Култура архива вести 02.11.2019

У Народном позоришту представиће се Краљевско драмско позориште из Стокхолма

Б92 02.11.2019
Драматен из Стокхолма сутра гостује у Народном позоришту. Представом "Једна шведска летња ноћ" насталом по делу Ерлана Јозефсона у режији Ерика Стубе на Великој сцени Народног позоришта представиће се Краљевско драмско… »

Гага Антонијевић снима први играни филм о страдању српске деце у Јасеновцу

Мондо 02.11.2019
У главној улози, једанаестогодишња девојчица која никада није учила глуму! У главној улози, једанаестогодишња девојчица која никада није учила глуму! Предраг Гага Антонијевић завршио је прву фазу снимања филма "Дара из… »

Вук Костић више не изгледа овако: Глумац потпуно променио лични опис, а разлог ће вас одушевити! (фото)

Курир 02.11.2019
Глумци који играју негативце често говоре да пролазе кроз застрашујуће процесе како би што боље представили свој лик. Сада је Вук Костић добио нови глумачки задатак да у филму "Дара из Јасеновца" учини нешто велико… »

Покажи како волиш природу: Дискурзива вас позива на фото-конкурс ,,ЕкОко’’

Правда 02.11.2019
Зашто волиш природу? Покажи објективом! Фото-конкурс „ЕкОко“ је посвећен заштити природних богатстава Србије и промоцији заштићених природних подручја. Уколико сте заљубљеник у природу и вашим фото-апаратом… »

Уз приручник Мудар родитељ −срећно дете, постаните родитељ какав сте одувек желели да будете!

Правда 02.11.2019
Књига намењена свим родитељима, долази из Вулкан издаваштва. Уз приручник Мудар родитељ −срећно дете постаћете родитељ какав сте одувек желели да будете! Када добијете дете, живот вам се из корена промени и крећете у… »

Из Вулкана поручују најмлађима: Маштај и осмисли свет по својој мери!

Правда 02.11.2019
Из Вулкан издаваштва стиже феноменална забава са прегршт налепница. Маштај и осмисли је нова библиотека која обећава много незаборавних тренутака и сате забаве. У свакој књизи налази се 24 странице за бојење, 12 сцена за… »

Промоција књиге "Нови свет": Прича о првој српској светској путници!

Правда 02.11.2019
Књига „Нови свет" или "У Америци годину дана“ Јелене Ј. Димитријевић биће представљена у књижари Делфи у СКЦ-у у четвртак 7. новембра од 18 сати. О књизи ће говорити професорка на Катедри за општу књижевност… »

Филм који са нестрпљењем ишчекујете: „Џуманџи: Следећи ниво“ ускоро у биоскопима!

Правда 02.11.2019
Ове зиме у Џуманџи свету све што је могло да пође по злу, пошло је. Игра се покварила, погрешни играчи су ушли у погрешне аватаре, изазови никад нису били опаснији...По свему судећи, игру неће успети да заврше сви… »

Деца обожавају диносаурусе: Ово је књига која нуди одговоре, али и могућност да направе сопственог диносауруса!

Правда 02.11.2019
Вулкан издаваштво представља идеалну забаву за најмлађе. Знамо да сва деца обожавају диносаурусе, али тек колико ће уживати у састављањну једног диносауруса. Помоћу јединственог интерактивног водича кроз свет диносаура… »

Пеђа Ристић (интервју): Гледам политичаре како лажу и краду, шире дезинформације и обмањују народ!

Правда 02.11.2019
На овогодишњем Сајму књига у Београду представљен је нов роман Пеђе Ристића "Ковш". Прва промоција романа "Ковш" је заказана за 29. 11. 2019. у Библиотеци града Београда. Нови роман Пеђе Ристића, трећи по реду… »