StartIt » Vesti dana

http://startit.rs

StartIt

Kako kreirati uspešan end-to-end ICO projekat?

StartIt pre 1 dan
Od whitepapera do marketing strategije — šta je sve važno imati na umu pri kreiranju jednog ICO-a? Popularnost kriptovaluta na svetskom nivou vrtoglavo raste, a sa njom i broj onih koji pokušavaju da u ovom potencijalno veoma profitabilnom polju, ugrabe svoj deo kolača. Sa druge strane, u... »

Nakon Data Science smera, novosadski FTN od ove godine uvodi i Računarstvo visokih performansi

StartIt pre 2 dana
Novo usmerenje na masteru je namenjeno kandidatima koji su završili studijske programe osnovnih akademskih studija iz oblasti računarstva, računarskih nauka, informatike ili informacionih sistema. Nakon što je prošle godine uveo studijski program Informacioni inženjering (koji pokriva i data... »

Izbacuje se obavezna upotreba pečata iz Zakona o privrednim društvima i 12 drugih zakona

StartIt pre 1 dan
Iako je po Zakonu o privrednim društvima pečat prestao da bude obavezan pre šest godina, pojedine institucije su se slepo držale internih procedura koje nalažu štampanje, pečatiranje i slanje dokumentacije poštom. Pre dva meseca Vlada je u okviru akcionog plana za ukidanje upotrebe pečata... »

Model—view—controller: uvod u MVC arhitekturu, na primeru Magenta

StartIt pre 2 dana
Šta je Model—view—controller arhitektura? Odgovaramo na ovo pitanje sadržajem koji vam može pomoći da pišete aplikacije koje su dosta lakše za održavanje. U ovom i seriji članaka u narednom periodu ćemo razmatrati različite fundamentalne teme vezane za programiranje, a kroz prizmu... »

Adobe ulazi u e-commerce akvizicijom Magenta za 1.68 milijardi dolara

StartIt pre 5 dana
Treća najveća akvizicija za Adobe će postati deo njihovog Experience Cloud programa. Adobe je juče najavio kupovinu e-commerce kompanije Magento, za 1.68 milijardi dolara. Treća najveća akvizicija za Adobe će postati deo njihovog customer experience sistema — Adobe Experience Cloud, a... »

Programerske usluge ili proizvod — da li jedno isključuje drugo i da li je outsourcing dobra priprema za razvoj svog proizvoda?

StartIt pre 5 dana
U želji da ispitamo obe strane, razgovarali smo sa nizom sagovornika, od kojih su neki posvećeni svojim uslužnim biznisima, neki su od starta razvijali svoj proizvod, a neki sede na obe stolice. Veliki klijenti, veliki projekti i ne toliko intenzivna potreba za razmišljanjem o krajnjim... »

Blockchain startapi do maja 2018. prikupili više investicija od VC fondova nego u celoj 2017.

StartIt pre 6 dana
VC fondovi su od početka godine uložili oko 1.3 milijardi dolara u blockchain startape. Nakon samo pet meseci u 2018. godini, visina sredstava koja su VC fondovi uložili u blockchain startape premašila je cifru koja je u blockchain startape uložena tokom cele 2017. Do sada su u ovoj godini... »

Playerhunter, platforma za skauting fudbalera, u crowdfunding kampanji — još sedam dana do cilja od 500.000 funti

StartIt pre 8 dana
Platforma trenutno broji 90.000 korisnika, a stremi se tome da u narednih godinu dana bude milion registrovanih korisnika. Domaća kompanija Playerhunter, koja stoji iza istoimene platforme za povezivanje fudbalera, menadžera, skauta, trenera i klubova na jedno mesto, u pohodu je za dodatnim... »

Goldman Sachs lansirao svoju kriptovalutu koja je digitalna verzija američkog dolara

StartIt pre 9 dana
Za razliku od ostalih kriptovaluta, ova nije namenjena čuvanju vrednosti niti ju je moguće rudariti. Circle USD Coin je nova kriptovaluta koju je pre tri dana lansirao Goldman Sachsov fintech startap Circle. Kako sami kažu, ova valuta je tokenizovani američki dolar na Ethereum blockchainu.... »

Stefan (19) i Aleksa (17) su najmlađi srpski blockchain developeri, a ovako vide domaću scenu i hajp oko kriptovaluta i blockchaina

StartIt pre 11 dana
Aleksa je sa samo 16 godina bio jedan od najistaknutijih mentora na prvom blockchain hakatonu koji se prošlog leta održao u Beogradu, a Stefan je u svojoj 18. godini implementirao najveći ICO do sada realizovan u Srbiji. Sa njima smo razgovarali o tome kako vide budućnost blockchaina, domaću... »

"Policija ima razloga da slavi, a građani da se raduju"

B92  pre 4 sata  još 30 povezanih

Kim za samit sa Trampom i prekid neprijateljstava sa SAD

RTV  pre 3 sata  još 15 povezanih

Klop: Salah neizvestan za Svetsko prvenstvo

Beta  pre 14 sati  još 14 povezanih

Zidan: Drago mi je što sam deo istorije Reala

Beta  pre 14 sati  još 12 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.