Talas

Kako se gradi kult ličnosti?

Talas pre 1 sat
„Ne bih rada ni da budem živa, kad ja ne bih član partije bila!“ Iako je od Titove smrti prošlo skoro 40 godina, njegov kult ličnosti i dalje živi. U isto vreme, utisak je da su neki novi kultovi ličnosti na našim prostorima tek u nastajanju… »

Prostitucija nije kriminal – 4 razloga za promene

Talas pre 3 sata
U aprilu ove godine uhapšen je Mihailo Maksimović koji je, prema navodima medija, „najveći makro u Srbiji“, zbog sumnji da je organizovao lanac prostitucije i trgovine ljudima. Njegovo hapšenje je zadobilo veliku pažnju javnosti zbog činjenice… »

Ekonomske greške koje skupo plaćamo – anegdote

Talas pre 6 sati
U javnim raspravama, bilo u medijima ili na društvenim mrežama, često dolazi do sučeljavanja različitih verzija toga kako treba voditi ekonomsku politiku. Prilikom toga, neretko dolazi do zamagljivanja problema koji stoje pred nama ili nuđenja… »

Za propast bojkota izbora ponovo će biti krivi građani

Talas pre 1 dan
Postoji velika šansa da bojkot redovnih izbora koji aktivno zagovara deo opozicije pre svega okupljene oko Saveza za Srbiju doživi neuspeh. Razlog je jednostavan – pokazatelj uspeha tog budućeg bojkota za sada deluje prilično bajkovito. Iako smo… »

Kako da vratimo trolu 28? Peticija, protest i pritisci na odbornike

Talas pre 3 dana
Ne znam zašto mi, građani, moramo da ispaštamo svaki put kada se nešto radi u gradu, kako ne može da se pronađe neka alternativa koja bi uzela u obzir i potrebe građana? Odluka Gradskog Sekretarijata za javni prevoz o ukidanju trolejbuskih linija… »

5 raloga zašto žrtve porodičnog nasilja ostaju sa nasilnikom

Talas pre 3 dana
Nije pitanje zašto žrtve ostaju u nasilnim odnosima, već odakle pronalaze snagu da iz takvih odnosa odu. “Pa zašto je ostala sa nasilnikom?” je jedno od najčešćih pitanja koje se upućuje ženama koje su žrtve dugogodišnjeg psihičkog i… »

Sve što treba da znate o budžetu za 2020. godinu

Talas pre 4 dana
Javna administracija na sebi baš i ne štedi, što se vidi iz troškova putovanja koji iznose preko 50 miliona evra Predlog zakona o budžetu za 2020. godinu stigao je u Narodnu skupštinu početkom ovog meseca, a očekuje se da će narodni poslanici o… »

Kako je biti trans jutjuberka u Srbiji? Intervju sa Nikolinom Kovačević

Talas pre 4 dana
Ukoliko ste ikada popunjavali neki administrativni obrazac, jedno od čestih pitanja jeste i da li ste muško ili žensko. Međutim, postaje sve jasnije da su pitanja rodnog identiteta komplikovanija od ove binarne podele. Iako deluje da društvo u Srbiji… »

Najnovije istraživanje – pod kojim uslovima bi građani prihvatili nezavisnost Kosova?

Talas pre 4 dana
Skoro polovina ispitanika (49%) glasala bi za ulazak Srbije u EU ukoliko bi referendum bio održan ove nedelje, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja koje je kreirao Centar za evroatlantske studije (CEAS) povodom ovogodišnje NATO nedelje u… »

Kako bi političke partije unapredile životni standard građana Srbije?

Talas pre 5 dana
Početkom novembra otvorili smo novu rubriku na Talasu – Politički ugao. Jednom mesečno, političke stranke i pokreti u autorskim tekstovima na Političkom uglu odgovaraju na odabrane teme – definišu probleme i predstavljaju svoja konkretna… »

Talas, najnovije vesti »