Subotica.com » Vesti dana

http://www.subotica.com

Subotica.com

Otvorena izložba o Mileni Dravić

Subotica.com pre 6 sati
U sklopu 25. Festivala evropskog filma na Paliću, u holu Otvorenog univerziteta danas je otvorena izložba o životu i stvaralaštvu naše velike glumice Milene Dravić. Dirljivim govorom, izložbu je otvorila Mira Banjac, nazvavši sebe „saputnikom njene velike karijere“. - To je jedan veliki... »

Obučite se za najtraženija zanimanja na tržištu rada

Subotica.com pre 13 sati
Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje obuke koje će obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, poput Java programiranja, izrade veb-aplikacija, PHP i .Net programiranja. Ovo su samo neki od programa koje su obezbedili za svoje korisnike kako bi lakše pronašli posao.... »

Brajanu Koksu uručena “Lifka”

Subotica.com pre 9 sati
Glumac koga svetska i ovdašnja publika zna po ulogama u brojnim filmovima ("Hrabro srce", "Bornov identitet", "Troja", "Koriolan", "Čerčil") ovogodišnji je dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka". Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć su svečano uručene nagrade “Aleksandar Lifka” britanskom... »

Savremena galerija uzburkala skupštinsku raspravu

Subotica.com pre 9 sati
Rasprava o kulturnim i obrazovnim institucijama u našem gradu u skupštinskim zasedanjima je uglavnom „pro forme“, ali današnje zasedanje je bilo izuzetak - o imenovanju v.d. direktora Savremene galerije raspravljalo se više od dva sata. Kako stoji u obrazloženju, direktorki Neli Tonković... »

Oni dolaze: Cipora Kiš Terkelj, učenica OŠ "Sečenji Ištvan"

Subotica.com pre 15 sati
Zbog svoje otvorenosti i spremnosti da se okuša u poljima koja su joj nepoznata, Cipora Kiš Terekelj, učenica OŠ "Sečenji Ištvan", s jednakom lakoćom uči i rešava zadatke iz matematike, hemije i mađarskog jezika, a ukoliko joj se neko nađe s druge strane šahovske table, ubrzo će biti... »

Fudbal: Održana vanredna Skupština Bačke 1901

Subotica.com pre 15 sati
U subotu, 14. jula, u prostorijama Fudbalskog kluba "Bačka 1901" održana je vanredna Skupština kluba na kojoj je glavna tačka dnevnog reda bila nelegitiman upis ljudi iz prethodnog rukovodstva Bačke u Agenciju za privredne registre. Aktuelno rukovodstvo najstarijeg kluba na čelu sa... »

Fudbal: Spartak sa puno optimizma otputovao na revanš sa Ircima

Subotica.com pre 16 sati
Fudbalere Spartak Ždrepčeve krvi u četvrtak, 19. jula, čeka revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon nerešenog rezultata u Novom sadu "golubovi" su sebi malo otežali put do drugog kruga, ali sa puno optimizma očekuju revanš. Subotičani su jutros krenuli na put Severne Irske.... »

Izabran konsultant za projekat sanacije jezera Palić

Subotica.com pre 9 sati
Kada ćemo se kupati u jezeru Palić, kao i kada se očekuje početak realizacije projekta njegove sanacije, pitanja su kojim se bavi skup "Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš – godinu dana posle". Skup je održan u okviru "Eko doks" programa Filmskog festivala, a organizator je... »

Bokseri Srbije osvojili 5 medalja na "Vojvođanskoj zlatnoj rukavici"

Subotica.com pre 13 sati
Ovogodišnja „Vojvođanska zlatna rukavica“ protekla je u znaku mladih boksera Indije. Najvrednije priznanje „Vojvođanske zlatne rukavice" osvojio je mladi reprezentativac Tajlanda, Banafon Panon, dok je kod juniorki ta nagrada otišla u ruke Indijki Laliti. Našem gradu sportova pripala je... »

Raspisan konkurs za dodelu učeničkih stipendija za deficitarna zanimanja tehničke struke

Subotica.com pre 14 sati
Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke za školsku 2018/2019. godinu. I ovog puta biće dodeljeno ukupno 30 stipendija, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mesečnih rata u visini od 3.000 dinara.... »

©2018 Netmark d.o.o.