Извор: Санџак пресс архива вести 02.11.2019

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. новембра у пријепољској болници

Санџак пресс 02.11.2019
Прегледи ће се обављати од 8 до 16 часова, а овога пута грађани и грађанке Пријепоља имаће прилику да ураде ЕКГ и мерење крвног притиска, обаве неуролошки преглед, ураде анализу шећера у крви и мамографски преглед… »

Индустријска зона у Прибоју спремнија за инвеститоре: ЕУ обезбиједила боље услове за нове компаније

Санџак пресс 02.11.2019
У индустријској зони Прибој завршени су радови на реконструкцији постојеће и изградњи нове водоводне и хидрантске мреже. Радови су додатно унапредили услове за пословање и привлачење нових инвеститора. Радови које је… »

На Дан општине отворен реконстурисани Трг у Новој Вароши

Санџак пресс 02.11.2019
Нова Варош данас слави општински празник, датум када је Јаворска бригада пре 107 година ослободила златарски крај од вишевековног отоманског ропства. Општинска светковина ове године обележава се вишедневним активностима уз… »

Алмир Шаћировић нови председник ФСО Новог Пазара, Рашке и Тутина

Санџак пресс 02.11.2019
Председник Фудбалског клуба Нови Пазар 1928 Алмир Шаћировић изабран је за новог председника Фудбалског савеза Новог Пазара, Рашке и Тутина. Та функција у међуопштинском фудбалском савезу била је упражњена у претходних осам… »

Насиље над сеоским женама: ћуте жртве, ћути околина

Санџак пресс 02.11.2019
Патријархат, изолованост, економска независност, непоседовање имовине, информација и изостанак подршке институција, карактеристике су којима се описује живот жена на селу. Жене које живе у руралним срединама су, због свега… »

И ђаци садили смрче

Санџак пресс 02.11.2019
У дворишту Основне школе ”Стефан Немања” засађено је данас 30 садница смрче, у оквиру акције ”Засади дрво – засади свој кисеоник”. За најмлађе основце то је било занимљиво, али не и ново искуство, јер су еколошке… »

ПОЗИВ ДОБРИМ ЉУДИМА ДА СЕ УКЉУЧЕ – ”Хајрат” отпочео изградњу куће за породицу Мулић

Санџак пресс 02.11.2019
Центар за хуманитарни рад ”Хајрат” отпочео је са изградњом још једне куће, овај пут у селу Долиће, Пештер. ЦХР ”Хајрат” се одазвао на позив ове породице у прошле седмице их обишао. ЦХР ”Хајрат” није остао… »

Замјеник амбасадора Краљевине Шведске у посјети ИУНП

Санџак пресс 02.11.2019
Висока делагација амбасаде Краљевине Шведске на челу са замеником амбасадора, г. Јоакимом Вареном, дана 31.10.2019. године је посјетила Интернационални Универзитет у Новом Пазару. Делегацију амбасаде примили су ректор проф.др… »

Нови Пазар – Брат и сестра ухапшени због трговине људима и организовања проституције

Санџак пресс 02.11.2019
Припадници Министарства унутрашњих послова ПУ Нови Пазар лишили су слободе Антона Ђ. (17) и његову сестру Милицу В. (25) због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело трговина људима. Како сазнаје… »

Настављена сарадња љекара из Америке и Новог Пазара

Санџак пресс 02.11.2019
Сарадња Опште болнице Нови Пазар са лекарима из Америке успешно се реализује. Тренутно се у болници налази екипа лекара ортопеда, радиолога, интерниста и хирурга који раде са нашим лекарима, преносе знање на њих, размењују… »