RTK

Stručnjaci: Čak 20% dece ima alergije na određenu hranu

RTK pre 3 sata
Alergije na hranu su u konstantnom porastu svuda u svetu, pa i u Srbiji, a posledica unosa nekada i male količine alergena može biti alergijska reakcija, anafilaktčki šok i smrtni ishod, kažu u nacionalnom udruženju “Alergija i ja”, povodom… »

U Srbiji 705 novozaraženih od 11.613 testiranih

RTK pre 4 sati
U Srbiji je tokom poslednja 24 sata potvrđeno 705 novozaraženih koronavirusom, na osnovu 11.613 testiranih uzoraka. Preminulo je 18 ljudi, ukupno 6.664 osobe od početka epidemije. Do sada je registrovano 705.890 slučajeva zaraze. Na bolničkom… »

U Srbiji vakcinisano 42 odsto punoletnog stanovništva

RTK pre 4 sati
Premijerka Ana Brnabić je danas tokom posete opštini Žagubica izjavila da je u Srbiji trenutno vakcinisano oko 42 odsto punoletnog stanovništva, što je oko 2,27 miliona ljudi, kao i da je cilj da to bude najmanje 50 odsto i da se do 21. juna Srbija… »

U Kragujevcu 22 novozaraženih

RTK pre 10 sati
Prema podacima Instituta za javno zdravlje za 14. maj do 20 časova, od 474 novouzorkovana brisa, pozitivna su 31, što je 6,54% u odnosu na broj obrađenih briseva. U Kragujevcu je kovidom 19 inficirano još 22 osobe, Topoli 4, Svilajncu 2, Rači, Kniću… »

Dr Predrag Delić pristupio Narodnoj stranci

RTK pre 2 sata
Narodnoj stranci pristupio je poznati kragujevački epidemiolog Predrag Delić. Njega je javnosti predstavio predsednik stranke Vuk Jeremić na današnjoj konferenciji za novinare kojoj je, pored članova Gradskog odbora stranke, prisustvovao i predsednik… »

Omladinci Radničkog dočekuju Internacional

RTK pre 3 sata
Omladinci Radničkog dočekuju beogradski Internacional i žele da pobedom naprave veliki korak ja opstanku u najkvalitetnijem rangu. Nedelja, 16. maj, 11 časova. Direktan prenos utakmice na Televiziji Kragujevac.… »

Koje su mere i dalje na snazi?

RTK pre 2 sata
Nakon poboljšanja epidemiološke situacije, u Kragujevcu je pre par dana ukinuta vanredna situacija koja je u gradu bila na snazi čak 11 meseci. Smanjenje broja novoobolelih i hospitalizovanih na dnevnom nivou, uslovio je da Krizni štab donese odluku o… »

Radnički odigrao nerešeno u Dobanovcima

RTK pre 2 sata
Fudbaleri Radničkog su dva kola pre kraja osigurali plasman u Super ligu Srbije, ali sa kog će mesta otići u elitu biće poznato nakon poslednjeg kola koje se igra u sredu. Kragujevački klub je danas gostovao u Dobanovcima gde je odigrao nerešeno sa… »

Želim da predstavim moju porodicu

RTK pre 4 sati
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice, u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica, uručene su nagrade pobednicima na konkursu „Želim da predstavim moju porodicu“ koji je organizovalo Savetovalište za brak i porodicu… »

Tradicija i priroda zajedno u svetu u bojama duge

RTK pre 4 sati
Kreativni tim Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu i tkačka radionica „Etno stil Gorjanac” su u Botaničkoj bašti u Kragujevcu organizovali izložbu ručnog tkanja „Tradicija i priroda zajedno u svetu u bojama duge“. Studenti Odseka za… »

RTK, najnovije vesti »