Niške vesti

Sretenje, dan kada se sreću zima i leto, kada je podignut Prvi srpski ustanak, kada je Srbija dobila prvi Ustav

Niške vesti pre 6 dana
Viši arhivista Istorijskog arhiva Niš, Boban Janković, istakao je da je ovaj datum značajan, jer su se u 19. veku desila dva važna događaja koja su odredila put novoj modernoj Srbiji. „Na današnji dan februara 1809. godine su narodni prvaci iz… »

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Niške vesti pre 5 dana
U Srbiji je 15. februar obeležen pod parolom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“. NURDOR na ovaj način skrenuo je pažnju javnosti na borbu koju mališani vode protiv ove opake bolesti. Volonterka NURDOR-a Dana Mitrovska u mlađim danima i sama je… »

Muškarac skočio s mosta u Nišavu, zadobio teške povrede

Niške vesti pre 6 dana
Policija, kojoj je jutros prijavljeno da je muškarac skočio s mosta, obavestila je o događaju Više javno tužilaštvo i sve činjenice i okolnosti se utvrđuju. Muškarac je primljen u Urgentni centar KC Niš oko 7 časova gde mu je odmah urađena… »

Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena

Niške vesti pre 6 dana
Orden je primila direktorka biblioteke Sonja Šuković, a odlikovanje je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Grupa profesora je u okviru Gimnazije, 1879. godine, osnovala biblioteku i čitaonicu za potrebe građana, te se ova godina smatra… »

Beron trojkom odveo Zvezdu u finale Kupa Radivoja Koraća

Niške vesti pre 5 dana
Bili Beron trojkom koju je dao u poslednjim trenucima meča obezbedio je plasman crveno-belima u finale Kupa Radivoja Koraća. Mega je imala šansu u poslednjoj sekundi meča dođe do pobede, ali je Kendrik Peri promašio. Publika u Nišu imala je priliku… »

ELEKTRO SERĐO – Kablovi, rasveta, elektromaterijal…

Niške vesti pre 6 dana
Ekskluzivne radnje u Nišu, u ulici Obilićev Venac broj 66a i 41 imaju veliki izbor elektro proizvoda, počevši od ekskluzivnih lustera poslednje generacije do najsitnijih delova koji su potrebni za vaše domaćinstvo. Želimo da nas posetite i da kuća… »

„Teatar na raskršću“, drugi put

Niške vesti pre 6 dana
Organizator Festivala je Narodno pozorište Niš, a pokrovitelj predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Za razliku od prvog, organizaciju ovogodišnjeg Festivala pratilo je otkazivanje nekoliko predstava i osipanje organizacionog tima i… »

Kvalitet i posvećenost aduti za stalan posao u prosveti

Niške vesti pre 6 dana
Blagu prednost imaće profesori, nastavnici i učitelji koji su bili angažovani na određeno vreme, oni koji dugo čekaju na stalno zaposlenje i oni koji su se istakli kvalitetom i posvećenošću. „U prvom krugu ih je bilo 174 sa područja naše… »

YAMAMOTO NUTRITION – Jer Vaši mišići zaslužuju najbolje!

Niške vesti pre 6 dana
Yamamoto Nutrition prepoznatljiva je po pristupačnim, vrhunskim proizvodima. Svojom inovativnošću i neprestanim naporima zadovoljavaju sve promenjive potrebe kupaca i zahteve dinamičnog tržišta Od samog početka, naši su kupci bili naš prioritet… »

Srpsko-ruski humanitarni centar ubuduće pristupačniji većem broju stručnjaka

Niške vesti pre 6 dana
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, Milosav Miličković istakao je danas u Nišu da kontinuirani razvoj i unapređenje saradnje između Srbije i Rusije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije… »