Niške vesti

Bojanić: 14. februar – Sveti Trifun, a ne Valentine Day

Niške vesti pre 8 dana
14. februar, je dan u koji Crkva vrši uspomenu svetog mučenika Trifuna (†250. god.). Triponj-dan, kako naš narod naziva ovaj praznik je krsna slava mnogih srpskih pravoslavnih porodica i kao takav slavi se u našem rodu već vekovima. Proslavljanje… »

Nedeljni red vožnje za praznik

Niške vesti pre 8 dana
„U skladu sa odredbama Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji kojim je propisano da ako se jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog dana. Zbog toga će u periodu od… »

Partizan, posle velike borbe, stigao do polufinala Kupa Radivoja Koraća (FOTO)

Niške vesti pre 7 dana
Kvalitetna košarka, sa mnogo neizvesnosti, igrala se u niškoj Hali Čair, a borbeni košarkaši Borca naneli su mnogo muka crno-belima. Košarkaši borca hrabro su ušli u meč i vodili u prvih pet minuta utakmice. Međutim, Partizan je brzo uspostavio… »

Preminuo Vladimir Jovanović, poslednji svedok dešavanja u logoru „12. februar“ u Nišu

Niške vesti pre 8 dana
Sa sobom je odneo svedočanstvo o zločinima. Ali je i ostavio svedočanstva koja je prenosio i učenicima. „Naš deda Vlada i u devedesetim je bio vrhunski učitelj, koji je i u tim godinama vešto prenosio svoja sećanja na logoraška vremena“… »

FMP ubedljivo bolji od Dinamika (FOTO)

Niške vesti pre 8 dana
ABA ligaš je bolje otvorio meč i poveo 7:2, ali je Dinamik brzo uhvatio korak, pa je u 7. minutu bilo 14:14. Čvrsto su igrale obe ekipe, a tim iz Železnika je otišao na prvu pauzu sa „plus dva“ – 23:21. I druga četvrtina bila je prilično… »

Simboličnim orezivanjem vinove loze obeležen Sveti Trifun u niškim opštinama

Niške vesti pre 8 dana
Dobar geografski položaj, plodna zemlja i povoljna klima pravi su uslovi za kvalitetna vina, vinogradarsko područije, a ova opštini je poznato po kvalitetu vina i grožđa Kako je istaknuto na fejsbuk profilu opštine Niška Banja predsednik Gradske… »

Medicinski radnici od danas u stalnom radnom odnosu u KC Niš

Niške vesti pre 8 dana
Država je ispoštovala i još jedno obećanje, te je i 11 mladih talenata, nakon šestomesečnog rada na određeno u niškom Kliničkom centru, danas dobilo ugovore za stalno zapošljenje. Posao „za stalno“ dobilo je 62 medicinskih sestara i… »

„Kula“ na Paliluli umesto da predstavlja istorijski „dragulj“ stare Palilule ona je opasnost za građane

Niške vesti pre 8 dana
Novinar i publicista, Ljubiša Sokolović, rekao je da je cela građevina, zajedno sa sada vidljivom „Kulom“ nekada bila podrum vina koju je 1884. godine izgradio čuveni niški advokat Svetozar Tutunović. „On je rešavajući sporove sa Turcima… »

Naša sela: Komasacija u priobalju Moravice

Niške vesti pre 8 dana
O temi komasacije poljoprivrednog zemljišta, razgovaramo sa predsednikom opštine Sokobanja Isidorom Krstićem. Uz to, najavljujemo i zanimljive teme ovogodišnjeg programa Zimske škole PSS Niš i vodimo vas u posetu domaćinstvu porodice Trucić u selu… »

Fudbaleri Radničkog nakon dva meseca pauze nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije

Niške vesti pre 8 dana
Radnički u ovaj meč ulazi kao sedmoplasirani na tabeli sa 32 osvojena boda, dok se Spartak nalazi na osmoj poziciji sa četiri boda manje. Meč protiv Subotičana je na redovnoj konferenciji za medije najavio šef strućnog štaba Milorad Kosanović… »