RT Kragujevac » Vesti dana

http://www.rtk.co.rs

RT Kragujevac

Radnički nerešeno protiv Trajala (4-4)

RT Kragujevac pre 3 sata
Fudbaleri Radničkog 1923 danas su na stadionu Čika Dača odigrali kontrolnu utakmicu sa ekipom Trajala iz Kruševca. Utakmica je završena nerešenim rezultatom, 4 – 4. Za Radnički golove su postigli Jovan Lukić u 44. i 81. minutu i Igor Vićentijević u 58. i 67. minutu, dok su kod gostujuće... »

Veliki deo školaraca mora da nosi proteze

RT Kragujevac pre 3 sata
Procenjuje se da u Srbiji svako treće dete ima krive zube, i da gotovo tri četvrtine dece školskog uzrasta mora da nosi protezu. Školska populacija u Kragujevcu sve više koristi fiksne proteze, kažu ovdašnji stomatolozi i dodaju da bi ispravljanja zuba bilo uspešno, pored stručnosti i... »

Marčel, Bah, Kastel… na repertoaru Artera i Blagojevića

RT Kragujevac pre 4 sata
Koncertnu sezonu Univerzitetske galerije otvorili su Matijas Arter i Vladimir Blagojević. Ovo je prvi u nizu koncerata koji očekuju kragujevačku publiku u organizaciji Umetničkog saveta Univerzitetske galerije. Na repertoaru ova dva umetnika našle su se kompozicije Marčela, Baha, Kastela i... »

Dani Kragujevca u Beogradu

RT Kragujevac pre 5 sati
Udruženje Kragujevčana u Beogradu ove godine obeležava dvadeset godina postojanja. Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave ovo zavičajno udruženje organizovaće niz programa povodom obeležavanje dvesta godina od proglašenja Prve prestonice moderne Srbije i 140 godina Dana državnosti.... »

Od navijača za jubilej – mural

RT Kragujevac pre 5 sati
Kragujevački navijači sportskog društva Radnički, „Crveni đavoli“ organizovali su oslikavanje murala na jednom od solitera Lepeničkog bulevara. Mural sa likom kneza Miloša Obrenovića i natpisom „Kragujevac varošica prva srpska prestonica 1818“ naslikala je Jelena Andobak koja je... »

Novi Zakon o porodici za veći natalitet

RT Kragujevac pre 6 sati
Katastrofalna demografska slika Srbije, gde se svake godine broj stanovnika smanji za oko četrdeset hiljada ljudi, uslovila je pokretanje nacionalne strategije kada je reč o demografskoj politici. Briga o porodici, povećanje nataliteta i donošenje niza mera koje će popraviti demografsku sliku... »

“Koraci” promovisani u Narodnoj biblioteci

RT Kragujevac pre 6 sati
Časopis za književnost, umetnost i kulturu “Koraci” promovisan je u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”, pod čijim je okriljem od 2004. godine. Na promociji su učestvovali autori i članovi redakcije, a predstavljena su četiri broja koja su izašla tokom 2017. Časopis “Koraci”... »

Od Švedske do Palestine – pešice

RT Kragujevac pre 6 sati
Šveđanin Benjamin Ladra je avgusta prošle godine iz rodne zemlje krenuo na put do Palestine. Misija ovog 25-ogodišnjaka je da stanovnicima država kroz koje prolazi približi probleme palestinskog naroda. Na svom putu ovaj švedski humanitarac boravio je i u Kragujevcu. Dvadesetpetogodišnji... »

Teatar – 183 godine

RT Kragujevac pre 1 dan
Knjaževsko srpski teatar obeležio je 183 godine postojanja, a svečanost u kragujevačkom teatru protekla je uz vatromet, bogat umetnički program i dodelu nagrada. Statueta Joakim Vujić ove godine dodeljena je bardu srpskog glumišta Mihailu Miši Janketiću, dok je prsten sa likom Joakima... »

Broj nezaposlenih manji za 10 odsto

RT Kragujevac pre 1 dan
U Srbiji je trenutno 625.000 nezaposlenih i u odnosu na januar prošle godine taj broj je manji za 10 odsto, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje. Za aktivne mere zapošljavanja ove godine će biti izdvojeno 3,65 milijardi dinara iz sredstava ove službe i dodatnih 550 miliona dinara... »

©2018 Netmark d.o.o.