StartIt » Vesti dana

http://startit.rs

StartIt

Novosadski ActiveCollab do sada koristilo 50.000 timova — lansirana nova verzija sa naprednim funkcionalnostima i dizajnom

StartIt pre 2 dana
Jedan od najuspešnijih srpskih startapa je dodao niz novih funkcija i vizuelno osvežio svoju aplikaciju. O ActiveCollabu na Startitu je pisano više puta. Štaviše, jedan od, po našem mišljenju, najedukativnijih i najzanimljivijih tekstova na blogu bavio se detaljnim predstavljanjem procesa... »

Srpski startap ekosistem će po prvi put biti deo globalnog Startup Genome istraživanja, upitnik otvoren do 31. januara

StartIt pre 7 dana
Ako imate tehnološki biznis koji postoji manje od 10 godina i ima skalabilan poslovni model, izdvojte 15 minuta za popunjavanje upitnika. Na početku ove godine nas je obradovala lepa vest o tome da će Startup Genome na inicijativu Digitalne Srbije uvrstiti beogradsko-novosadski startap ekosistem... »

“Znam da možemo”: dokle smo stigli i sledeće velike stvari za domaći IT — 26. januara u Beogradu

StartIt pre 6 dana
Pridružite nam se na četvrtom izdanju ,,Znam da možemo” događaja, 26. januara u Domu omladine. U subotu 26. januara u 12 časova organizujemo četvrto izdanje našeg događaja Znam da možemo. Na njemu ćemo zajedno podvući crtu i sažeti najbitnija dešavanja i postignuća na srpskoj IT... »

Program IT prekvalifikacija se ipak nastavlja, kontradiktorne informacije od Vlade i NSZ-a

StartIt pre 11 dana
Već započete obuke za nezaposlene se nastavljaju. Takođe, prekvalifikacija za zaposlene koja je još uvek u fazi testiranja zainteresovanih kandidata biće realizovana prema planu. Dok se većina spremala za opraštanje od 2018. godine i dočekivanje 2019, od strane Nacionalne službe za... »

Pet stvari koje su obeležile srpsku IT industriju u 2018.

StartIt pre 26 dana
Ova godina je bila vrlo dinamična za domaći IT i puna kako pozitivnih tako i negativnih događaja. Kada smo na kraju prošle godine radili sličnu ovakvu rekapitulaciju, dosta jasno se izdvajalo nekoliko trendova koji su obeležili celu godinu. Kada smo razgovarali o najbitnijim stvarima iz ove... »

Pet malih preduzetnika koji uz pomoć interneta svoje proizvode prodaju u inostranstvu

StartIt pre 29 dana
Od odeće, preko liofilizovanog voća i džemova do krovnih panela, predstavljamo vam domaće preduzetnike koji zahvaljujući internetu svoje proizvode prodaju i promovišu u inostranstvu. Kao što smo već pisali, Srbija se ne razlikuje od većine svetskih ekonomija u kojima mala i srednja... »

Profesorka informatike iz Kragujevca među 50 najboljih učitelja na svetu

StartIt pre 31 dan
Katarina Veljković, profesorka Računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, druga je osoba iz Srbije koja je nominovana za prestižnu nagradu, Global Teacher Prize. Katarina Veljković, profesorka informatike iz Prve kragujevačke gimnazije jedna je od 50 finalista za Global Teacher... »

Srpski Agremo uzeo 600.000$ investiciju od SC Venturesa i Startlabsa

StartIt 18.12.2018
Najnovija investicija South Central Venturesa, u saradnji sa StartLabsom, otići će u domaću kompaniju i njihovu platformu u oblasti precizne poljoprivrede. Domaća kompanija Agremo, tvorac platforme koja koristi moderne tehnologije kako bi omogućila daljinsko osmatranje i analizu poljoprivrednih... »

Tenderi od milijardu i po evra sada otvoreni srpskim kompanijama uz članstvo u CERN-u

StartIt 17.12.2018
I druge mogućnosti koje se otvaraju za Srbiju nakon što postane punopravna članica. Kako je u petak objavila Vlada Srbije naša zemlja je jednoglasno izglasana da postane punopravna članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja, CERN. Do sada su u CERN-u bile 22 države, a Srbija je... »

Na ETF-u studira čak jedna trećina devojaka — broj raste iz godine u godinu

StartIt 14.12.2018
Procenat devojaka na ETF-u u liniji je sa procentom devojaka koje studiraju na američkom Stenfordu. Prema podacima beogradskog Elektrotehničkog fakulteta, broj devojaka koje polažu prijemni na njihovom fakultetu iz godine u godinu raste, dok je u 2018. prešao jednu trećinu, tačnije 33 odsto.... »

©2018 Netmark d.o.o.