RTK

Nove cene goriva, poskupeli i dizel i benzin

RTK pre 13 sati
U narednih sedam dana na pumpama u Srbiji građani će gorivo plaćati dva dinara skuplje nego prethodne sedmice. Cena evrodizela od 15 časova iznosi 184, a benzina BMB 95 – 178 dinara. Prethodne sedmice litar evrodizela koštao je 182, a benzina… »

Uništena ubojna sredstva iz postupka predaje neregistrovanog oružja i municije

RTK pre 8 sati
Operativni tim za neeksplodirana ubojna sredstva Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu je, na osnovu naredbe načenika Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije, uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i asistenciju pripadnika… »

Rebalans budžeta 16. juna pred kragujevačkim odbornicima

RTK pre 11 sati
Povećanje plata u javnom i privatnom sektoru u ovoj godini uvećalo je prihode na zarade koje grad po tom osnovu ostvaruje. Dodatna stavka u gradskom budžetu je i prihod po osnovu poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, u smislu većeg broja… »

Studentsku stručnu praksu u Gradskoj upravi uspešno završilo 19 studenata

RTK pre 9 sati
Studentsku stručnu praksu u Gradskoj upravi grada Kragujevca uspešno je završilo 19 studenata, sa različitih fakulteta kragujevačkog Univerziteta. Ovaj program praktične nastave, realizovan je drugu godinu zaredom, na osnovu Sporazuma o podršci… »

Mali: Novca ima u državnoj kasi za sve povišice i pomoći građanima

RTK pre 14 sati
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, gostujući u Dnevniku RTS-a, da novca u državnoj kasi ima za sve povišice i jednokratne pomoći građanima Srbije. On je istakao da set ekonomskih mera, koje je u sredu najavio predsednik Aleksandar… »

Havarijska isključenja vode za 9. jun

RTK pre 16 sati
Havarijska isključenja na dan 09.06.2023. Male Pčelice, ul. Skradinska 33 ( od 07:30 do 09:00 časova ), ulična linija. Male Pčelice, ul. Pere Đorđevića 15 ( od 09:30 do 12:00 časova ), ulična linija. Male Pčelice, ul. Kraljevački bataljon ( od… »

Poziv za učešće u programu ”Vršnjačka podrška mladima”

RTK pre 13 sati
Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija, Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji i Ministarstvom turizma i omladine, uz finansijsku podršku Ministarstva… »

U ponedeljak javna rasprava o nacrtu programa zaštite životne sredine

RTK pre 13 sati
Utoku je javna rasprava o Nacrtu programa zaštite životne sredine na teritoriji grada Kragujevca za period od 2023. do 2033. godine koja traje do 12. juna 2023. godine do 12 časova. Pozivaju se sve zainteresovane institucije, organizacije i pojedinci… »

ABS: Svaki treći poginuli stariji od 65 godina

RTK pre 12 sati
Od početka godine u Srbiji je u saobraćajnim nezgodama život izgubilo 187 osoba od kojih je 68 bilo starije od 65 godina, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja. U odnosu na isti period prošle godine, kako je navedeno, broj smrtno stradalih… »

U igri: Grad će nastaviti da ulaže u sport i infrastrukturu

RTK pre 3 sata
Kragujevački sportisti su imali veoma uspešnu sezonu, a lokalna samouprava će im omogućiti kvalitetne uslove za treniranje ulaganjem u sportsku infrastrukturu, kazao je „U igri“ Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. *Preuzimanje teksta… »

RTK, najnovije vesti »