PC Press » Vesti dana

http://www.pcpress.info

PC Press

PC Press u Parizu: Predstavljen Honor View 20

PC Press pre 10 sati
Nalazimo se u Parizu, na manifestaciji u organizaciji kompanije Honor, poznatog proizvođača mobilnih telefona, naročito popularnog među mladima. Upravo je danas predstavljen Honor View 20, novi top model proizvođača, koji donosi vrhunske performanse, All-View ekran, kao i 48 MP zadnju kameru... »

Ugašen YouTube kanal Machinima

PC Press pre 13 sati
Machinima YouTube kanal sa 12,4 miliona pretplatnika je u suštini izbrisan sa interneta, pošto je većina videa na kanalu povučena i ne mogu da se reprodukuju. Ni video kreatori ni korisnici kanala nisu bili obavešteni, izveštava Kotaku, tako da je vest šokirala gejming i striming zajednicu.... »

Apple objavio novi film sniman iPhone-om

PC Press pre 15 sati
Apple već neko vreme pravi kratke filmove, a kako bi naglasio funkcije kamere, te premijum modela. Poslednji u nizu je i trominutni snimak koji prati sportistu sa Samoe. Glavni junak je sedamnaestogodišnji Eddie Siaumau, a film je napravio reditelj i fotograf Steve Counts. Sniman je iPhone XS... »

Toyota i Panasonic zajedno prave baterije za električna vozila

PC Press pre 15 sati
Toyota i Panasonic već su istraživali mogućnost pravljenja baterija za električna vozila, ali po svemu sudeći, u budućnosti će udružiti snage u tim naporima. Prema navodima Nikkei Asian Review-a, ove dve kompanije planiraju da tokom 2020. godine zajedno krenu u njihov razvoj i proizvodnju.... »

Igra za treniranje mozga koja zamenjuje lekove za koncentraciju

PC Press pre 15 sati
Nova aplikacija za vežbanje mozga, koju iz milošte zovu i „digital Ritalin“, poboljšava koncentraciju, te se stručnjaci nadaju da će uskoro zameniti lekove koji se inače koriste za bolji fokus. Stručnjaci sa Cambridge-a su nedavno lansirali novu besplatnu aplikaciju, za koju tvrde da je... »

Google kažnjen sa 50 miliona evra zbog kršenja GDPR-a

PC Press pre 16 sati
CNIL, Francuska organizacija koja se bavi zaštitom podataka izdala je svoju prvu kaznu zbog kršenja GDPR-a. Kazna se odnosi na Google i iznosi 50 miliona evra. Ovo regulatorno telo tvrdi da Google nije ispoštovao regulativu o zaštiti podataka u slučaju kada Android korisnik podešava novi... »

Rusija traži da Facebook i Twitter podatke lokalnih korisnika skladište u okviru države

PC Press pre 16 sati
Ruska vladina agencija za kontrolisanje interneta optužila je Facebook i Twitter da nisu odgovorili na zahteve da se svi serveri na kojima se čuvaju podaci lokalnih korisnika nalaze u Rusiji. Naime, ruska agencija Roskomnadzor uhvatila se u koštac sa gigantima društvenih mreža, kojima je... »

Oko 4% od ukupne količine Monero valute rudareno uz pomoć malver botova

PC Press pre 17 sati
Eksperti su utvrdili da je nešto preko 4% od ukupne količine Monero valute koja trenutno cirkuliše rudareno uz pomoć bot mreža, te cyber kriminalnih radnji. Naime, sigurnosni istraživači su analizirali oko 4,4 miliona malver uzoraka, da bi identifikovali milion malver lanaca koji su služili... »

Malver u besplatnim VPN aplikacijama

PC Press pre 17 sati
Utvrđeno je da svaka peta od 150 najboljih besplatnih VPN Android aplikacija koje sa nalaze na Google Play Store-u sadrži malver, dok četvrtina od pomenutog broja sadrži neku grešku koja ugrožava privatne podatke korisnika. VPN aplikacije sa bezbednosnim propustima preuzete su preko 260... »

Vrednost kriptovaluta na dan 22.1.2019.

PC Press pre 18 sati
Tokom 2018. godine, više od 3,2 biliona dolara vrednih Bitcoin uplata je obrađeno na javnoj blockchain mreži, navodi CCN. Visok obim transakcija dominantne kriptovalute pokazao je efikasnost sredstva kao prekogranični način plaćanja i kao alternativu postojećim sistemima poravnanja za... »

©2019 Netmark d.o.o.