PC Press

Evo kako će izgledati nove Windows 10 ikonice

PC Press pre 4 sata
Microsoft je nedavno krenuo da osvežava dizajn svojih ikona na svim svojim uslugama, pa tako i na Windows-u 10. Ovo je prvi set novih ikonica za Windows urađenih u trenutno popularnom “fluent dizjanu”. U build-u 19569, svojim Beta testerima… »

Istraživanje otkrilo nedostatke u data centrima

PC Press pre 4 sata
Da usluge data centara ispunjavaju njihove svakodnevne potrebe potvrđuje tek 29% uticajnih klijenata, dok samo 6% smatra da se data centri pravovremeno ažuriraju prevremeno, predviđajući njihove potrebe. Takve zaključke moguće je pronaći u… »

Google uklonio skoro 600 Android aplikacija sa Play Store-a

PC Press pre 4 sata
Google je definitivno rešio da sredi svoj Play Store, s obzirom da sve intenzivnije uklanja aplikacije za koje ne može reći da su u potpunosti sigurne. Prema saopštenju Google-a, to ipak nisu aplikacije koje su zaražene virusima, već one koje imaju… »

Facebook će plaćati korisnicima za glasovne snimke

PC Press pre 4 sata
Kompanija Facebook objavila je da će svojim korisnicima plaćati njihove glasovne snimke, koje će firma koristiti kako bi unapredila svoj sistem glasovne pretrage. Naravno, ovo neće važiti za sve korisnike koji snimaju glasovne poruke, već samo za… »

Hakerski napad pogodio Belu kuću

PC Press pre 4 sata
Američka bezbednosna agencija zadužena za sigurnu komunikaciju, između ostalih i Bele kuće, bila je žrtva sajber napada. Američko Ministarstvo odbrane potvrdilo je ove navode, uz informaciju da je DISA bila hakovana, čime su otkriveni podaci preko… »

IT menadžer – Biti ili ne biti, pitanje je sad

PC Press pre 6 sati
Šta zapravo IT menadžer radi? Čime se bavi? Koja je njegova uloga u organizacijama? Na koji način pomaže? Da li je to čist trošak ili nešto više? Kako se ova funkcija uklapa u ostale menadžerske funkcije? IT menadžer je pomalo šizofrena… »

Samsung će svoj preklopni stakleni ekran prodavati drugim kompanijama

PC Press pre 7 sati
Samsung planira da svoj preklopni stakleni ekran, koji je implementiran u Galaxy Z Flip telefonu, prodaje drugim proizvođačima. Ekran će biti isto brendiran (Ultra-Thin Glass – UTG) kao na Z Flip telefonu, uz marketinški slogan „čvrst, ali… »

Apple će možda dozvoliti korisnicima da sami biraju podrazumevane aplikacije

PC Press pre 7 sati
Apple-ovo insistiranje na sopstvenim podrazumevanim aplikacijama već dugo vremena predstavlja izvor rasprava među korisnicima. Na primer, ako kliknete na link ili email adresu, automatski će se otvoriti Safari ili Apple Mail, čak i ako imate… »

Izumitelj copy i paste opcija preminuo u 74. godini

PC Press pre 1 dan
Širom IT zajednice odjeknula je vest da je preminuo pionir računarstva, Larry Tesler. Preminuo je u 74. godini života. Ikona modernog računarstva Larry Tesler bio je poznat širom Silicijumske doline. Tamo je radio od 1960-ih, kada su računari bili… »

Endava Meetup: Saznajte sve o Machine Learning-u

PC Press pre 23 sata
Radi širenja mreže lokalnih IT profesionalaca sa različitim tehničkim znanjima, koji žele da podele svoje iskustva i interesovanja, kompanija Endava nastavlja sa serijom meetup-a. Ovoga puta obradovaće sve profesionalce i ljubitelje Data Science-a i… »

PC Press, najnovije vesti »