PC Press

Decenija Coming cloud-a u Srbiji

PC Press pre 13 sati
Za nama je još jedna, 16. po redu COMING IT konferencija koja je ove godine okupila rekordan broj posetilaca i predavača iz Srbije i regiona. U šest prepunih sala hotela Crowne Plaza u Beogradu govorilo se o aktuelnim rešenjima, studijama slučaja… »

Čuvena dela likovne umetnosti dobila nov izgled sa Samsung Galaxy Note 10+

PC Press pre 7 sati
Miljenik modnog sveta umetnik Hey Reilly je, koristeći Samsung Galaxy Note 10+, dao novi izgled nekim od najčuvenijih klasika umetnosti. Legendarna dela Van Goga, Botičelija i Da Vinčija ponovo su oživela u 21. veku, postavši deo digitalne kolekcije… »

Dan kada je crna rupa progutala Fortnite

PC Press pre 10 sati
Nakon što je Fortnite objavio kraj 10. sezone, i to tako što je crna rupa progutala sve mape, zapalile su se društvene mreže, budući da se takav kraj nije očekivao. Iako je jasno da je crna rupa samo najava za drugo poglavlje igre mnogo je igrača… »

Lula dušek za budućnost spavanja

PC Press pre 10 sati
Lula dušeci su dizajnirani tako da korisnici mogu da ih oblikuju na više načina, te ih na taj način prilagode sopstvenim potrebama za kvalitetan san. Naime, radi se o proizvodu koji san podiže na potpuno novi nivo, a tako što se ponaša kao… »

Još jedno Android upozorenje: Maliciozne aplikacije sakrivene na pogođenim uređajima

PC Press pre 10 sati
Već neko vreme se priča o malicioznim aplikacijama iz Google Play Store-a, a najviše zabrinjava to što neke od njih uspevaju da svoje namere sakriju od vlasnika uređaja na kojima se nađu. Da se evolucija nastavlja ukazuje i to što je tokom… »

Najveći 3D štampač na svetu odštampao ceo brod

PC Press pre 10 sati
Za razliku od tradicionalne proizvodnje, 3D štampanje omogućava ljudima da stvaraju razne vrste predmeta i oblika koje možda nije moguće stvoriti tradicionalnim metodama. U tom duhu videli smo kako se 3D štampanje može koristiti u medicinske svrhe… »

Kompanija za mobilno bankarstvo tuži Facebook zbog krađe logotipa

PC Press pre 12 sati
Nakon što su Ebay, Visa i Mastercard povukle podršku za Libra-u, Facebook se suočava sa još jednim izazovom povodom ove kriptovalute. Current, kompanija za mobilno bankarstvo tužila je Facebook zbog veoma sličnog logotipa koji su odabrali za… »

Apple najavio pametne biciklističke šlemove sa LED svetlima za signalizaciju

PC Press pre 11 sati
Biciklisti već koriste veliki broj dodataka kako bi ih drugi učesnici u saobraćaju na vreme uočili, pa na odeću i bicikle dodaju svetla i druga pomagala. Kompanija Apple odlučila je da im ponudi još jedno rešenje uz pomoć kojeg od sada mogu da… »

Ubisoft planira animirane serije za neke od svojih franšiza

PC Press pre 11 sati
Iako filmovi koji se zasnivaju na video igrama uglavnom loše prođu na velikom ekranu, animacije izgleda prolaze daleko bolje. Uzmimo za primer film Angry Birds koji je prošao iznenađujuće dobro, a to nije ograničeno samo na filmove. Netflix-ova… »

Kućište koje će Windows računarima podariti Mac Pro izgled

PC Press pre 11 sati
Ranije ove godine, Apple je najavio da će predstaviti novi Mac Pro računar. Za razliku od dizajna „kante za smeće“, novi Mac Pro stvoren je da omogući veću fleksibilnost kada je u pitanju nadogradnja komponenti, ali je takođe imao i pomalo… »

PC Press, najnovije vesti »