StartIt » Vesti dana

http://startit.rs

StartIt

Šta je parizerska profitabilnost i zašto je važna za startape?

StartIt pre 1 dan
Ovaj članak je prevod eseja “Ramen profitable” Pola Grejema. Pol Grejem je programer, preduzetnik, investitor i suosnivač poznatog seed fonda Y-Combinator. U originalnoj verziji eseja Pola Grejema, koristi se izraz “ramen profitable“, koji se odnosi na instant supu sa nudlama, koja je... »

Podrška domaćim open data projektima u okviru Konkursa u oblasti otvorenih podataka

StartIt pre 2 dana
Konkurs je otvoren do 30. septembra u ponoć, a predviđa podršku projektima u jednoj od ove tri oblasti: ponovna upotreba otvorenih podataka, izgradnja zajednice i promocija, i izgradnja kapaciteta za upotrebu otvorenih podataka. Kancelarija za informacione tehnologije i e-upravu u saradnji sa... »

Da li je to što je vrednost Ethera pala ispod 300 dolara zaista problem?

StartIt pre 2 dana
Vrednost Ethera je za samo 24 sata pala za 17 odsto, a mišljenje kripto zajednice povodom toga je podeljeno. Posle velikog buma i najvećih vrednosti kriptovaluta krajem prošle godine i početkom ove, poslednji trend pada njihovih cena se nastavlja, pošto su u poslednjih nedelju dana gotovo sve... »

Kako da postaneš blockchain developer — knjige, kursevi, tekstovi i saveti za učenje

StartIt pre 4 dana
Odakle treba da počneš da učiš ako želiš da postaneš blockchain developer? Posao blockchain developera sve je traženiji. Američki sajt za pretragu poslova Indeed nedavno je objavio da je od 2015. do 2017. godine broj oglasa za posao blockchain developera zabeležio rast od 631 odsto, a... »

Kako seniori gledaju na proces zapošljavanja?

StartIt pre 5 dana
Najveći broj kompanija zapošljavanju seniora pristupa na maltene isti način, tako da se retko ko od njih može pohvaliti da je u tome značajno uspešniji od drugih. Evo kako na to gledaju seniori i šta ističu kao najvažnije stavke pri biranju novog posla. Već je opštepoznata činjenica da... »

Otvoren poziv za program finansiranja dovođenja međunarodnih IT stručnjaka u Srbiju

StartIt pre 5 dana
Cilj ovog programa je da omogući prenos znanja i ekspertize iz oblasti IT-ja i inovacionog preduzetništva i omogući bolje pozicioniranje domaće IT zajednice i njenih proizvoda na globalnom tržištu. Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uputio je javni poziv zainteresovanim pravnim licima... »

Domaća igra Etherships rešava problem skaliranja sve popularnijih blockchain igara

StartIt pre 7 dana
Gotovo svi koji su upućeni u Ethereum su svesni da mu trenutno manjka mogućnost skaliranja što se verovatno najviše ispoljilo tokom prošlogodišnjih izazova sa aplikacijom CryptoKitties. Domaći Etherships rešava ovaj problem na polju blockchain igara. Igre zasnovane na Ethereum blockchainu u... »

Coinbase želi da omasovi plaćanje kriptovalutama — lansirao dodatak za tri miliona WooCommerce prodavnica

StartIt pre 9 dana
Novim pluginom Coinbase preko WooCommerce-a omogućio korisnicima da u veb prodavnicama proizvode plaćaju kriptovalutama. Coinbase, online platforma za kupovinu, prodaju, transfer i čuvanje kriptovaluta, neprestano radi na tome da proširi svoju delatnost i da omogući što većem broju ljudi... »

Razvojni put jednog srpskog ICO-a: priča o Review.Networku, Quantoxu, uslugama i proizvodima

StartIt pre 10 dana
Predstavljamo priču jednog domaćeg ICO-a, jedne domaće uslužne IT kompanije koja istražuje mogućnosti pravljenja svog proizvoda, baziranog na blockchainu. Quantox je domaća IT kompanija koja se već 12 godina bavi pružanjem softverskih usluga, takođe poznatim i kao konsalting i autsorsing.... »

Kako pravimo chatbota i u kojim situacijama nam je on zaista potreban?

StartIt pre 10 dana
Chatbotovi su doživeli veliku ekspanziju u poslednjih nekoliko godina, ali njihova upotreba nije uvek optimalna. Autor teksta je Software Architect u kompaniji Seavus. Svet postaje sve uzbudljiviji sa mnoštvom novih tehnologija koje omogućavaju da nešto starije ideje postanu realnost. Chatbot je... »

©2018 Netmark d.o.o.