Top press

U Topoli novih pet slučajeva obolelih od virusa korona

Top press pre 1 dan
Prema podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac koji su danas do 15 časova stigli u Institut od urađenih 120 uzoraka, 13 pacijenata je bilo pozitivno na novi virus Kovid 19. Od toga u Topoli je pozitivno 5, u Kragujevcu 4, Aranđelovcu 1, Kniću… »

U porastu oglasi za posao koji nude mogućnost rada od kuće

Top press pre 1 dan
Rad od kuće do skoro je bio „rezervisan“ samo za određene striktno profilisane stručnjake, ali vreme pandemije koronavirusa uticalo je na veliki broj poslodavaca i kompanija da se odluče na to da svojim zaposlenima ponude i ovu mogućnost i način… »

Danas je Sveta Petka Trnova

Top press pre 1 dan
Srpska pravoslavna crkva i vernici danas, 8. avgusta, obeležavaju praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova. Njene mošti čuvaju se u Carigradu. Na freskama i ikonama predstavljena je u monaškoj odeći sa… »

Sutra isplata 60 odsto minimalca za više od 235 hiljada firmi

Top press pre 3 dana
Država će sutra isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta u kojima radi 1.016.535 zaposlenih, a za tu svrhu iz budžeta biće opredeljeno 18,4 milijardi dinara. Jedna od najvećih promena… »

Digitalni svet- novi predmet za prvake od 1. septembra

Top press pre 3 dana
Učenici prvog razreda od 1. septembra dobijaju novi predmet, Digitalni svet, koji đake treba od najnižeg uzrasta da uvede u svet programiranja. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za Tanjug da taj predmet učenike prvog i drugog razreda treba… »

Šumadijski okrug: Novozaraženih 27, u Kragujevcu 12

Top press pre 3 dana
U Šumadijskom okrugu, prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje „Kraguj“, potvrđeno je novih 27 pozitivnih na virus korona, od čega u Kragujevcu 12, a Aranđelovcu osam. Kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, kada su u… »

Vlada: Odrediti sve laboratorije koje mogu da testiraju koronu

Top press pre 3 dana
Vlada Srbije donela je danas odluku da se odrede sve laboratorije koje su osposobljene za sprovođenje ispitivanja na virus korona ( SARS-CoV-2 ), odnosno da se veterinarski instituti uključe u laboratorijsko testiranje. Zbog potrebe da se obezbedi… »

Sprema se nov Zakon o socijalnoj zaštiti

Top press pre 3 dana
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja najavilo je danas da će se izraditi nov Zakon o socijalnom zaštiti i da će se prilikom izrade nacrta zakona imati u vidu i stečena iskustva u borbi sa korona virusom. Prema saopštenju… »

Posle 56 godina OK „Karađorđe“ dobio svoje prostorije

Top press pre 3 dana
Topola – Odbojkaški klub „Karađorđe“ iz Topole osnovan je davne 1964. godine, sada prvi put posle 56 godina ovaj klub je dobio svoje prostorije. „Ovo je istorijski momenat, nikada do sada „Karađorđe“ nije imao svoje klubske prostorije… »

Cene benzina i dizela povećane za 5 dinara po litru

Top press pre 3 dana
Prosečne maloprodajne cene benzina i dizela u prethodnih pet nedelja povećane su za oko 5 dinara po litri, pokazuju podaci Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS). „Srpsko tržište je pođednako kao i ostala tržišta u regionu odreagovalo na… »

Top press, najnovije vesti »