PC Press

Apple upozorava na napade špijunskog softvera

PC Press pre 10 sati
Apple je rekao da će nastaviti da obaveštava i upozorava žrtve u borbi protiv špijunskog softvera koji sponzoriše država. Prema izveštaju sajta MacRumors Apple je detaljno opisao kako upozorava korisnike kada veruje da su bili na meti napadača… »

Google-ova web lokacija Play Store konačno dobija preko potreban redizajn

PC Press pre 11 sati
Web lokacija Play Store poslednji put je redizajnirana pre mnogo godina. To je u osnovi aplikacija Play Store, ali veća Biće vam oprošteno ako na prvi pogled pomešate novi dizajn sa aplikacijom Android Play Store, ali to je zaista web iskustvo. Logo… »

Režim efikasnosti Microsoft Edge smanjuje upotrebu CPU-a i RAM-a radi uštede baterije

PC Press pre 12 sati
Microsoft je ove nedelje najavio nekoliko novih funkcija za svoj Edge pretraživač. Microsoft Edge će vam pomoći da sačuvate vek baterije računara Većina tih alata se fokusira na uštedu vremena i novca tokom kupovine, kao što je nova funkcija… »

Renault 4 u Air 4 izdanju

PC Press pre 12 sati
Kao i drugi poznati proizvođači, Reault se povremeno igra sa nostalgijom korisnika, modelujući stare, klasične modele kao nove električne automobile. Međutim, ovog puta ovaj proizvođač je otišao još jedan korak dalje, kreirajući Air 4, leteću… »

Meta odlaže enkripciju za Facebook i Instagram

PC Press pre 13 sati
Meta je odložila uvođenje podrazumevanih end-to-end šifrovanih poruka na Facebook Messenger-u i Instagram-u za 2023. Kompanija je planirala da se taj potez završi 2022. godine. Meta u potencijalnom problemu zbog novog zakona u Velikoj Britaniji… »

Samsung prekida proizvodnju Galaxy Note telefona

PC Press pre 13 sati
Već neko vreme kolaju glasine da Samsung odustaje od Galaxy Note serije telefona. Uostalom, ove godine kompanija nije lansirala Galaxy Note21, navodno zbog nedostatka čipova (mada je ulogu sigurno imala i činjenica da se ova linija nije prodavala dobro… »

Adam Mosseri će svedočiti pred Senatom

PC Press pre 14 sati
Regulatorni organi su izrazili zabrinutost zbog toga kakav efekat Instagram aplikacija ostavlja na mlade ljude. Adam Mosseri, direktor Instagram-a, trebalo bi da svedoči pred Senatom u decembru. On će se pojaviti na seriji saslušanja o zaštiti dece na… »

IN MEMORIAM: mr Laslo Kraus (1949-2021)

PC Press pre 22 sata
U Beogradu je 12. novembra 2021. godine preminuo mr Laslo Kraus, dugogodišnji saradnik Katedre za računarsku tehniku i informatiku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Laslo Kraus (1949-2021) U godini u kojoj Katedra za računarsku… »

Ridley Scott objavio da je Blade Runner serija u razvoju

PC Press pre 1 dan
Reditelj Blade Runner-a Ridley Scott potvrdio je da je u pripremi TV serija zasnovana na popularnom nasovu. Redatelj je takođe pomenuo da napreduje i rad na seriji Alien. Očekuje se i remaster verzija popularne igre Blade Runner Blade Runner je plan… »

Cyberpunk 2077: Prvi dobar dan

PC Press pre 1 dan
Cyberpunk 2077 se od lansiranja suočio s mnogobrojni problemima, te je developerima konstantno zadavao glavobolje. Situacija se polako poboljšava, pa je sve manje onih koji tvrde da bi CD Projekt trebalo da odustane i napusti je jednom za svagda. Uprkos… »

PC Press, najnovije vesti »