Benchmark, najnovije vesti

Tecno Phantom X doći će sa revolucionarnim tehnologijama kamere

Benchmark pre 2 sata
Tecno, poznati proizvođač pametnih telefona, predstavio je tri revolucionarne inovacije koje stižu na Phantom X pametni telefon, na svom događaju Future Lens koji se održao ove nedelje u Šangaju. Fokus je bio na seriji Phantom X, koja će… »

Phison najavljuje proširenje kontrolera za PCIe Gen 5 SSD za izuzetno brzo skladištenje

Benchmark pre 8 sati
Phison je spreman da otkrije dodatne detalje svog dolazećeg kontrolera za SSD PS5031-E31T za PCIe 5.0 Solid State Drive-ove. Međutim, za razliku od Phison E26 kontrolera koji se koristi za današnje SSD, E31T je dizajniran da troši mnogo manje energije… »

Stellantis polaže veliku nadu u zamenjive baterije za električna vozila, prvi je Fiat 500e

Benchmark pre 1 dan
Stellantis je postigao sporazum sa kompanijom Ample, koja ima sedište u Kaliforniji i bavi se zamenskim baterijama za električna vozila, kako bi napajala flotu deljenih vozila Fiat 500e u Španiji. Međutim, kompanija kaže da bi sporazum mogao da se… »

Poznat datum globalnog lansiranja Vivo X100 i Vivo X100 Pro pametnih telefona

Benchmark pre 1 dan
Vivo X100 i Vivo X100 Pro predstavljeni su prošlog meseca i trenutno su ekskluziva samo za Kinu. Ipak, danas smo saznali i toliko željeni datum globalnog lansiranja ove serije. Ova informacija dolazi od strane kompanije Vivo putem njihove globalne veb… »

Linux dobija svoju BSOD verziju

Benchmark pre 1 dan
Linux dobija BSOD, svoju verziju Plavog ekrana smrti (Blue Screen of Death). Prema izveštaju sa Phoronix-a, najnovije izdanje systemd za Linux sisteme dolazi sa systemd-bsod servisom koji može generisati poruku o greški na celom ekranu na Linux… »

AMD zvanično lansirao Instinct MI300 AI akceleratore za datacentre i ROCm 6 softverski paket

Benchmark pre 1 dan
AMD je na specijalno organizovanom “ Advancing_AI” događaju ugostio lidere industrije, uključujući Microsoft, Meta, Oracle, Dell Technologies, HPE, Lenovo, Supermicro, Broadcom i Cisco da pokažu kako ove kompanije sarađuju sa AMD-om na isporuci… »

Prevazilaženje granica: povezivanje satelita i mobilnih telefona u eri novih mobilnih uređaja

Benchmark pre 1 dan
Kako se kraj 2023. godine približava, primećuje se značajan trend u vezi sa satelitskom povezanošću, posebno direktnom vezom između pametnih telefona i satelita. Ovaj razvoj podstiču saradnje između proizvođača pametnih telefona, dizajnera… »

Vesti dana »