Ekapija, najnovije vesti

Sedam kompanija na poziv PKS doniralo novac za nabavku respiratora i novčanu pomoć

Ekapija pre 8 sati
Na poziv Privredne komore Srbije i lični poziv predsednika Marka Čadeža kompanije Kappa Star, Nelt, MK group, Moji brendovi, Alko grupa i Milšped obezbedile su novac za nabavku po deset respiratora, dok je Eliksir Prahovo samo u ovoj akciji donirala… »

Pravosudna akademija započinje obuke na daljinu

Ekapija pre 9 sati
Pravosudna akademija od 2017. godine, u saradnji sa EU i USAID projektima, razvija nove aplikacije kako bi unapredila metodologiju sprovođenja usvojenih nastavnih programa i uvela inovativne metode rada, kao što je obuka na daljinu. Nova oprema koju je… »

Hitno Garantni fond za povećanje likvidnosti, smanjiti i ukinuti namete - Savez ekonomista Srbije predložio konkretne mere za…

Ekapija pre 14 sati
Savez ekonomista Srbije definisao je danas Prilog inicijativi za definisanje antikriznih mera ekonomske politike u kojem ističe da je potrebna značajna i brza injekcija likvidnosti, koja treba da bude praćena i drugim merama fiskalne politike, ali je… »

Improvizovana bolnica na Beogradskom sajmu počela rad

Ekapija pre 14 sati
Improvizovana bolnica na Beogradskom sajmu počela je da jutros da radi. Na sajtu Ministarstva zdravlja, na stranici Covid-19, objavljeno je uputstvo za građane šta ttreba da ponesu sa sobom ako budu upućeni na sajam, kao i obaveštenje šta im je tamo… »

Vlada "olabavila" propise za proizvodnju i primenu medicinskih sredstava i lekova

Ekapija pre 16 sati
Vlada Srbije donela je Uredbu o posebnim tehničkim zahtevima, standardima i primeni medicinskih sredstava za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti Covid 19 izazvane virusom SARS-COV-2. Kako stoji u čanu 1. Uredbe, za vreme trajanja vanrednog… »

Vlada Srbije: Strancima koji su zakonito boravili u Srbiji pre vanrednog stanja produžen legalan boravak

Ekapija pre 16 sati
Vlada Srbije donela je Odluku o statusu stranih državljana u Republici Srbiji za vreme vanrednog stanja. U odluci stoji da strani državljani koji su na dan stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja zakonito boravili u Republici Srbiji, po… »

PKS: Biće dovoljno medicinskog alkohola za zdravstvene ustanove i apoteke

Ekapija pre 16 sati
Početkom naredne sedmice očekuje se potpuna stabilizacija u snabdevanju tržišta alkoholom, domaći proizvođači redovno snabdevaju zdravstvene ustanove i apoteke, a povećana tražnja za ovim proizvodom i stvaranje zaliha, u proteklom periodu… »

Vesti dana »