Kragujevačke

Zubima na poklone

Kragujevačke pre 29 dana
Prošle nedelje, direktor kragujevačkog Kliničkog centra Predrag Sazdanović pozvao je pedesetak persona koje su tokom frke sa koronavirusom donirale, ili, po srpski, poklanjale bolnici različite potrepštine. Pozvao ih je da im se zahvali, ali među… »

Nabacila 10 kilograma do treće godine

Kragujevačke 05.06.2020
Rođena sa svega 480 grama i jedva 29 santimetara narasla je na 10,5 kilograma i 92 santimetra, do svoje treće godine i sustiže svoje vršnjake. Do skoro je bila najlakjša beba koja je ikada primljena na beogradski Institut za neonatologiju, a sada je… »

Sačuvati je i za buduća vremena

Kragujevačke 05.06.2020
U toku je obnova Zelene pijace „Centar” i deo javnosti je zabrinut da li će biti očuvan autentičan izgled ovog reprezentativnog zdanja. Arhitekte se nadaju da će njen izgled biti sačuvan, a Zavod za zaštitu spomenika tvrdi da se to ne dovodi u… »

Korona plusloše rukovodstvo

Kragujevačke 05.06.2020
Deo plate za april je isplaćen i ako je to jedino merilo da smo izašli iz krize, onda jesmo, ali bojim se da nije i da je problem mnogo dublji, a vezan je za loše upravljanje fabrikom, povećanje dugova, smanjenje proizvodnje, loše investiranje i… »

Diskriminacija medija je diskriminacija građana

Kragujevačke 29.05.2020
I nakon završetka krize uzrokovane korona virusom, Klinički centar Kragujevac, odnosno vršilac dužnosti direktora Predrag Sazdanović, nastavlja sa nedopustivom praksom diskriminacije medija i novinara. Sem što na taj način deo javnosti uskraćuje… »

Kragujevačke novine ponovo na kioscima

Kragujevačke 21.05.2020
Tokom vanrednog stanja nije izlazio jedini kragujevački štampani medij „Kragujevačke novine”. Od danas, 21. maja „Kragujevačke” su ponovo na kioscima. Pre uvođenja vanrednog stanja redakcija se borila sa višegodišnjom finansijskom krizom… »

Vredni pokloni za verne potrošače

Kragujevačke 30.04.2020
Hvala svima na učešću u našoj nagradnoj igri „Trnava Promet – 30 godina sa Vama“ Kako bismo zahvalili cenjenim potrošačima na poverenju koje su nam ukazali proteklih 30 godina, organizovali smo nagradnu igru u kojoj smo podelili 15 vrednih… »

Dosadno i oporo zabavno

Kragujevačke 13.03.2020
Za posmatarče koji politiku ne doživljavaju kao strast, već kao realnost, ma kakva ona bila, predizborno zahuktavanje istovremeno će biti – i dosadno i zabavno. Deluje da se to ne „rimuje”, ali samo na prvi pogled. Dosadno je to što se već… »

Ne padam na provokacije žeton novinara

Kragujevačke 12.03.2020
Sigurno je da će do juna Radomir Nikolić biti na gradonačelničkoj poziciji, ali nema izgleda da će do tada prihvatiti našu ponudu za intervju – jer tako mu se hoće. Zato je ovo razgovor bez razgovora, izmišljen, ali „po meri” Nikolića, jer… »

Među koricama kompletan život naroda

Kragujevačke 06.03.2020
Poznati kolekcionar poseduje jedinstvenu zbirku crkvenih kalendara u kojima se ogleda čitav život srpskog naroda Naš sugrađanin Milinko Mića Ranković poznati je i svestrani kolekcionar. Već decenijama sakuplja notafiliju, filateliju, značke, stare… »