Kragujevačke » Vesti dana

http://www.kragujevacke.rs

Kragujevačke

Petina građana razmišlja o iseljenju

Kragujevačke pre 12 sati
Zašto ljudi odlaze iz naše zemlje bilo je pitanje kojim se pozabavila organizacija „Srbija 21”, a svoje rezultate su, posle Beograda, Novog Sada i Niša, predstavili i u Kragujevcu. Anketirani su bili građani u Srbiji, ali i dijaspora, a istraživači ističu da više od petine onih koji... »

Kragujevac na eko mapi sveta

Kragujevačke pre 12 sati
Zahvaljujući našem sugrađaninu Saši Vasiljeviću koji je kupio jedan uređaj i priključio ga na internet, Kragujevac je uveden u globalni sajt koji je ove zime uzburkao Valjevo i Beograd i koji pokazuje u svakom trenutku zagađenost vazuha, a ona je u gradu veoma visoka Javnost je ove zime bila... »

Biohemičar za koga će se tek čuti

Kragujevačke pre 12 sati
Dok mladi mašataju da se dokopaju inostranstva i evropske plate dr Petar Čanović želi samo da stekne svetsko znanje koje će primeniti u svojoj zemlji i pruži pomoć sugrađanima Dvadesetdevetogodišnjeg Petra Čanovića ne treba posebno predstavljati jer se on već dobro kotira u stručnoj... »

Žurka za pamćenje

Kragujevačke pre 12 sati
Posle promocija u Novom Sadu i Nišu, koje su privukle veliki broj posetilaca, kompanija „Filip Moris” nastavila je svoju veliku promotivnu turneju u Kragujevcu. Neubičajeno i originalno odabran je prostor auto kuće „Nikom” za zvanično lansiranje nove generacije uređaja IQOS 3 – IQOS 3... »

Piralen je bio najveći ubica

Kragujevačke pre 3 dana
Države koje su nas bombardovale sada bi trebalo da nam pomognu, bilo da daju novac za čišćenje životne sredine, ili da pomognu u prevenciji, ranom otkrivanju i lečenju stanovništva od malignih bolesti, jer to je najmanje što mogu da urade, zaključio je doc. dr Darko Laketić Piše Gordana... »

Utvrdjen minimum rada

Kragujevačke pre 3 dana
Posle 45 dana Služba katastra nepokretnosti počela je da prima zahteve građana i rešava po njima, iako je i dalje u štrajku, i to zahvaljujući donetoj Uredbi vlade i definisanju šta podrazumeva minimum rada za vreme šrajka, što je i podelilo sindikate RGZ-a - Čekam jutros od devet sati da... »

Brane direktora JKP „Šumadija”

Kragujevačke pre 13 dana
Gradska vlast se preko pravobranilaštva žalila na poništenje izbora Nemanje Dimitrijevića za direktora JKP „Čistoća”, koje se transformisalo i promenilo ime Viši sud u Kragujevcu početkom fabruara doneo je presudu kojom je poništio imenovanje Nemanje Dimitrijevića za direktora JKP... »

Jedinice - ogledalo nastavnika

Kragujevačke pre 13 dana
Osim što se kontrolni mora najaviti pet dana unapred, može se zatražiti i poništavanje rezultata ukoliko više od polovine učenika dobije negativnu ocenu, a predviđene su i okolnosti u kojima učenik može da poništi ocenu. Nastavnik po novom Pravilniku može biti poslat na dodatno... »

Od sindikalca prave kriminalca

Kragujevačke pre 13 dana
Dragan Ilić, prvi čovek sindikata „Oružara”, dobio je otkaz zbog disciplinskog prekršaja, nakon višegodišnje hajke kada su, kako navodi, protiv njega podnošene krivične, prekršajne i druge prijave, a da ni jednom nije optužen. Sve se radi da bi se on diskreditovao i umanjila sposobnost... »

U čast sportskog velikana

Kragujevačke pre 13 dana
Sportski velikan - bokser, fudbaler, atletičar - ratnik, vojni pitomac, pesnik, pripovedač, trener, zaslužni građanin Kragujevca, i uz sve to ljudina, danas će u društvu prijatelja iz sporta i života proslaviti 91. rođendan. Ovaj tekst je njemu u čast za sve što je uradio u Kragujevcu i za... »

©2019 Netmark d.o.o.