StartIt

Prema podacima sa LinkedIn-a najviše ljudi iz Srbije odlazi u Nemačku, developeri među najzastupljenijima

StartIt pre 4 dana
Predstavljamo vam istraživanje o migracijama stručnjaka u Srbiji bazirano na LinkedIn podacima koje je sprovela Laboratorija za ubrzani razvoj UNDP Srbija. Ovog meseca Laboratorija za ubrzani razvoj UNDP Srbija, objavila je mini-istraživanje o odlasku… »

Pet pitanja za preduzetnika #2: Filip Bajović

StartIt pre 5 dana
Filip već godinama aktivno posluje u modnoj i industriji odeće, a trenutno radi na relaciji Beograd-Njujork. U nastavku teksta čitaćete šta je naučio u svojoj 25 godina dugoj karijeri. Filip Bajović je preduzetnik sa 25 godina iskustva u modnoj… »

Nakon uvođenja novih kriterijuma za određivanje ko može da bude preduzetnik, Vlada pripremila i Predlog o tome kako se…

StartIt pre 8 dana
I ovaj predlog bi trebalo da počne da se primenjuje od 1. januara naredne godine. Još prošlog leta su najavljene promene načina na koji se određuje i primenjuje paušalno oporezivanje, a danas su prvi put javnosti dostupne informacije o tome kako će… »

Koje probleme unose izmene zakona u IT industriju?

StartIt pre 11 dana
Prenosimo tekst Gorana Prijića, suvlasnika IT kompanije Vivify Ideas iz Novog Sada, o problemima i potencijalnim posledicama predložene izmene Zakona o porezu na dohodak građana. Predlog izmena zakona o porezu na dohodak građana objavljen je prošle… »

Ministarstvo finansija objavilo zvanične nacrte novih poreskih izmena, a da li će otvoriti i javnu raspravu?

StartIt pre 13 dana
Pošto je Vlada sa predlozima izašla 23. septembra prethodnih dana je bilo upadljivo odsustvo predlagača izmena u javnoj diskusiji o pitanjima koja se tiču reformi preduzetničkog oblika poslovanja. Na sajtu Ministartsva finansija objavljeni su… »

Kako se oporezuju preduzetnici koji izvoze svoje proizvode i usluge?

StartIt pre 12 dana
Svi preduzetnici, uključujući i paušalno oporezovane, smeju da se bave spoljnom trgovinom, a nas je zanimalo kojim porezima podležu prilikom izvoza. Nešto više od 10 odsto malih i srednjih preduzeća u Srbiji se bavi izvozom, a tek tri odsto to radi… »

Pet pitanja za preduzetnicu #1: Tijana Stamenković

StartIt pre 14 dana
Ovim tekstom pokrećemo rubriku Pet pitanja za preduzetnika u kojoj ćete, kao što i sam naziv kaže, kroz odgovore na set od pet pitanja moći da zavirite u način razmišljanja nekoga ko je na sebe preuzeo rizik pokretanja sopstvenog posla. Prva… »

Prijavi se za Google Launchpad Start — intenzivni mentorski program za studente koji razvijaju svoj startap

StartIt pre 18 dana
Launchpad Start je Google-ov program namenjen razvoju startapa u najranijoj fazi. Ukoliko si student i imaš ideju prijavi se do 21. oktobra i uz pomoć mentora pretvori tu ideju u kompaniju. Google Lauchpad Start je petodnevni program obuke namenjen… »

Google Play Merchant account konačno dostupan i u Srbiji, uklonjen „ogroman hendikep” za kreatore video igara

StartIt pre 20 dana
Značajan pomak za dalji razvoj domaće industrije video igara. Iz više izvora bliskih Google-u smo dobili nezvaničnu informaciju da je Srbija sada podržana zemlja za program Google Merchant Accounta. (Izmena: Ova promena je sada ažurirana i na… »

Odgovori na najčešće postavljanja pitanja IT zajednice u vezi sa reformom preduzetničkog oblika poslovanja

StartIt pre 22 dana
Saznajte ko je zadužen za izvršavanje Testa samostalnosti i šta se dešava sa preduzetnicima koji isključivo rade za strane kompanije? Koliki je ukupan efekat poreskih olakšica i kako zajednica može da utiče na dalji razvoj situacije? Na vebinaru… »