Kragujevačke » Vesti dana

http://www.kragujevacke.rs

Kragujevačke

Udvaranje s mene pa na uštap

Kragujevačke pre 4 dana
Rešili smo da oživimo nešto što je bilo eminentno i što je predstavljalo način života u Srbiji, saopštio je Milan Krkobabić posredstvom sajta svog ministarstva posle posete Kragujevcu, dok mu je domaćin, gradonačelnik Kragujevca, uzvratio ocenom kako je teritorija grada poznata po... »

Iz Beča dalje u svet

Kragujevačke pre 4 dana
Sada, kada je sve prošlo, bez preterivanja mogu da kažem da smo predstavljali pravi sajamski hit među izlagačima na „Viennacontemporary”, što je tim veći uspeh kada se zna da smo nastupali bez bilo kakve institucionalne podrške nadležnih, kaže Aleksandar Milojević, vlasnik i direktor... »

Slova Orfelinove azbuke iz 1831. godine

Kragujevačke pre 4 dana
Na osam strana papira malog formata napisana je čitulja Petra Bogosaljevića – Petrićevića sa vidnim datumom 1840. godina, a korišćena je Orfelinova azbuka po ugledu na njegove Propise iz 1776. godine. Istoričari kažu da je to jedini dokument u ovom delu Srbije koji je pisan na ovaj način... »

Ne treba rušiti ono što je dobro

Kragujevačke pre 8 dana
Pre sedam godina fakultet je bio rangiran kao četvrta naučnoistraživačka ustanova u zemlji. To su rezultati koji ne mogu i ne smeju da se ponište, a to što je nedavno priča skrenula na neki pogrešan kolosek, što zbog tipično ljudskih ili tipično srpskih razloga, nešto je što treba... »

Izgradnja od sopstvenih para oskudna

Kragujevačke pre 8 dana
Za tri projekta ukupne vrednosti 972 hiljade evra grad će od fondova Evropske unije dobiti pomoć od 810 hiljada evra, ali najavljene investicije iz budžeta grada za ovu godinu, sa retkim izuzecima, gotovo uopšte se ne realizuju Ako kragujevačka lokalna samouprava konkuriše kod fondova Evropske... »

Ove godine na sopstveni pogon

Kragujevačke pre 11 dana
Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma (KRAF) uspešno je održan po dvanaesti put. Tokom dva dana, Kragujevčani su u Domu omladine imali priliku da pogledaju dokumentarne filmove i da prisustvuju razgovorima sa autorima i tribini o lokalnoj podršci civilnog sektora u... »

Stig’o kadar

Kragujevačke pre 22 dana
Davno, davno, šezdesetih godina prošlog veka Kragujevac je nazivan „otvorenim gradom”. Bilo je to u vreme kada je proradila „nova fabrika”, kako su ovdašnji ljudi zvali novoizgrađene pogone za proizvodnju automobila. „Zastavi” su onda bili potrebni radnici i počelo je masovno... »

Minimalac kao državna milostinja

Kragujevačke pre 22 dana
Vlada Srbije usvojila je odluku o visini minimalne cene rada za 2019. godinu od 155,30 dinara neto po radnom času. Ta cena je obračunata bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i predstavlja povećenje od 8,6 odsto. Tim povodom, Jugoslav Ristić, predsednik Veća Saveza samostalnih... »

Preispitivanje modernog nasleđa

Kragujevačke pre 25 dana
Ove godine Galerija „Rima“ učestvuje na jednom od najvažnijih međunarodnih sajmova umetnosti Vienna Contemporary, koji će biti održan od 27. do 30. septembra. Na ovogodišnjoj smotri, inače, biće predstavljeno 118 galerija iz 27 zemalja, a „Rima“ je jedini učesnik iz Srbije. Na... »

Nema više u ćoše, nego u avliju

Kragujevačke pre 25 dana
Učenici koji uništavaju inventar, maltretiraju vršnjake, puše u školi, beže s časova, prave i druge teže prekršaje moraće uz ukor da čiste dvorište, spremaju seminarske na zadate teme, pomažu tetkicama i domarima u čišćenju, u farbanju ograde... Ukoliko neko odbije to da radi,... »

Pompeo doputovao u Saudijsku Arabiju povodom slučaja Hašogi

Novi magazin  pre 3 sata  još 24 povezane

Osumnjičena da je nožem ubila nevenčanog supruga

Novi magazin  pre 25 minuta  još 20 povezanih

Vučić: Zemlje bivše Jugoslavije da se bolje povežu

Blic  pre 2 sata  još 19 povezanih

Srbija bolja od Italije za prvo mesto pred polufinale SP

Politika  pre 3 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.