Al Jazeera, najnovije vesti

Pobrić: Do sada niko u BiH nije krivično odgovarao za nepoštivanje odluka Ustavnog suda

Al Jazeera pre 1 dan
Ustavni sud Bosne i Hercegovine ukinuo je pojedine odredbe odluke Narodne skupštine entiteta Republika Srpska o prenosu državnih nadležnosti. Sud je ocijenio neustavnima pojedine odredbe Deklaracije i Zaključke o prenosu nadležnosti iz područja… »

WHO okrivio Rusiju za zdravstvenu krizu u Ukrajini

Al Jazeera pre 1 dan
Skupština Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u četvrtak je izglasala dokument kojim osuđuje regionalnu zdravstvenu krizu pokrenutu ruskom invazijom na Ukrajinu. U nastavku su najnovije informacije o ratu u Ukrajini: prije 4h WHO okrivio Rusiju za… »

Al Jazeera će ubistvo novinarke predati Međunarodnom krivičnom sudu

Al Jazeera pre 3 sata
U prijavi će biti i izraelsko bombardovanje Al Jazeerinih prostorija u Gazi u maju 2021. godine. Al Jazeera Media Network formirao je pravni tim koji će ubistvo svoje novinarke Shireen Abu Akleh proslijediti Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu. Mreža… »

Ukrajina: Hiljade učenika kraj školske godine neće završiti u svojim klupama

Al Jazeera pre 4 sati
Kraj školske godine u Ukrajini hiljade učenika neće završiti u svojim klupama. U toj zemlji od početka rata uništene su 173 škole, a veliki broj učenika je školske klupe zamijenio izbjegličkim kampovima. Najviše ih je stiglo u Lavov na zapadu… »

Umro glumac Ray Liotta poznat po filmu ‘Dobri momci’

Al Jazeera pre 4 sati
Njegov predstavnik potvrdio je vijest nekoliko medija o smrti Liotte te rekao da je glumac umro u snu. Glumac iz filma Dobri momci Ray Liotta umro je u dobi od 67 godina, prenose američki mediji, prenosi Hina. Njegov predstavnik potvrdio je vijest… »

Američki general: Posvećeni smo sigurnosti na Balkanu

Al Jazeera pre 4 sati
Glavni izazovi na Zapadnom Balkanu su kontinuirane etničke napetosti, slabe institucije i maligni vanjski utjecaji, rekao je Christopher Cavoli. Pred senatskim Odborom za oružane snage svjedočio je general Christopher Cavoli, koji je nominiran za novog… »

Recite Al Jazeeri: Haroon Moghul

Al Jazeera pre 4 sati
Višestruko nagrađivani američki pisac, aktivista i autor knjige Dvije milijarde halifa: vizija za muslimansku budućnost, poznati je komentator na brojnim američkim medijima. O položaju muslimana u Americi, islamofobiji i medijima, za Al Jazeeru… »

Poljud slavi: Hajduk sedmi put osvojio Kup Hrvatske

Al Jazeera pre 5 sati
Nogometaši Hajduka pobjednici su 31. izdanja hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u finalnom susretu na Poljudu pobijedili Rijeku sa 3-1. Utakmicu u Splitu pratio je Tomislav Cvitković.… »

Palestinska istraga: Izraelske snage namjerno pucale i ubile novinarku Al Jazeere

Al Jazeera pre 6 sati
Jedan od vojnika je ispalio metak koji je pogodio novinarku Shireen Abu Akleh direktno u glavu, rekao je glavni palestinski tužilac. Palestinski zvaničnik rekao je da je istraga ubistva novinarke Al Jazeere Shireen Abu Akleh pokazala da su izraelske… »

BiH: Sigurnosna situacija i ruski utjecaj u fokusu posjete šefice britanske diplomatije

Al Jazeera pre 6 sati
Britanska šefica diplomacije Lizz Truss boravi u Bosni i Hercegovini, gdje se susrela s ministricom vanjskih poslova i članovima Predsjedništva. S gradonačelnicom Sarajeva, odala je počast djeci ubijenoj tokom opsade grada. Planirani su susreti i s… »

Vesti dana »