RT Kragujevac » Vesti dana

http://www.rtk.co.rs

RT Kragujevac

Stiže proleće

RT Kragujevac pre 18 sati
Ova sreda je počela kao zimski dan, a završava se kao prolećni. Ovo nije prva godina kada nam proleće stiže 20. marta. Sa Narodne opservatorije kažu da proleće stiže večeras u 22.58 i dodaju da od 2011. pa u narednih bezmalo 100 godina 20. mart će, za nas, ovde, biti dan kada počinje... »

Akcija borbe protiv raka dojke

RT Kragujevac pre 20 sati
U oviru obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, udruženje za edukaciju i podršku ženama „Volja“ organizovalo je akciju u Pešačkoj zoni, sa ciljem da podstaknu žene da se redovno javljaju na preventivne preglede. Ovu akciju organizovali su u saradnji sa Kancelarijom za mlade... »

Predavanje Ivana Gutmana „150 godina Periodnog sistema“

RT Kragujevac pre 17 sati
Profesor emeritus Univerziteta u Kragujevcu, akademik Ivan Gutman, održaće sutra, u Svečanoj sali Rektorata, predavanje pod nazivom „150 godina Periodnog sistema hemijskih elemenata“. Ujedinjene nacije proglasile su 2019. Međunarodnom godinom periodnog sistema elemenata, s obzirom na to da... »

Sugrađani: Učitelj Predrag Nikolić

RT Kragujevac pre 14 sati
Pored roditelja, učitelji predstavljaju najvažniju ličnost u životu svakog deteta. Učenje kroz igru je najbolja metoda usvajanja znanja, kažu pedagozi. Kragujevački učitelj Predrag Nikolić izveo je mnoge generacije, primenivši ovaj metod rada. Za Televiziju Kragujevac, u emisiji... »

Nove cene akreditacije fakulteta

RT Kragujevac pre 16 sati
Fakultetima koji ulaze u novi ciklus akreditacije produžen je rok za dostavu zahteva do 30. aprila, ali ih je sačekla i nova, uvećana cena naknade za akreditaciju, prenosi Tanjug. Za akreditaciju univerziteta do sada je cena bila 720 hiljada, a po novom cenovniku je 1.080.000 dinara. Za fakultet... »

Nova pravila za vozače početnike

RT Kragujevac pre 17 sati
Ko stekne vozačku dozvolu posle 3. aprila moraće najmanje dve, a najviše četiri godine da vozi sa statusom početnika i poštuje brojna ograničenja koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja Srbije. Naime, ako posle ovog datuma sa 18 godina neko položi vozački, dobija probnu vozačku... »

Predavanje „Ženski glasovi u književsnosti“

RT Kragujevac pre 18 sati
Predavanje „Ženski glasovi u književsnosti“ održaće se sutra, u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“. Predavač je dr Tatjana Jovanović, a tribinu organizuje Udruženje Srba iz Hrvatske „Nikola Tesla“. Početak debate je u 19 časova.... »

Razvoj turističkog proizvoda u Kragujevcu

RT Kragujevac pre 20 sati
Strategija i Akcioni plan za razvoj multisenzornog turističkog proizvoda, prikazani su danas na regionalnoj konferenciji u Kragujevcu. Prisutnima je predstavljen i potencijal gastronomske ponude Šumadije i Pomoravlja. Konferencija je organizovana u okviru projekta „Građenje brenda Adrion u... »

Školarine na fakultetima kragujevačkog univerziteta

RT Kragujevac pre 20 sati
Senat Univerziteta u Kragujevcu, doneo je odluku, o predlogu visine školarine za školsku 2019/2020. godinu, na fakultetima. Od 12 visokoškoslki ustanova, čak devet je zadržalo istu cenu školarine od prošle godine. Dok se na Ekonomskom fakultetu cena smanjila, na Fakultetu inženjerskih nauka... »

Olakšani uslovi studiranja za mlade majke

RT Kragujevac pre 22 sata
Priča, da je Senat Univerziteta u Kragujevcu izašao u susret studetima i preporučio fakultetima da studentkinjama tokom porodiljskih bolovanja olakša studiranje, naišla je na simpatije javnosti, ali i otvorila još neke probleme sa kojima se mlade majke, studentkinje susreću. Za prostu... »

Maksimović: Pokazali da možemo sa najboljima

Dnevnik  pre 2 sata  još 14 povezanih

Kinezi dali garanciju - Ikarbus će biti ponos Srbije

B92  pre 2 sata  još 10 povezanih

U Srbiji sutra pretežno sunčano, do 19 stepni

Novi magazin  pre 1 sat  još 9 povezanih

Identifikovane žrtve napada u Krajstčerču

Večernje novosti  pre 3 sata  još 9 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.