PC Press » Vesti dana

http://www.pcpress.info

PC Press

Kineska kompanija LGNEA uskoro većinski vlasnik Ikarbusa

PC Press pre 22 minuta
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije, Dragan Stevanović, izjavio je danas, 21. marta, da je kineska kompanija LGNEA (“Landžu Guangdong nju enerdži automobile”) ispunila sve uslove da postane većinski vlasnik srpskog preduzeća Ikarbus. Izvor: ikarbus.rs “Kinezi su dali... »

Snapchat priznao da njihov sistem verifikacije starosti korisnika ne radi kako treba

PC Press pre 2 sata
Suočen sa parlamentom Velike Britanije, Snapchat je priznao da implementirani proces verifikacije godišta ne sprečava da se na servis prijave korisnici koji imaju manje od 13 godina. Ovo baš i nije neka vest, jer se na Snapchat-u, kao i na većini drugih sajtova od korisnika traži da upišu... »

Toyota: Vreme je za 5G robote

PC Press pre 2 sata
Toyota tvrdi da će 5G otvoriti put robotima u scenarije iz stvarnog života, te im omogućiti da učestvuju u spasavanju žrtava usled neke prirodne katastrofe, te da postanu deo sistema medicinske nege. Naime, Toyota svog humanoidnog robota T-HR3 već može da kontroliše uz pomoć 5G mreže, a... »

Tudder: Dejting aplikacija za krupnu stoku

PC Press pre 3 sata
Izgleda da britanski stočari ljubavni život svojih krava ne uzimaju zdravo za gotovo, te su odlučili da se okrenu modernim tehnologijama kako bi njihove životinje pronašle što prikladnije partnere. I tu na scenu stupa dejting aplikacija Tudder, koja funkcioniše po sličnom principu kao što... »

LED sijalice: Budućnost osvetljenja

PC Press pre 4 sata
Klasične sijalice troše previše energije, „trajne“ (fluorescentne) sijalice sadrže previše žive, dakle LED je budućnost. Sijalice jesu nešto skuplje, ali zato traju decenijama. A onda vaša LED sijalica posle samo nekoliko meseci otkaže, a reklo bi se čak da novije LED sijalice imaju... »

Disney oživljava Lucasfilm Games

PC Press pre 4 sata
Nakon što je otkupio Lucasfilm 2012 godine, Disney je prvo ugasio odsek za razvijanje video igara – legendarni LucasArts. Nakon toga je Electronic Arts preuzeo Star Wars licencu za video igre, ali su za više od šest godina objavljena tek dva nova naslova, te se veruje da Disney nije bio... »

EU kaznila Google zbog favorizovanja svojih servisa

PC Press pre 20 sati
Regulatorno telo Evropske unije zaduženo za anti-monopolsko ponašanje kaznilo je Google zbog kršenja pravila poslovanja. Regulatori Evropske unije su doneli odluku da se Google kazni sa 1,49 milijardi evra zbog blokiranja oglasa konkurencije u pretragama. Ova presuda je treća kazna za kompaniju... »

Najavljena Call of Duty: Mobile video-igra

PC Press pre 19 sati
Čuvena pucačina Call of Duty stiže na telefone (i tablete)! Podnaslov “Mobile” označava da će fanovi serijala ubuduće moći da se bore sa mobilnih uređaja. Iako se igra zove Call of Duty, nju neće praviti Activision, već razvoj prepustio kineskom gigantu Tencentu. Ova kompanija je... »

Google Inbox aplikacija se gasi u aprilu

PC Press pre 21 sat
Svi su već čuli da Google+ odlazi u istoriju 2. aprila, ali to neće biti jedini Google servis koji će tog dana dočekati svoj kraj. Naime, kompanija je počela da šalje obaveštenja i Inbox korisnicima kako bi im dala do znanja da će i ovaj servis istog dana prestati sa radom. Oni koji nikada... »

Roboti kao zamena za telo

PC Press pre 21 sat
Oni kojima kretanje predstavlja poteškoću često imaju problema kada je briga o sebi u pitanju, pa najčešće moraju da unajmljuju potpune strance da brinu o njima. Nova tehnologija bi to mogla da promeni, budući da Georgia Tech radi na tome da onima koji imaju ovakve poteškoće pruži novu... »

Bregzit: Tereza Mej na samitu u Briselu traži odlaganje

BBC News  pre 3 sata  još 15 povezanih

Kraj: Nemačka-Srbija 1:1

Večernje novosti  pre 13 sati  još 14 povezanih

Pretežno sunčano, najviša temperatura do 15 stepeni

Novi magazin  pre 4 sata  još 9 povezanih

Identifikovane žrtve napada u Krajstčerču

Večernje novosti  pre 3 sata  još 9 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.