Ekapija, najnovije vesti

Nova prodaja hotela Jagodina - Početna cena niža za 76 miliona dinara, domaći investitori se raspituju

Ekapija pre 40 minuta
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je u svojstvu stečajnog upravnika novu prodaju imovine jagodinskog preduzeća Palas. Na prodaju je ponuđena imovinska celina u koju je ušao hotel Jagodina, osam zemljišnjih parcela i oprema i… »

Objavljen snimak gradnje novog mosta na Savi u Sremskoj Rači kao dela autoputa Beograd-Sarajevo (VIDEO)

Ekapija pre 40 minuta
Prva deonica auto-puta Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina trebalo bi da bude završena do kraja 2022. godine. Deonica je duga 18 kilometara, a u okviru nje gradi se i novi most na Savi u Sremskoj Rači, dužine 1.310 metara. Most se sastoji od… »

Srpski dronovi za inostrana tržišta - Kompanija PR-DC razvija nove generacije letelica

Ekapija pre 10 minuta
Kompanija PR-DC osnovana je u julu prošle godine kao porodična firma inženjera mašinstva čija je ideja da u Srbiji proizvode bespilotne letelice, ali i opremu za dronove i robote. Iza kompanije stoje dve generacije porodice Petrašinović, a nedavno… »

Nacrt uredbe o zaštiti Specijalnog rezervata prirode Uvac na javnom uvidu

Ekapija pre 3 sata
Ministarstvo zaštite životne sredine oglasiće danas javni uvid u Nacrt Uredbe o zaštiti Specijalnog rezervata prirode Uvac. Nacrt predviđa novi režim zaštite ovog područja, kao i mere kojima će se, između ostalog, definisati prelazni rok za… »

Raspisan tender za sanaciju bloka Specijalne zatvorske bolnice Beograd - Vrednost posla 37,5 miliona dinara

Ekapija pre 4 sati
Specijalna zatvorska bolnica Beograd raspisala je tender za adaptaciju i sanaciju bloka 1.3. Predmet javne nabavke su građevinski radovi, a procenjena vrednost posla bez PDV-a je 37,5 miliona dinara. Rok za podnošenje ponuda je 17. maj, a detalje… »

Do kraja godine u Beogradu počinje izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka

Ekapija pre 1 dan
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da se u Beogradu završava niz značajnih infrastrukturnih projekata i najavio do kraja godine početak izgradnje metroa, novom savskog mosta i Linijskog parka, prenosi Beoinfo. On je podsetio da se… »

Teniski ATP turnir Serbia Open 2021 od 19. do 25. aprila u Beogradu

Ekapija pre 22 sata
Posle devet godina ATP turnir serije 250 se vraća na terene Teniskog centra Novak. Za titulu na šljaci će se nadmetati neki od najboljih tenisera planete. Pored svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, u Beograd stižu i četvrti na svetu, Dominik Tim… »

Platforma VR-All-Art - Do svetske umetnosti uz nekoliko klikova

Ekapija pre 23 sata
Moneova "Katedrala", Mondrijanova "Kompozicija br.2" i Pikasova "Glava žene" samo su neka od svetski poznatih umetničkih dela izloženih u Narodnom muzeju u Beogradu. Pored toga što su deo iste kolekcije, ono što im je još zajedničko je da su… »

Stock Studio - Nova platforma za upravljanje stock sadržajem

Ekapija pre 1 dan
Stock fotografija, odnosno tematska, situaciona komercijalna fotografija već 20 godina daje raznovrstan vizuelni sadržaj koji se koristi u različitim delatnostima (marketingu, dizajnu i sl). Pojednostavljeno licenciranje i dostupnost Stock sadržaja… »

Vesti dana »