RT Kragujevac » Vesti dana

http://www.rtk.co.rs

RT Kragujevac

Šumadijski prag: Lepenica od izvora do ušća

RT Kragujevac pre 2 sata
Za grad Kragujevac vezuju se brojni sinonimi a jedan od neizostavnih je reka Lepenica koja protiče kroz grad. Ova reka izvire na obroncima Gledićkih planina u selu Goločelo, na nadmorskoj visini od 500 metara. Na samom izvorištu je pitka. Daljim tokom Lepenica je potpuno zagađena sve do ušća... »

Zaplenjeno više od pet kilograma marihuane

RT Kragujevac pre 17 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu zaplenili su više od pet kilograma marihuane i uhapsili M. M. (1985) i N. P. (1960), obojica iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.... »

„Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije“

RT Kragujevac pre 20 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je projekat „Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije“, dogovoren na sastanku sa premijerkom, i precizirao da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo u naredne tri godine. Istakao je i da će do 1. maja u sedam gradova Srbije krenuti izgradnja... »

Obezbeđene vakcine protiv sezonskog gripa

RT Kragujevac pre 17 sati
Dom zdravlja Kragujevac obezbedio je 5300 doza vakcine protiv sezonskog gripa. Vakcinacija će se obavljati od utorka 16.10.2018. godine u svim ambulantama Doma zdravlja Kragujevac. Vakcina je inaktivisana, a osim tipa AH1N1 virusa gripa, sadrži i tipove AH3N2 i B virusa gripa za svaku sezonu.... »

Akcijom udruženja Čika Jaza prikupljeno 35 jedinica krvi

RT Kragujevac pre 1 dan
Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Čika Jaza, povodom oktobarskih svečanosti i ove godine organizovalo je u Kliničkom centru veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi. U saradnji sa Službom za transfuziju krvi prikupljeno je 35 jedinica dragocene tečnosti, a akciju je podržalo oko 30... »

Javni poziv za upis dece u privatne vrtiće

RT Kragujevac pre 16 sati
Gradska uprava za vanprivredne delatnosti uputila je Javni poziv za podnošenje Zahteva za priznavanje prava na naknadu dela troškova za boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama na teritoriji grada Kragujevca, za decu koja se nalaze na Izvodu iz Liste čekanja od 62 do 100 bodova. Zahtevi... »

Projekat „Školske bašte pune zdravlja“

RT Kragujevac pre 16 sati
U Skupštini grada u Kragujevcu, predstavljen je nov projekat pod nazivom „Školske bašte pune zdravlja“, koji ima za cilj da podigne ekološku svest učenika, roditelja i nastavnika kroz praktično gajenje biljaka u školskim dvorištima. One bi se se potom koristile za samostalnu proizvodnju... »

„Jednominutni tango“ Gorana Dimića

RT Kragujevac pre 16 sati
U Studentskom kulturnom centru priređena je izložba i predstavljena knjiga crteža pod nazivom „Jednominutni tango“ autora Gorana Dimića. Predstavljeno je 650 crteža kragujevačkog umetnika koji živi i radi u Budimpešti. Kragujevački umetnik Goran Dimić svoj likovni dar je koristio u... »

Ravnopravni pristup zdravoj vodi za piće

RT Kragujevac pre 17 sati
Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja uz podršku Ministarstva zaštite i životne sredine organizovala je u Kragujevcu radionicu u okviru projekta „Izrada Akcionog plana za unapređenje jednakog pristupa vodi i sanitaciji u regionu Šumadije i Pomoravlja“. Svrha ove... »

“Ustav Republike Hrvatske“ na JoakimInterFestu

RT Kragujevac pre 19 sati
Poslednje takmičarske večeri 13. JoakimInterFesta nastupilo je Satiričko kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba. Predstava „Ustav Republike Hrvatske“ u režiji Vinka Brešana, kroz izvesnu dozu humora donela je priču o ljubavi, mržnji i sudbini različitih ljudi koje je spojio interes.... »

Milojević: Ne obaziremo se na pisanje Ekipa o nameštanju

Politika  pre 50 minuta  još 22 povezane

Tim turske policije napustio saudijski konzulat u Istanbulu

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 22 povezane

Hapšenje zbog požara u rezervatu Carska bara

Novi magazin  pre 2 sata  još 18 povezanih

Zvaničnici o izjavi Skota: Kosovo nije nezavisno

RTV  pre 26 minuta  još 17 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.