PC Press » Vesti dana

http://www.pcpress.info

PC Press

GDPR: Google i Facebook očekuje kazna od 8,8 milijardi dolara

PC Press pre 10 sati
GDPR, evropska uredba koja bi trebalo da uvede red u način sakupljanja i korišćenja podataka građana Evropske unije, već je dovela do prve tužbe. Očekivano, reč je o gigantima Facebooku i Googleu koji se suočavaju sa kaznom od ukupno 8,8 milijardi dolara. Već prvog dana od zvaničnog... »

Sedam gedžeta koje će naši domovi imati do 2050.

PC Press pre 12 sati
U poslednjih godinu i po dana dosta se pričalo o pametnim kućama. Sada, svi tražimo od uređaja da nam kažu kakvo je vreme, naruče naše namirnice, puštaju muziku i održavaju naš život u određenom redu. Sa autonomnim automobilima u razvoju i tržištem nosive tehnologije koje će se... »

Next@Acer 2018: Fokus na gejmingu

PC Press pre 15 sati
Acer je, kao i prethodnih godina, predstavio svoju najnoviju ponudu na Next@Acer događaju u Njujorku. Ove godine je fokus stavljen na gejming laptopove koji postaje sve popularniji, a tu su i novi Chromebookovi. Acer je ove nedelje održao sada već tradicionalni Next@Acer događaj na kome su... »

Microsoft reorganizacije: Svet nakon Windows operativnog sistema

PC Press pre 15 sati
Iz kompanije Microsoft često tvrde da sa tačke na kojoj je korisnicima Windows neophodan, žele da se pomere ka onoj na kojoj korisnici biraju Windows, a zbog toga što su već izgradili odnos sa ovom porodicom operativnih sistema. Ovakve izjave su ipak bile najčešće u vreme kada se rađao... »

Istraživači razvili autonomne 3D odštampane čamce/mostove

PC Press pre 1 dan
Zahvaljujući 3D štampanju, izrada bioničkih ruku i laganih delova za vozila imale su koristi od nižih troškova proizvodnje. U želji da nastave da istražuju ovu tehnologiju, tim istraživača iz MIT-a Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL), napravio je flotu autonomnih... »

Pornhub lansirao sopstveni VPN servis

PC Press pre 1 dan
Oni koji su često zabrinuti za svoju bezbednost na internetu, sigurno već dobro znaju šta je VPN – skraćenica za “Virtual Private Network,” što u prevodu znači “privatna virtuelna mreža.” Kada neko koristi VPN, njegova računar se prvo direktno povezuje sa nekoliko različitih... »

Velika zarada i od besplatnih igara

PC Press pre 1 dan
Izgleda da zaljubljenici u video-igre vole da troše novac na ove sadržaje, čak i kada su besplatni. Tako je i PlayStation ostvario značajno povećanje zarade, a u trenutku kada je igra Fortnite dospela na PlayStation 4, što, kako su potvrdili iz kompanije, nije slučajnost. Iako je Fortnite... »

Da li kriptovalute očekuje veliki pad?

PC Press pre 1 dan
Američko ministarstvo pravde otvorilo je istragu o trgovcima kriptovalutama Bitcoin i Ethereum za koje se sumnja da su nameštali vrednosti. Istraga će se fokusirati na ilegalne aktivnosti koje su uticale na formiranje cena kako bi naveli ostale trgovce da prodaju ili kupuju. Vlasti su zabrinute... »

Facebook više ne traži broj telefona za dvostepenu autorizaciju

PC Press pre 1 dan
Sigurnosni eksperti već neko vreme ukazuju na to da je dvostepena autorizacija sigurniji metod kojim možemo da zaštitimo naše naloge, u poređenju sa tradicionalnim metodama koje uključuju korišćenje korisničkog imena i lozinke. Mnoge kompanije i servisi su implementirali ovaj sistem kao... »

YouTube donosi opciju za razmenjivanje poruka

PC Press pre 1 dan
Oni koji se u budućnosti budu logovali na svoj Google nalog, te u pretraživač budu ukucali YouTube.com, moći će da razmenjuju poruke, te da o video sadržajima raspravljaju direktno na platformi. Naime, polju za razmenjivanje poruka moći će da se pristupi preko ikonice u obliku oblačića, a... »

Trump: Razgovori u vezi sa samitom 12. juna idu veoma, veoma dobro

Glas Amerike  pre 3 sata  još 5 povezanih

Zidan: Drago mi je što sam deo istorije Reala

Beta  pre 9 sati  još 7 povezanih

Povreda Salaha: Od "igraće SP" do "baš nije dobro"

Mondo  pre 12 minuta  još 6 povezanih

Biciklisti blokirali Savski nasip

Danas  pre 12 sati  još 1 povezana

Policija slavi svoj dan

RTS  pre 7 minuta  još 2 povezane
©2018 Netmark d.o.o.