Top press » Vesti dana

http://toppress.rs

Top press

Danas su Cveti

Top press pre 9 sati
Srpska Pravoslavna crkva i vernici slave danas Cveti, dan kada je Isus Hristos, jašući na magarcu, ušao u Jerusalim. Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji je vaskrsao Lazara i mnogi su izašli da ga dočekaju sa palminim grančicama, a najradosnija su bila deca. Dolazak u sveti grad pozdravio je... »

Borovnica – novi srpski brend! Velika potražnja za našim plodovima u inostranstvu

Top press pre 2 sata
Beograd – Borovnica je kod brojnih srpskih voćara prepoznata kao biljka budućnosti, pa se tako nekadašnji proizvođači maline sada odlučuju za uzgoj ovog voća. U selu Dokmir, Biljana Papić, podigla je zasad borovnice na deset hektara i nije se pokajala, jer je odluku donela nakon punih... »

Danas je Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Top press pre 9 sati
Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne i brojne manje crkve, danas proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Uskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu... »

Srpski agrar u problemu, prošlu godinu završio u minusu od milijardu dinara

Top press pre 9 sati
Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo prošlu godinu su završili u minusu od milijardu dinara, dok su u godini pre ostvarili profit i to od sedam milijardi dinara, pokazuje analiza finansijskih izveštaja. Kako pišu „Novosti“, stručnjaci veruju da je loš rezultat posledica niskih cena... »

Danas je Lazareva subota i Vrbica

Top press pre 1 dan
Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznike Vaskrsenja Lazarevog ili Lazarevu subotu i Vrbicu. Praznik Lazareva subota uspomena je na poslednje čudo Hristovo pred Nedelju stradanja, smrt i Vaskrsenje. Događaj Lazarevog vaskrsenja se, prema jevanđeljima, dogodio u Vitaniji i uvod je u novu... »

Nove subvencije u voćarstvu: Podsticaj do 3,5 miliona dinara, prijave do septembra

Top press pre 1 dan
Ministarstvo poljoprivrede nastavlja u 2019. godini sa podrškom u sektoru voćarstva, koje smatra jednom od najvažnijih poljoprivrednih grana. Podsticaji u biljnoj proizvodnji povećani su ove godine i iznose 5.200 dinara po hektaru, pošto se na 4.000 dinara, koliko je bilo ranijih godina,... »

Porodica Đokić iz Donje Trešnjevice dobila nov dom uz pomoć Tamare i „Radne Akcije“

Top press pre 1 dan
Topola – Za porodicu Đokić iz Donje Trešnjevice javnost je saznala 2017. godine nakon objave teksta na sajtu TopPres http://toppress.rs/samohranom-ocu-potrebna-pomoc/?script=lat Troje maloletne dece je odrastalo u teškim životnim uslovima iako je njihov otac Mile činio sve napore da im... »

Lekari u Srbiji sada smeju da prime poklon u vrednosti do 462 evra, ali ne smete im dati keš

Top press pre 2 dana
Zdravstveni radnici u Srbiji odnedavno smeju da prime nenovčani poklon čija pojedinačna vrednost ne prelazi 5 odsto prosečne plate (2.726 dinara, odnosno 23 evra), a ukupna vrednost ne prelazi prosečnu neto platu (od 54.521 dinara ili 462 evra). To znači da se više neće tretirati kao... »

Nove subvencije stočarima: Za ovcu i kozu po 7.000 dinara, kravu i do 30.000

Top press pre 2 dana
Ministarstvo poljoprivrede i ove godine nastavlja da subvencioniše stočarstvo. Poljoprivrednici mogu dobiti subvencije od 700 dinara do 30.000, a pojedini stočari mogu očekivati i značajno veće iznose nego ranije. Najveće subvencije mogu očekivati poljoprivrednici koji gaje priplodne mlečne... »

Počinje građevinska sezona u Topoli: Prva faza radova koštaće 28 miliona dinara

Top press pre 2 dana
Topola – Redovnim održavanjem puteva, krpljenjem udarnih rupa na asfaltnim putevima kao i nasipanjem atarskih makadama otpočela je građevinska sezona u opštini Topola. Samo u prvoj fazi radiće se na desetine putnih pravaca a lokalna samouprava će u te radove uložiti 28.000.000 dinara.... »

ČUDESNI poen Ducija Lajovića!

Sportske.net  pre 5 sati  još 20 povezanih

Dvojica Slovenca i Hrvat sude majstoricu

Mozzart sport  pre 5 sati  još 18 povezanih
©2019 Netmark d.o.o.