StartIt » Vesti dana

http://startit.rs

StartIt

Fondacija Petlja — istorija i budućnost jednog od najambicioznijih projekata u Srbiji

StartIt pre 16 sati
Petlja za cilj ima razvijanje algoritamske pismenosti u Srbiji, ali kroz brojne projekte pomaže razvoj čitavog sektora IT obrazovanja u našoj zemlji. U SAD je 2016. godine sprovedeno istraživanje. Procenjeno je da tek između 40% i 70% škola nudi bilo kakvu vrstu obrazovanja u oblasti... »

Nacrt zakona o trgovini prepoznaje dropshipping, online prodavnice i cene u stranim valutama

StartIt pre 2 dana
Pored Nacrta zakona o trgovini pred Skupštinu bi trebalo da stigne i Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini. Do 21. februara Nacrti izmena i dopuna Zakona o trgovini i Zakona o elektronskoj trgovini bili su na javnoj raspravi. Dok čekamo da prođu kroz dalju proceduru... »

Kompanijama upućen poziv za javne konsultacije na temu regulacije kripto-valuta

StartIt pre 8 dana
Poziv je otvoren do 15. maja, a uputile su ga Komisija za hartije od vrednosti i Vlada Republike Srbije. Prošle nedelje su Komisija za hartije od vrednosti i Vlada Republike Srbije uputile poziv za javne konsultacije povodom izdavanja, trgovine i regulacije kripto-valuta. Pozvane su sve... »

Predstavljen Pagan online: kako je tekla saradnja Mad Head Gamesa sa svetski poznatim izdavačem?

StartIt pre 9 dana
Jedan od najpozatijih domaćih game developera Mad head games predstavio je svoju novu igricu Pagan online u saradnji sa Wargamingom. Saradnja između Mad head games studija i Wargaminga koja traje već dve godine rezultirala je pojavom Pagan online igrice inspirisane slovenskom mitologijom. Igra je... »

17% rukovodećih pozicija i 20% manja plata za žene: još uvek smo daleko od rodne ravnopravnosti u IT-u

StartIt pre 12 dana
Iako postoje pozitivni pomaci, i dalje je preko potrebna promena svesti o ravnopravnom položaju žena i muškaraca — kako u kompanijama tako i u samom društvu. Učiteljica, spremačica, bibliotekarka i slična uslužno orijentisana zanimanja koja retko pozvezujemo sa visokim statusom i visokim... »

Profesori i studenti PMF-a u Kragujevcu pokrenuli blog kako bi zajedno učili o tehnologijama budućnosti

StartIt pre 17 dana
U više od 60 objavljenih tekstova, studenti su obradili mnoge aktuelnosti iz sveta tehnologije. Bezbednost na internetu, Big Data, Data Science, programiranje, operativni sistemi samo su neke od tema o kojima pišu studenti Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu u formi kratkih tutorijala na... »

Država opredelila gotovo 100.000 evra za otvaranje IT master programa na fakultetima

StartIt pre 20 dana
Fakulteti će se pri kreiranju programa fokusirati na određene IT oblasti i biće u obavezi da naprave trosemestralni program, kao i jedan kraći. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas je potpisalo sporazum o saradnji sa Inicijativom „Digitalna Srbija” koji se tiče... »

IT odeljenja iz „prvih redova’’: Koliko su profesori spremni da drže nastavu učenicima talentovanim za informatiku?

StartIt pre 22 dana
Ne postavlja se pitanje da li je uvođenje specijalizovanih IT odeljenja bilo potrebno, već kako je moguće pomoći profesorima u izazovu pred kojim su se našli. Jeste izazov. Volela bih da sam se sa ovim izazovom susrela ranije, jer sam volela programiranje i na fakultetu i nadala sam se da ću... »

Izvoz IT usluga po prvi put prešao milijardu evra, rast od 26% u odnosu na 2017. godinu

StartIt pre 26 dana
Narodna banka Srbije objavila je podatke o bilansu usluga u 2018, a IT industrija zabeležila je rekordni izvoz koji je po prvi put prešao jednu milijardu evra. Narodna banka Srbije objavila je podatke o platnom bilansu Republike Srbije u 2018. godini. Kao što se i predviđalo, IT usluge su... »

Domaći Vacation tracker za pet meseci stigao do 100 plaćajućih klijenata među kojima su i IBM i H&M

StartIt pre 29 dana
Vacation tracker je domaća aplikacija koja pomaže timovima da efikasnije prate i planiraju slobodne dane i odmore. Zamislite da se nađete na reci i da želite da pređete na drugu stranu. Pogledate uzvodno – u daljini nazirete skeledžiju. Pogledate nizvodno – vidite da je neko nabacao... »

©2019 Netmark d.o.o.