Beta, najnovije vesti

Lutovac ispred Centralnog zatvora zatražio oslobađanje svih uhapšenih u protestima ispred Skupštine

Beta pre 6 sati
Ispred Centralnog zatvora u Beogradu okupilo se više stotina nezadovoljnih gradjana kojoj se obratio predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac koji je rekao da treba iskazati solidarnost sa svima uhapšenima tokom protesta ispred Skupštine Srbije… »

Jeremić: Vlast poslala huligane na ulice da odvrati građane od protesta

Beta pre 6 sati
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je vlast poslala huligane na proteste sa zadatkom da policiji pruže povod da brutalno pretuče mirne demonstrante, pa je veliki broj gradjana narednih dana ostao kod svojih kuća, ne želeći da… »

Evro sutra 117,57 dinara

Beta pre 10 sati
Zvanični srednji kurs sutra će biti 117,5790 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Danas je zvanični sredni kurs 117,5944 dinara za evro. U odnosu na evro, dinar će sutra vredeti kao pre mesec dana, za 0,2 odsto biće jači nego pre… »

Tači u Hagu: Spreman sam da uspem

Beta pre 9 sati
Predsednik Kosova Hašim Tači se prilikom ulaska u zgradu Specijalnog suda u Hagu obratio novinarima rekavši da je "spreman da se suoči sa novim izazovom i da uspe za svog sina, porodicu, narod i svoju zemlju". "Niko ne može prepisati istoriju - ovo… »

PUPS podržava nameru Vučića da ne bude smanjenja penzija i plata u javnom sektoru

Beta pre 9 sati
Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) danas je saopštila da podržava rešenost predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se očuva postignuti nivo penzija i zarada u javnom sektoru, uprkos svim izazovima kojima je izložena domaća ekonomija u… »

Ekonomisti: Neće biti novca u budžetu Srbije za povećanje plata i penzija 2021. godine

Beta pre 11 sati
U državnom budžetu Srbije 2021. godine neće biti novca za povećanje plata i penzija, ocenili su danas ekonomisti u izjavama agenciji Beta. "Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će možda postojati mogućnost za povećanje plata u javnom… »

Vašington iz svog imena izbacio Redskins nakon 87 godina

Beta pre 11 sati
NFL klub Vašington saopštio je danas da i zvanično povlači iz upotrebe ime Redskins - crveanokošci. Jedan od najstarijih NFL klubova tek reba da izabere novo ime, ali nije jasno kada će se to dogoditi. Takodje, ovaj klub je trenutno i bez logoa… »

Đukić Dejanović o Vučićevim optužbama: SPS je bila savestan deo Vlade Srbije

Beta pre 12 sati
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS), Slavica Đukić Dejanović, kazala je agenciji Beta da sebe ne vidi u optužbama predsednika Srbije i vladajuće SNS, Aleksandra Vučića, na račun funkcionera SPS-a. Vučić je sinoć na TV Pink rekao… »

Boško Jakšić: Putin štiti SPS, a Vučić je 'disciplinuje'

Beta pre 11 sati
Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić je izjavio agenciji Beta da "sve što smo sinoć čuli od predsednika Aleksandra Vučića, uključujući i njegovo mišljenje o izjavama Ivice Dačića, smatrajući ih glupim, jeste najotvorenija kritika ako ne… »

Poslanici Skupštine Srbije zahtevaju sednicu dva odbora za pitanja bezbednosti

Beta pre 13 sati
Deset poslanika aktuelnog saziva Skupštine Srbije uputilo je danas zahteve Odboru za kontrolu službi bezbednosti i Odboru za odbranu i unutrašnje poslove da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome zašto je došlo do intervencije… »

Vesti dana »