Kragujevačke » Vesti dana

http://www.kragujevacke.rs

Kragujevačke

Podneto 5.000 poreskih prijava

Kragujevačke pre 17 sati
U prvom popisu nepokretnosti koji je obavljen od oktobra do decembra prošle godine podneto je ukupno 5.000 poreskih prijava koje se odnose na nove objekte ili na promenu stanja u postojećim objektima Popis nepokretnosti građana radi upoređivanja stanja na terenu sa poreskom evidencijom i... »

Kuća ruinirana, krivaca nema

Kragujevačke pre 1 dan
Vera Nikolić, žrtva mržnje i matretiranja, ni posle pet godina obijanja pragovainstitucija nije uspela da napadači na njenu kuću, koja je teško oštećena, budu priveni pravdi.I dalje se plaši da se vrati na svoj posed, jer oni na koje sumnja slobodno šetaju Naša sugrađanka Vera Nikolić... »

Presek kragujevačke književne produkcije

Kragujevačke pre 2 dana
Manifestacija koju šesti put zaredom pod imenom Dani kragujevačke knjige“ priređuje Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ zamišljena je tako da višednevnim raznovrsnim programima prikazuje kragujevačku izdavačku i stvaralačku produkciju u prethodnoj godini – i to onu koja je... »

Kritika pokvarenog uma

Kragujevačke pre 2 dana
Ko god da je proteklih nedelja guglao tražeći vesti iz Kragujevca, izbombardovan je naslovima, izveštajima, komentarima... o profesoru Nebojši Arsenijeviću, „bahatom rektoru“, koji je Univerzitet doveo na stub srama . Da slučajno ne zaboravimo da živimo u zemlji u kojoj se narodu, umesto... »

Nećemo se igrati brojkama

Kragujevačke pre 2 dana
Na svečanom skupu povodom „Simensovog” preuzimanja „Milanović inženjeringa” predstavnik nemačke kompanije Urlih Zemzeke izjavio da još nije urađen plan ko će i koliko fabrika izgraditi u novoj radnoj zoni „Sobovica Lužnice” Poslednja faza pregovora o preuzimanju preduzeća... »

Ne pomažu ni visoke otpremnine

Kragujevačke pre 3 dana
U sedam gradskih komunalnih preduzeća za dobrovoljni odlazak iz firme uz otpremnine od 300 evra prijavilo se samo 19 zaposlenih. Ako se zna da je za ovu godinu planirano otpuštanje oko 400 radnika iz javnog sektora grada koji su višak, pitanje je kako će se ovaj broj dostići Za samo tri-četiri... »

Uspeh mladih „studenata“

Kragujevačke pre 4 dana
DRUGI tim Ekonomca, koji se takmiči u Trećoj futsal ligi Srbije, osvojio je kup Zapadne Srbije, savladavši u finalu ovog takmičenja drugoligaša, ekipu Požarevca, na penale, rezultatom 5:4. U regularnom toku utakmice bilo je 1:1. Tako će se, po drugi put, dogoditi da dve ekipe Ekonomca... »

Za respekt i pohvalu

Kragujevačke pre 4 dana
BICIKLISTI kragujevačkog Radničkog i Ciklomanije, na nedavno održanoj svečanosti Biciklističkog saveza Srbije, povodom uručenja priznanja i pehara najboljima, za rezultate postignute u prethodnoj godini, dobili su 26 pehara, čime su se svrstali u redove najtrofeknijih klubova u Srbiji.... »

Sindikalne „vojne“ tajne

Kragujevačke pre 5 dana
Prošlonedeljna mitingovanja radnika - članova Samostalnog sindikata fabrike „Zastava oružje“ i sve drugo što je (dosad) pratilo protest u konačnom se sveo na dva realna problema. Jedan su odredbe zakona u izradi o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme kojim se otvara mogućnost... »

Dobiješ batine i - nikom ništa

Kragujevačke pre 7 dana
U slučaju Radomira Živkovića, koji je pretučen u kladionici „Maks Bet” krajem 2015. godine niti je pronađen krivac, niti je mogao da se obešteti za telesne povrede i duševne boli zbog poniženja, zato što je slučaj zastario Dvadesetdevetogodišnji Kragujevčanin Radomir Živković... »

©2018 Netmark d.o.o.