Polovni automobili

Zašto sve više automobila ima nelogične i komplikovane oznake

Polovni automobili pre 5 dana
Kako da znam koliko neki auto ima kubika ako ni u cenovniku ne piše kubikaža, da ne govorimo oznaci na samom automobilu? Ali još su „gori“ oni koji nas navode da mislimo da broj u oznaci označava upravo kubikažu, ali se ipak ispostavi da je taj… »

Zašto Fića drži cenu, a Yugo ne

Polovni automobili pre 9 dana
Pre nego što počnete da čitate ovaj tekst, zatvorite oči i prisetite se ulica vašeg mesta pre deset ili petnaest godina. Zatim, iz zamišljene slike izdvojte sve Fiće kojih se sećate. Gde god da ste tada živeli, velika je verovatnoća da ćete… »

Test: Renault Clio V – konačno pokazao zube

Polovni automobili pre 13 dana
Tu su i dalje prepoznatljive linije, ali novi Clio deluje prilično oštrije i atraktivnije u odnosu na prethodnika, prvenstveno zahvaljujući agresivnijim farovima sa karakterističnim „kljovama.“ Treba naglasiti da je uprkos sličnostima nije reč… »

Mini - automobil za koji svi znaju

Polovni automobili pre 16 dana
Jedan od najprepoznatljivijih automobile svih vremena počeo je da se proizvodi 1959. godine i već tada je postigao instant uspeh. Njegov poprečno postavljen motor i prednji pogon uticali su na generacije automobilskih proizvođača, a ujedno, Mini je… »

Popravka napukle šoferšajbne – kada je moguća i koliko košta

Polovni automobili pre 17 dana
Stiže zima, što znači da će po putu biti više kamenčića iz udarnih rupa koje se šire, ali i rizle koju posipaju kamioni zimske službe. Automatski raste šansa da se nešto od toga „lansira“ ispod točkova i ošteti nekome vetrobran. O zameni… »

Buick – kad sa spoje luksuz i inovacije

Polovni automobili pre 20 dana
Osnovana 1899. godine, kompanija Buick jedan je od najstarijih severnoameričkih proizvođača automobila. Takođe, njen osnivač Dejvid Bjuik je 1908. godine igrao ključnu ulogu u osnivanju unije proizvođača pod imenom General Motors, zajedno sa… »

Koliko košta zamena vetrobrana (šoferšajbne)?

Polovni automobili pre 24 dana
Stiže vreme kada će se po putevima posipati rizla, što povećava mogućnost oštećenja vetrobrana, u narodu poznatijeg kao šoferšajbna. Stoga smo odlučili da proverimo koliko košta zamena kod različitih automobila. Ova problematika je naročito… »

Zajedno pravimo ček-listu za kupovinu polovnjaka

Polovni automobili pre 26 dana
Napravićemo jedan mali zajednički projekat, a sve čitaoce pozivamo da daju svoj doprinos. Ova ideja je nastala kada nam je gospodin Marko Cvetković poslao svoju ček-listu za pomoć prilikom kupovine polovnog automobila. Pošto nije stručnjak za… »

Zašto je BMW E9 zaslužio nadimak Batmobile

Polovni automobili pre 31 dan
BMW E9 predstavljao je seriju kupea pravljenih između 1968. i 1975. godine. Inicijalni model 2800 CS predstavio je E9 seriju na bazi prethodnog 2000 C / 2000 CS četvorocilindričnih kupea Nove klase koji su uvećani i redizajnirani da prime M30… »

Sve o hibridima – odgovori na glavna pitanja

Polovni automobili 13.11.2019
Hibridi polako postaju sve prisutniji na našim ulicama, a može se očekivati da će se taj trend ubrzati od januara 2019. godine. Tada bi trebalo da se ukine porez na upotrebu vozila za hibride. Reč je o porezu koji se plaća svake godine prilikom… »