RT Kragujevac » Vesti dana

http://www.rtk.co.rs

RT Kragujevac

SPC proslavlja praznik Svete Trojice

RT Kragujevac pre 1 sat
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik Silazak Svetog Duha na apostole – Svete Trojice ili Duhove. Duhovi se uvek obeležavaju 50-ti dan posle Vaskrsa i deseti dan posle Spasovdana. Kod Srba i još češće kod Rusa i Grka, taj praznik se zove i Pedesetnica. Po... »

Divlji veprovi ubedljivi protiv Stršljenova

RT Kragujevac pre 3 minuta
U derbiju šestog kola Prve lige Srbije, Divlji veprovi ubedljivo su savladali ekipu Blek Hornets iz Jagodine, rezultatom 67:27. Brojne povrede uslovile su dosta promena u odbrani Kragujevčana, što su Jagodinci uspeli da iskoriste u prvom poluvremenu, tokom čijeg većeg dela su bili u blagom... »

Na 36. „Kupu Bagremara“ nabolja ekipa „Bistro“ iz Aleksinca

RT Kragujevac pre 9 minuta
Ekipa Udruženja „Bistro“ iz Aleksinca pobednik je 36. takmičenja u sportskom ribolovu „Kup Bagremara“, koje tradicionalno organizuje Udruženje sportskih ribolovaca Mesne zajednice „Bagremar“. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz 14 gradova iz Srbije i Republike Srpske. Ribolovci iz... »

MZ Stanovo proslavila Svetu Trojicu

RT Kragujevac pre 27 minuta
Mesna zajednica Stanovo obeležila je danas svoju slavu Svete Trojice organizacijom Litije i tradicionalnim okupljanjem meštana ovog naselja kod zapisa. Meštani Mesne zajednice Stanovo odlučili su da svoju slavu Svete Trojice ove godine obeleže po starom srpskom običaju. Litija je prošla kroz... »

„Horski zvuci Bavarske i Šumadije“ u Narodnom muzeju

RT Kragujevac pre 33 minuta
„Horski zvuci Bavarske i Šumadije“ naziv je koncerta koji je održan u Narodnom muzeju, u okviru majskih svečanosti pod pokroviteljstvom Skupštine grada Kragujevca. Nastupili su Omladinski kamerni hor iz Ingolštata i Kragujevačko pevačko društvo. Omladinski kamerni hor iz Ingolštata i... »

“Alo kabare”-moderna priča o odnosima između žena i muškaraca

RT Kragujevac pre 51 minuta
“Alo kabare” u režiji Milića Jovanovića izveden je na sceni Knjaževsko srpskog teatra. U modernoj priči o odnosima između žena i muškaraca igraju Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović i Saša Pilipović. Posle deset godina od izvođenja Kabarea Suparnica, kragujevačkoj publici... »

Pomaci na kulturnoj sceni grada

RT Kragujevac pre 1 sat
Povećan broj posetilaca koncerata, izložbi, književnih večeri i pozorišnih predstava, jasan je dokaz upodobljenosti kulturnih sadržaja sa potrebama i interesovanjima publike, ali i njihovog kvaliteta, smatra Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu. Vidljivim pomacima na kulturnoj... »

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara ugroženim penzionerima

RT Kragujevac pre 1 sat
Socijalno i ekonomski najugroženiji penzioneri sa područja grada, njih 1.000, dobiće jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara, izjavio je za Radio televiziju Kragujevac Ratko Tomašević, član Gradskog veća za unapređenje položaja penzionera. To je, prema njegovim rečima, jedna... »

Dan policije

RT Kragujevac pre 1 sat
Centralnom proslavom ispred Narodne Skupštine, ali i brojnim manifestacijama i defileima širom Srbije obeležava se Dan policije. Tradicionalni defile, koji se godinama unazad održava u sklopu obeležavanja Dana MUP-a, izazvao je veliku pažnju kako najmlađih, tako i starijih sugrađana, a... »

Nag muškarac u Šumaricama uznemirava sugrađanke

RT Kragujevac pre 1 sat
U poslednja tri dana u nekoliko navrata u Šumaricama naši sugrađani doživljavaju neprijatnost. Nepoznata naga osoba pojavljuje se ispred ženskih prolaznica i egzibicionističkim postupcima priređuje stres građanima. Našoj redakciji jutros se javila još jedna sugrađanka koja je bila... »

"Policija ima razloga da slavi, a građani da se raduju"

B92  pre 6 sati  još 32 povezane

Tramp ne odustaje: Sa Severnom Korejom "veoma dobro"

B92  pre 7 sati  još 18 povezanih

RG - Krijos se povukao zbog povrede

Sportske.net  pre 2 sata  još 14 povezanih

Vučić: Nadležni organi o „aferi Jeremić"

Politika  pre 3 sata  još 13 povezanih

Klop potvrdio, Salah baš loše!

Sportske.net  pre 8 sati  još 14 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.