Top press

Uhapšena kriminalna grupa u Kragujevcu, obijali domove širom Srbije

Top press 07.03.2023
Kragujevac – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, uhapsili su pet pripadnika kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništvo i teška krađa, kao i… »

Počinje kontrola korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece u vozilima

Top press 07.03.2023
Uprava saobraćajne policije danas počinje pojačanu kontrola, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima. Do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji… »

Ministarstvo zdravlja naložilo inspekcijski nadzor bolnica u Aranđelovcu i Užicu zbog smrti trudnica

Top press 07.03.2023
Ministarstvo zdravlja danas je naložilo vanredni inspekcijski nadzora u opštim bolnicama u Aranđelovcu i Užicu, kao i proveru stručnog rada povodom komplikacija koje su uzrokovale smrt trudnica Bojane Sarić iz Aranđelovca i Isidore Mićić iz… »

Ema Stevanović od danas direktorka Kulturnog centra u Topoli

Top press 06.03.2023
Topola – Na 24. Sednici Skupštine opštine Topola koja je održana u subotu za direktora Kulturnog centra u Topoli imenovana je Ema Stevanović, dipl.etnolog-antropolog iz Topole koja je do sada obavljala funkciju v.d. direktora ove ustanove. Ema… »

Hleb Sava ne sme biti skuplji od 57 dinara, na raspolaganju 32.000 tona brašna iz robnih rezervi

Top press 06.03.2023
Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine pozvalo je registrovane proizvođače hleba da se do 5. marta prijave za kupovinu brašna po subvencionisanim cenama iz Robnih rezervi i na raspolaganju su 32.000 tona brašna, a pekari koji se prijave (mejlom)… »

Vlada subvencioniše kupovinu elektrovozila od mopeda do manjih teretnjaka

Top press 06.03.2023
Vlada Srbije Uredbom je definisale uslove i način sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i onih na hibridni pogon, a iznosi podrške biće od 250 do 5.000 evra. Cilj državne subvencije je… »

Osam zaštićenih vrsta flore i faune koje ne smete da dirate

Top press 06.03.2023
Ministarstvo zaštite životne sredine za ovu godinu zabranilo je sakupljanje osam zaštićenih vrsta divlje flore i faune na teritoriji čitave države, a za pojedine vrste uvedena je zabrana u više upravnih okruga. U naredbi ministarke Irene Vujović… »

Vazduhoplovna akademija upisuje buduće pilote helikoptera MUP-a, konkurs do 20. marta

Top press 06.03.2023
Vazduhoplovna akademija je za potrebe MUP-a raspisala konkurs za upis četiri kandidata koji će se obrazovati za pilote helikoptera. Osnovne strukovne studije traju šest semestara, finansiraju se iz budžeta, a prijavljivanje je do 20. marta. Kandidati… »

Krkobabić: Do sada smo u seoske kuće uselili 5.000 ljudi, program se nastavlja

Top press 06.03.2023
Po programu dodele sredstava za kupovinu kuća na selu sa okućnicom do sada je dodeljena 1.631 kuća u 110 lokalnih samouprava, useljeno je 5.000 ljudi, 2.250 dece, izjavio je za Tanjug ministar za brigu o selu Milan Krkobabić. Dodao je da se ovaj… »

Policija pronašla leš muškarca u stanu u Mladenovcu

Top press 05.03.2023
Mladenovac – Policija je danas u Mladenovcu pronašla u stanu beživotno telo muškarca, saznaje Tanjug. Komšije su prijavile policiji da čovek koji tu živi izvesno vreme nije izlazio i nisu ga viđali. Uviđaj je u toku, a telo je poslato na… »