PC Press » Vesti dana

http://www.pcpress.info

PC Press

Japanski milijarder prvi privatni putnik na Mesec

PC Press pre 5 sati
Kompanija Elona Muska, SpaceX, objavila je ime prvog privatnog putnika na Mesec, japanskog milijardera Jusaku Maezavu, prenose agencije. “Idem na Mesec”, objavio je modni tajkun Maezava (42). U svemir bi trebalo da ga odvede raketa BFR (Big Falcon Rocket) koju je Musk javnosti prikazao 2016.... »

Narudžbine za Microlino, električnu verziju BMW Isetta-e, dostigle 100 miliona dolara

PC Press pre 29 minuta
Uprkos impresivnoj inovativnosti u industriji električnih vozila, ne dešava se svaki dan da novo električno vozilo debituje tako uspešno. Zato je vest o malenom gradskom električnom automobilu švajcarske kompanije Micro Mobility Systems, Microlinu, za koji narudžbine prelaze 100 miliona... »

Google priznao tajno podešavanje Android telefona

PC Press pre 1 sat
Google je nedavno bez dozvole korisnika menjao podešavanja na Android telefonima. To naravno nije prošlo neprimećeno, pa se podigla prašina zbog neovlašćenog pristupanja telefonima korisnika. Usledilo je objašnjenje i izvinjenje kompanije. Koliko treba da nas brine lakoća kojom Google... »

Google Assistant kao pomoćnik u vaspitavanju tinejdžera

PC Press pre 1 sat
Family Link, servis za roditeljski kontrolu koji je Google predstavio još 2017. godine, prvobitno je zamišljen za kontrolisanje internet ponašanja dece do 13 godina, da bi se opcija sada proširila i na nešto starije tinejdžere. Naime, Family Link roditeljima dozvoljava da ograniče vreme... »

WMF: Suzana Vasiljević o saradnji sa predsednikom Vučićem

PC Press pre 1 sat
Ostala su još dva dana do početka 11. Weekend media Festivala koji će se održati u Tvornici duhana u Rovinju od 20. do 23. avgusta. Ovaj festival jedan je od najvećih događaja u jugoistočnoj Evropi u oblasti medijske industrije. Ovu godinu obeležiće nove dvorane, formati, kao i zanimljivi... »

CCTV ranjivost omogućava hakovanje bezbednosnih kamera

PC Press pre 2 sata
Propust koji pogađa na hiljade CCTV kamera mogao bi da dovede do toga da napadači dođu do bezbednosnih snimaka, te da ih modifikuju na daljinu. Ranjivost utiče na softver koji se najčešće koristi kod bezbednosnih kamera, a koji dolazi iz kompanije Nuuo, koja radi sa preko 100 brendova, te... »

Elon Mask tužen zbog vređanja spasioca

PC Press pre 2 sata
Kad se neko zove Elon Mask to znači da može da radi i kaže šta hoće – barem tako misli vlasnik Tesla i SpaceX kompanija jer nastavlja da priča svašta. Jedan od tih “gafova” je kontinuirano optuživanje spasioca sa Tajlanda da je pedofil. Naravno, usledila je tužba. Svi se sećamo drame... »

Google saradnja sa Renault-Nisan-Mitsubishi alijansom

PC Press pre 2 sata
Google će uspostaviti partnerski odnos sa najvećom auto alijansom Renault-Nisan-Mitsubishi u cilju ugrađivanja Android zasnovanog sistema u milione automobila. Ovaj novi info-zabavni sistem, sa novim komandnim ekranom počeće da se ugrađuje 2021. godine. Preko njega, vozači će moći da... »

Sa Zoranom Stanojevićem na (Aj) Ti – “Osim kafe ništa analogno ne koristim na poslu.”

PC Press pre 3 sata
Da li ste se ikada zapitali kuda bi vas život odveo da ste hrabro sledili svoje snove? Jedan takav vizionar, koji nije odustao od svojih zamisli je naš vispreni sagovornik Zoran Stanojević, nesvršeni fizičar (apsolvent), urednik i novinar po životnom opredeljenju. Njegova ambicija i... »

Lansiranje modela Nokia 9 odloženo za februar

PC Press pre 3 sata
Nokia 9 premijum model trebalo bi da dođe u prilično impresivnom paketu, a zahvaljujući Snapdragon 845 procesoru, te pet kamera sa zadnje strane, ali je, ako je verovati izvorima, lansiranje modela, koje se očekivalo tokom 2018. godine, odloženo za februar 2019. Kako tvrde izvori, radi se o... »

Šojgu: Izrael je odgovoran za obaranje ruskog aviona

Politika  pre 18 minuta  još 40 povezanih

Uhapšen crnogorski državljanin Zaplenjeno 34 kilograma marihuane (video)

Večernje novosti  pre 5 sati  još 28 povezanih

Ne igra samo prvi tim: Omladinci Zvezde debituju u LŠ

B92  pre 1 sat  još 24 povezane

MUP demantuje da Fronteks dolazi u Srbiju

Danas  pre 25 minuta  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.