RT Kragujevac » Vesti dana

http://www.rtk.co.rs

RT Kragujevac

„Vodovod“ obnavlja vozni park

RT Kragujevac pre 11 minuta
Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ ovu godinu završiće sa više od 100 miliona dinara investicionog ulaganja. Najveći deo novca, koji je ovo preduzeće obezbedilo iz sopstvenih prihoda, uložen je u obnovu voznog parka. Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“... »

Radovi na putnoj infrastrukturi

RT Kragujevac pre 1 sat
U industrijskoj zoni Sobovica – Lužnice u toku je izgradnja saobraćajnice koja će spojiti Jarušice sa državnim putem Kragujevac – Topola. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana, a u realizaciji ovog projekta, koji je od nacionalnog značaja, učestvuju i grad i država. Radi se i... »

Pronađena neeksplodirana granata

RT Kragujevac pre 22 sata
Neeksplodirana artiljerijska granata pronađena je kod nekadašnje zgrade Naftne industrije Srbije u ulici Save Kovačevića. Pripradnici kragujevačke Uprave za vanredne situacije preuzeli su granatu i transportovali je na bezbedno mesto, a potom će je i uništiti. Granatu su juče pronašli... »

Prekid u isporuci gasa

RT Kragujevac pre 22 sata
Zbog neophodnih radova na proširenju distributivne gasne mreže, doći do kratkotrajnog poremećaja u isporuci prirodnog gasa korisnicima u Kragujevcu, počev od petka, 17. avgusta u 7 časova do subote 18. avgusta u 21 sat. Bez gasa će ostati svi potrošači koji se prirodnim gasom snabdevaju sa... »

Na put sa osiguranjem

RT Kragujevac pre 23 sata
Posedovanje polise putničkog zdravstvenog osiguranja jedan je od uslova za bezbedan i siguran boravak u inostranstvu u sezoni godišnjih odmora. Iako oni koji putuju nisu u obavezi da ovu polisu nabave, preporuka turističkih agencija je da se bez nje ne kreće na put. Polisa putničkog... »

Dve ulice bez vode

RT Kragujevac pre 23 sata
Zbog radova na vodovodnoj liniji u ulici Save Kovačevića, bez vode će sutra od 8 časova ostati potrošači u ulicama 1. maja i Svetozara Markovića, od ulice Grada Sirena do „Zelenila“, saopšteno je iz kragujevačkog „Vodovoda“. Normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se oko 10... »

Počela ulična prodaja udžbenika

RT Kragujevac pre 23 sata
Kupovina polovnih udžbenika za osnovnu i srednje stručne škole i gimnazije, od uličnih prodavaca, jedan je od načina na koji se učenici snabdevaju knjigama. Cene zavise od očuvanosti udžbenika, ali su znatno niže u odnosu na one u knjižari. Kod uličnih prodavaca u Kragujevcu ponuda je... »

Lične karte mesnih zajednica

RT Kragujevac pre 23 sata
Poboljšanje infrastrukture na gradskom i seoskom području, jedan je od prioriteta Strategije održivog razvoja grada Kragujevca za period od 2018. do 2028. godine. U tom cilju, nadležni u Gradskoj upravi obilaze mesne zajednice kako bi u razgovoru sa građanima i predstavnicima saveta dobili... »

Ekipa naučnika iz Pitsburga u Šumadiji

RT Kragujevac pre 24 sata
Ekipa naučnika sa Univerziteta u Pitsburgu, zajedno sa saradnicima iz različitih delova sveta, boraviće do 23. avgusta u Šumadiji. Nastavljaju istraživanja naseobina starih i do 7.000 godina na prostu Divostina, Grivca, Todorčeva i Kusovca. Naučnike je okupio kragujevački Zavod za zaštitu... »

Oživljavanje zadrugarstva u Šumadiji

RT Kragujevac pre 24 sata
Stočarska zadruga „Kragujevačko stado – 2017“ iz Cerovca dobila je bespovratna sredstva u iznosu od 50 hiljada evra za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca. Sa današnjeg sastanka u kragujevačkoj Regionalnoj privrednoj komori upućen je poziv za poslovnu saradnju potencijalnim novim... »

©2018 Netmark d.o.o.