Kragujevačke » Vesti dana

http://www.kragujevacke.rs

Kragujevačke

Niz upitnika

Kragujevačke pre 4 dana
Vidimo se u subotu u šest! To je „pozdrav” koji se poslednjih dana često može čuti i na kragujevačkim ulicama. Da, nije bio potreban nikakav moćan upaljač da bi građani i ovde izašli iz toplih soba na januarski minus i priključili se koloni protestanata. Nezadovoljstvo, evidentno je,... »

Zoran opet obradovao komšije

Kragujevačke pre 4 dana
Zemljoradnik Zoran Božović i ove zime preuzeo je na sebe dužnost da očisti zavejane puteve do svake kuće, ali u Mesnoj zajednici smatraju da i grad mora da pomogne, uputili su apel gradskoj vlasti, ali odgovora nema Veliki sneg koji je početkom ove godine napadao u Srbiji nije zaobišao ni... »

Jedni podržavaju, drugi se uzdržavaju

Kragujevačke pre 4 dana
Većina opozicionih stranaka koje deluju u gradu podržava građanske proteste i smatra da bi mogle da se uključe i pomognu kod postavljanja jasnih političkih zahteva protesta, do kojih još nije došlo, ali ima i skeptičnih koji podržavaju izlazak na ulice, ali ne vide mogućnost saradnje Već... »

I rezervoaru treba nauka

Kragujevačke pre 4 dana
Tim sa Fakulteta inženjerskih nauka punih godinu dana radio je na svom projektu, a ideja je potekla prvenstveno iz razloga što su slični skeneri i iznajmljivanje ovakvih usluga i do 30 puta skuplji od njihovog uređaja Tim koji čine studenti kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka Dragan... »

U šetnji više hiljada građana

Kragujevačke pre 4 dana
Po drugi put u gradu su održani protesti „Jedan od pet miliona“. Okupilo se više hiljada Kragujevčana kako bi ponovo izrazili nezadovoljstvo aktuelnom vlašću I ovoga puta građani su se okupili na platou ispred Robne kuće „Beograd“, a zatim je kolona istom trasom krenula ka Đačkom... »

Ponedeljkom su svi čiatali šta pišu „oni”

Kragujevačke pre 25 dana
U NOVOJ, 2019. godini navršiće se pedeset godina od izlaženja prvog broja lista kragujevačkih studenata. Ovaj jubilej neće obeležiti niko. Mnogi od onih koji bi to rado učinili više i nisu među živima. Ono malo preživelih već je umorno i sumorno. A nekima je pisanje i uređivanje tih... »

Vlasnik u bekstvu

Kragujevačke pre 25 dana
Srbislavu M.vlasniku„Trejd ekspresa” iz Kragujevca određen je pritvor, u odsustvu, zbog sumnje da je počinio krivično delo poreske utaje od preko 50 miliona dinara, kroz preprodaju automobila iz inostranstva, i proizvodnju i isporuku betona neevidentiranu u poslovnim knjigama Ugrupnom... »

Ocenjivali po ličnim kriterijumima

Kragujevačke pre 25 dana
Komisiji koja je sastavila spisak prekobrojnih sindikalne organizacije u pet preduzeća uputile prigovore zbog niza nepravilnosti, najviše zato jer su neposredni rukovodioci bili zaobiđeni u ocenjivanju i jer su njihovu ulogu preuzeli direktori koji su imali najmanji uvid u rad kandidata U pet... »

Staze najvećeg romantičara

Kragujevačke pre 25 dana
Bilo mu je tek 36 godina, ali bolest ga je ophrvala. Leži u postelji, iznemogao i iscrpljen. Teško govori, i glas ga izdaje, promukao je, ali govori smisleno i razgovetno. Ređa sliku po sliku iz svog burnog i teškog života, koji je, valjda sudbinski, sav bio posvećen skikarstvu, poeziji,... »

Zlatni indeksi Mašinskog fakulteta

Kragujevačke 21.12.2018
Godine 1968. tadašnji Mašinski fakultet u Kragujevcu upisao je devetu generaciju studenata. Pola veka kasnije proslavili su upis na studije i tom prilikom dodeljena su im simbolična priznanja - znatni indeksi Kada je 2010. godine proslavljao svoj 50. rođendan, Fakultet inženjerskih nauka... »

©2019 Netmark d.o.o.