PC Press

Proizvođač pametnih telefona vivo je broj jedan u Kini

PC Press pre 7 sati
Vodeća globalna agencija za analizu tržišnih podataka, Međunarodna korporacija za podatke (IDC), objavila je tromesečnu analizu tržišta pametnih telefona u Kini. Prema najnovijim podacima, vivo, vodeći globalni proizvođač pametnih telefona… »

Icarus: Igra preživljavanja stiže u novembru

PC Press pre 4 sati
Video igra Icarus se najavljuje već neko vreme, a u pitanju je sadržaj koji će obradovati one koji vole naučnu fantastiku i igre preživljavanja. Trebalo je da izađe 11. avgusta, ali je lansiranje odloženo za novembar. Developeri su objavili da su… »

Facebook pravi pametne naočare sa kompanijom Ray-Ban

PC Press pre 5 sati
Facebook već dugo dominira sa digitalnim inovacijama, a sada ima i hardverske ambicije izvan VR-a. U svom poslednjem obaveštenju, izvršni direktor Mark Zuckerberg, rekao je da će Facebook-ovo sledeće izdanje biti par pametnih naočara kompanije… »

Microsoft upozorava na malver LemonDuck koji cilja Windows i Linux mašine

PC Press pre 4 sati
Microsoft je objavio detaljan izveštaj upozoravajući na razvoj zlonamernog softvera LemonDuck. LemonDuck crypto miner ima nove funkcije Ovaj malver omogućava akterima pretnji da kradu akreditive, ubacuju backdoors i obavljaju niz drugih zlonamernih… »

Velike kompanije i rat oko rada od kuće

PC Press pre 6 sati
Širom Sjedinjenih Američkih Država direktori velikih kompanija, kao što su Apple, Google, te Facebook, ratuju sa zaposlenima. Predmet sukoba je rad od kuće, budući da je na hiljade radnika ubeđeno da su novi uslovi rada dokazali da fizičko… »

Stariji Kindle e-book čitači uskoro će ostati bez Internet konekcije

PC Press pre 7 sati
Amazon je objavio da će se uskoro desiti velike promene na nekim od njihovih najstarijih Kindle e-book čitača, koji su imali mobilnu konekciju. Naime, od decembra ove godine takvi stariji modeli ostaće bez Internet konekcije. To nije greška Amazona… »

Generali Osiguranje Srbija podržalo program podrške Vlade Republike Srbije „Za naše heroje”

PC Press pre 6 sati
U znak zahvalnosti i podrške lekarima, medicinskom osoblju i volonterima na prvoj liniji odbrane od COVID-19, Generali Osiguranje Srbija pridružilo se programu podrške Vlade Republike Srbije „Za naše heroje”. Kroz personalizovane kartice „Naš… »

Tesla ponovo kodira svoje softvere zbog nedostatka čipova

PC Press pre 1 dan
Tesla je preradio softver za vozila kako bi podržao alternativne čipove. Usled velike potražnje za novim automobilima nedostatak čipova je doveo do gašenja fabrika, dužeg čekanja i viših cena. Gase se fabrike zbog globalne nestašice čipova Elon… »

The Chessmaster: Lice s naslovnice

PC Press pre 1 dan
Jedno od možda najpoznatijih lica kada je PC gejming u pitanju jeste Chessmaster, zvezda igre The Chessmaster 2000 iz daleke 1986. godine. Prvi nastavak, koji je razvio The Software Toolworks, će tokom narednih decenija izrasti u mnogo drugih –… »

Apple, Fitbit i drugi fitnes trekeri imaju nedostatke kojih morate biti svesni

PC Press pre 1 dan
Obećanje fitnes trekera je, naravno, kvantizovanje i optimizacija kondicije. Fitnes trekeri mogu biti izuzetno korisni za postizanje forme Bilo kakva aktivnost je bolja nego nikakva, ali postizanje najboljih rezultata znači shvatiti koliko kalorija i… »

PC Press, najnovije vesti »