PC Press » Vesti dana

http://www.pcpress.info

PC Press

Kina razvila virtuelnog TV spikera

PC Press pre 3 sata
Kineska državna novinska agencija premijerno je predstavila virtuelnog spikera dizajniranog tako da može da prenosi vesti 24 časa dnevno. Xinhua je 7. novembra na internet konferenciji u istočnom gradu Wuzhen predstavila svog „AI spikera“. „Zdravo, gledate vesti na engleskom jeziku. Ja sam... »

Pilula-joystick: Video igre koje se kontrolišu stomakom

PC Press pre 4 sata
Kao što je film „ Povratak u budućnost II“ predvideo još krajem osamdesetih godina prošlog veka, načini upravljanja video igrama koje danas poznajemo postaće u nekom trenutku stvar nazadne tehnologije. I tu na scenu stupaju novi načini igranja, od kojih bi neki mogli da budu i jestivi.... »

Startup iz Silicijumske doline želi da razvije AR kontaktna sočiva

PC Press pre 1 dan
Jedan od glavnih razloga što do sada virtuelna (VR) i proširena (AR) realnost nisu doživeli veći proboj na tržište su često nezgrapne i neudobne naočare koje moraju da se nose da bi se dobio odgovarajući efekat. Startup Mojo Vision iz Silikonske doline možda donosi rešenje tog problema.... »

Novi japanski ministar za sajber bezbednost nikada nije koristio računar

PC Press pre 1 dan
Sa nagomilavanjem izazova na polju sajber bezbednosti i napadima koji postaju sve sofisticiraniji, očekivali bismo da ljudi kojima se daje vlast u ruke i koji se postavljaju na pozicije odgovorne za sajber bezbednost imaju bar malo znanja o toj oblasti. To očigledno nije bio uslov za japansku... »

Samsung osvojio 30 nagrada za inovacije

PC Press pre 1 dan
Kompanija Samsung dobila je 30 priznanja za inovacije na sajmu CES za 2019. godinu, a priznanja za uređaje i servise dodeljuju se za izvandredni dizajn i izradu. Ove godine nagrađeni proizvodi obuhvataju niz kategorija uključujući ekrane, fitnes, sport i biotehnologiju, opremu za bežične... »

Američka vojska koristi Fortnite kako bi poboljšala regrutaciju

PC Press pre 1 dan
Vojska SAD-a po prvi put za više od jedne decenije nije uspela da ispuni svoj cilj kada je regrutacija u pitanju. Navodno, cilj im je da prošire broj svojih članova na više od 500.000 u naredne četiri godine i nisu bili u mogućnosti da ispune svoj cilj za fiskalnu godinu kako bi regrutovali... »

Netflix naručio WW2 serijal sa revolucionarnom animacijom

PC Press pre 1 dan
Netflix je objavio da je naručio ratnu dramu pod naslovom The Liberator – serijal koji će se sastojati iz četiri dela, i koji će se baviti Drugim svetskim ratom. Najzanimljivije je ipak to što će ova serija biti prva koja će nastajati zahvaljujući Trioscope Enhanced Hybrid animaciji, koja... »

U poslednjih šest meseci Facebook je uklonio 1.5 milijardi naloga

PC Press pre 1 dan
Kao deo svojih redovnih aktivnosti, Facebook je objavio šestomesečni Community Standards Enforcement Report. U ovom izveštaju akcenat se stavlja na uklanjanje sadržaja koji su u suprotnosti sa Facebook pravilima upotrebe, koji uključuju slike nagih osoba i seksualne aktivnosti, lažne naloge,... »

Facebook protiv senzacionalističkih sadržaja

PC Press pre 1 dan
Facebook je još jednom oglasio rat protiv provokativnih i senzacionalističkih postova, a preko kontrole načina na koje se vesti šire u okviru News Feed-a. Meta ovoga puta nisu samo clickbait naslovi, već svi problematični sadržaji koji na bilo koji način uspeju da zaobiđu pravila... »

Ford prikuplja milijarde dolara za razvoj autonomnih vozila

PC Press pre 1 dan
Ford se već neko vreme sastaje sa nekoliko rivalskih proizvođača kako bi obezbedio milijarde dolara koje su neophodne za razvoj tehnologije autonomnih vozila. Naime, Ford je još 2017. godine investirao milijardu dolara u Argo AI, te sada radi na prikupljanju dodatnih sredstava kako bi nastavio... »

©2018 Netmark d.o.o.