PC Press

Logitech ukida liniju Harmony univerzalnih daljinaca

PC Press pre 21 minuta
Nakon nekoliko godina bez novih modela, Logitech je i zvanično objavio da prekida sa razvojem Harmony linije daljinskih upravljača. Postojeći daljinski upravljači i dalje će biti u prodaji dok god ih ima na zalihama, a nastaviće se i softverska… »

Facebook počinje da obeležava satirične stranice

PC Press pre 15 sati
Facebook je utvrdio da korisnici najčešće ne uspevaju da razdvoje satirične od ozbiljnih vesti, pa je stoga rešio da smanji konfuziju. Ubuduće će satirične stranice dobijati posebnu labelu „Satire Page“ kako bi korisnici mogli odmah da znaju o… »

Olympus će praviti kamere za buduće Samsung telefone

PC Press pre 18 sati
Nezvanični izveštaji iz dva nezavisna izvora navode da je Olympus postigao dogovor sa Samsung-om da im obezbedi kamere za buduće telefone, među kojima su potencijalno Samsung Galaxy Fold 3 i Galaxy S22. Čak i bez ovog partnerstva, Samsung je ponudio… »

Ubuntu 21.04 „Hirsute Hippo“ je ušao u javnu beta verziju

PC Press pre 20 sati
Predstojeće izdanje Ubuntu 21.04 sada je dostupno u beta verziji, pružajući korisnicima i testerima uvid u nove karakteristike pre konačnog izdanja. Bez dramatičnih novih funkcija Beta slike su snimak razvojne verzije i nisu namenjene opštoj… »

Endava održava prvu evropsku Tech Flow konferenciju

PC Press pre 21 sat
Endava pokreće novi format događaja u okviru svog Tech Flow Europe koncepta, kome će prisustvovati više od 2.000 softverskih inženjera. Tokom dvodnevne online konferencije, koja će biti održana 15. i 16. aprila, neki od nejrenomiranijih IT… »

Play UK: Julijina priča o uspehu

PC Press pre 23 sata
U British Council-u posvećeni smo svojoj ulozi i radimo na poboljšanju rodne ravnopravnosti, osnaživanju žena i devojčica i stvaranju prilika kako bismo doprineli sigurnijem, prosperitetnijem i inkluzivnijem svetu. Mentorskim programom PlayUK British… »

BIZIT seminar: Stvoriti ili angažovati profesionalnog menadžera?

PC Press pre 2 dana
Tokom tranzicije u porodičnim kompanijama podjednaku pažnju je važno posvetiti i pripremi naslednika i pripremi porodica i pripremi osnivača i pripremi kompanija. Ova poslednja podrazumeva ne samo rad na organizacionoj profesionalizaciji već i na… »

Turbo Overkill: Pucnjava u prvom licu

PC Press pre 1 dan
Kao što može da se vidi u prvom gameplay trejleru, Turbo Overkill je igra koja donosi pucnjavu u prvom licu. Izgleda da je studio Trigger Happy Interactive napravio igru koja nasilje dovodi do apsurda, bar se tako čini u trejleru koji traje pet minuta… »

Windows i Linux: Nasilno rudarenje kriptovaluta

PC Press pre 1 dan
Novi malver za rudarenje kriptovaluta cilja Windows i Linux uređaje, a u pitanju je Sysrv mreža botova. Bezbednosni eksperti iz kompanije Juniper mrežu prate od decembra 2020. godine, te su upozorili na najopasniju komponentu – crva koji se brzo… »

Neuralink: Majmun koji voli video igre

PC Press pre 1 dan
Neuralink je objavio novi video, a glavni junak je majmun koji voli video igre. Životinja uživa u igri Pong, a samo uz pomoć sopstvenog uma i specijalnog interfejsa za interakciju mozga s kompjuterom. O Neuralink čipovima se intenzivnije govori od… »

PC Press, najnovije vesti »