PC Press » Vesti dana

http://www.pcpress.info

PC Press

Facebook priprema Internet satelit

PC Press pre 1 dan
Tokom maja pojavile su se informacije da Facebook priprema nešto zaista interesantno – da u tajnosti radi na eksperimentalnom satelitu koji će prosleđivati Internet signal na Zemlju upotrebom radio signala. Sada to više nije tajna. Facebook je zvanično potvrdio da zaista radi na tom projektu... »

Društvene mreže nisu krive za epidemijski nivo usamljenosti

PC Press pre 13 sati
„Svi bi trebalo da provodimo više vremena jedni s drugima“, je najnoviji zaključak nakon što su istraživači ispitali 20.000 osoba preko 18 godina, postavljajući 20 pitanja o anksioznosti, depresiji i usamljenosti. Pitanja su zasnovana na skali usamljenosti UCLA-a, i razmatraju faktore kao... »

WhatsApp protiv viralnih poruka

PC Press pre 15 sati
WhatsApp testira novu opciju čija je funkcija da ograničava koliko puta određena poruka može da bude prosleđena drugim korisnicima, a potez je usledio nakon odluke kompanije Facebook da pojača borbu protiv lažnih vesti u okviru svojih platformi, a pošto su dezinformacije počele da budu... »

Kreiranje bibliografije

PC Press pre 20 sati
Kreiranje bibliografije Kada napišete rad za školu, kurs ili za objavljivanje u zvaničnoj publikaciji, jedan od najnapornijih i greškama najpodložnijih delova posla jeste praćenje izvora i pravilno oblikovanje dela sa citatima i bibliografijom. Na sreću, Word isporučuje prilično zgodne i... »

Veštačka inteligencija ide u Holivud

PC Press pre 1 dan
Filmska publika bi uskoro mogla da dočeka neki blokbaster čiji je scenario sastavila veštačka inteligencija, te u njemu glume roboti, dok su za animaciju i specijalne efekte zaduženi algoritmi mašinskog učenja. Bliska budućnost bi mogla da ode toliko daleko da bi čak i za čitanje pomenutog... »

Instagram ažurira dvostepenu autorizaciju kako bi sprečio SIM hakovanje

PC Press pre 1 dan
Instagram radi na rešenju za dvostepenu autorizaciju za potvrdu identiteta koji ne zahteva telefonski broj korisnika, prema izveštaju TechCrunch-a. Instagram je potvrdio da radi na sigurnijem načinu, a kao i druge platforme društvenih mreža, predstojeća opcija će omogućiti autorizaciju uz... »

Microsoft Whiteboard App

PC Press pre 1 dan
Windows / Microsoft Whiteboard App Prošle godine je, tokom Microsoft Ignite događaja u Orlandu, najavljen novi kolaborativni alat za Windows 10 desktop pod nazivom Microsoft Whiteboard. Microsoft je već imao sličan alat za liniju uređaja Surface Hub. Ideja koja je inicirala ovu novu aplikaciju... »

Besplatni materijali za učenje programiranja i za sedmake

PC Press pre 2 dana
Nakon objavljenih materijala za peti i šesti razred, juče je na veb strani petlja.org/skola objavljena preliminarna verzija materijala koji obuhvataju unapređene materijale za šesti razred, kao i potpuno nove za sedmi razred osnovne škole i prvi razred gimnazije, koji su oslonjeni na programski... »

Nazire se rešenje za dugove Handy-ja prema trudnicama i zaposlenima?

PC Press pre 3 dana
Propast lanca prodavnica mobilnih telefona Handy i dalje je aktuelna tema, pre svega zbog problema sa dugom firme prema porodiljama, ali i ostalim zaposlenima kojih ima ukupno 236. Razrešenje je ipak na pomolu, ako je verovati obećanjima vlasnika kompanije koji se pojavio u Srbiji. Ministar za... »

Da li je Fuchsia OS novi Android?

PC Press pre 2 dana
Google-ov misteriozni projekat Fuchsia OS traje već nekoliko godina. Prvi put javnost je o njemu saznala pre skoro dve godina, kada je kompanija počela da objavljuje delove koda na GitHub repozitorijumu, ali tada nije bilo informacija o tome šta Google planira s njim. Prema novim informacijama,... »

©2018 Netmark d.o.o.