StartIt » Vesti dana

http://startit.rs

StartIt

Maja Zečević: Tehnologija ima veliku šansu da unapredi medicinu

StartIt pre 1 dan
Nalazimo se na početku doba u kome tehnologija menja medicinu i unapređuje ljudsko zdravlje — o tome smo, između ostalog, pričali sa preduzetnicom Majom Zečević. U poslednje vreme smo svedoci dva trenda preko kojih tehnologija menja svet oko nas. S jedne strane, naši životi su sve više u... »

Eleven 2.0 一 novih 6.000.000€ za regionalne startape od bugarskog investicionog fonda

StartIt pre 8 dana
Prijave su otvorene juče i ostaće otvorene do kraja godine. Bugarski akscelerator Eleven domaćoj preduzetničkoj sceni od ranije je poznat po tome što je finansirao 13 startapa iz Srbije i što je većinom podržavao one koji razvijaju hardverske proizvode. Ono što je novost jeste da kreće... »

Učestvujte u drugom istraživanju o praksama i juniorskim pozicijama u domaćim IT kompanijama

StartIt pre 8 dana
Kako domaće kompanije definišu juniore? Da li fakulteti daju dobru pripremu za rad u industriji? Koliko domaćih kompanija na praksu prima samouke programere? Izdvojte nekoliko minuta i pomozite nam da saznamo. Startit Poslovi ove godine sprovode drugo istraživanje o praksama i juniorskim... »

U 2017. udvostručen broj ransomware napada na kompanije, rudarenje kriptovaluta sve jači motiv za napade

StartIt pre 9 dana
Napadi na računarske sisteme kompanija su sve sofisticiraniji i češći. Tokom prošle godine bezbednosne pretnje u sajber svetu su evoluirale, piše Information Age. Trojanci, ransomware i spam botovi su se transformisali i postali su sve teži za otkrivanje. Gotovo dupliran broj sajber napada u... »

Otvoren konkurs za Akcelerator 2018 Venture Growth 一 prijave do 20. marta

StartIt pre 10 dana
Program će trajati šest meseci. Impact Hub Belgrade otvara konkurs u okviru kog će biti izabrano do pet startapa koji će kroz akcelerator program dobiti novčanu investiciju, kao i priliku da usmere svoje poslovanje na internacionalno tržište. Izabrani startapi će u roku od šest meseci (od... »

Šta se krije iz Ripple-a, kriptovalute koja je zabeležila najveći rast u 2017. godini?

StartIt pre 10 dana
O likvidnosti, centralizaciji i hajpu oko Ripple tehnologije. Nedavni uspon i pad vrednosti Ripple-ove kriptovalute zaintrigirao je mnoge. Poslednjih nedelja decembra njegov token, XRP, je doživeo vrtoglavi rast, da bi najveću vrednost dostigao u januaru (jedan token je bio 3,84 dolara), a onda se... »

Nova knjiga Erika Risa, The Startup Way, samo 90 dana nakon originala objavljena i na srpskom

StartIt pre 12 dana
Srpski je ujedno i prvi jezik na koji je knjiga prevedena. Srpski prevod nove knjige Erika Risa, The Startup Way, izašao je samo 90 dana nakon originala, a srpski je ujedno i jedini jezik na koji je knjiga trenutno prevedena. Knjiga je izašla u izdanju izdavačke kuće iLearn i možete je... »

BioEntrepreneur Bootcamp 2018 — osmonedeljni program za evropske startape iz oblasti biomedicine

StartIt pre 11 dana
Rok za apliciranje je 9. april. Kompanije BioM i EIT Health organizuju osmonedeljni interaktivni program za novoosnovane timove i preduzetnike u polju biomedicine putem kog će svoje ideje i realizovati uz obezbeđena sredstva. Bitno je da su timovi u seed ili pre-seed fazi. Kurs pokriva sve aspekte... »

Kako sam redizajnirao Ableton Live i kakve su bile reakcije zajednice?

StartIt pre 11 dana
Kao sa bilo kojim instrumentom, svako ima svoj način na koji svira/koristi DAW. Stoga sam pitao korisnike Live-a o njihovim navikama, problemima i omiljenim karakteristikama softvera. Redizajniran Ableton Live Ovo je moj svojevoljni redizajn Ableton Live-a. Cilj ovog projekta je bio da demonstriram... »

Otvoren konkurs za YTILI program američkog Stejt departmenta

StartIt pre 16 dana
Konkurs je otvoren do 2. marta. Spisak učesnika biće objavljen 13. aprila. YTILI program, iliti Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative, koji sponzoriše German Marshall Fund, kao glavni cilj ima povezivanje preduzetnika i startapa sa fokusom na produbljivanje ekonomskih veza i poslovnih... »

©2018 Netmark d.o.o.