Glas Amerike, najnovije vesti

Hjuman rajts voč: Ukrajina koristila zabranjene mine

Glas Amerike pre 1 sat
KIJEV - Ukrajinska vlada saopštila je da će proučiti izveštaj Hjuman rajts voča u kojem se detaljno navode „brojni slučajevi” u kojima su ukrajinske snage koristile zabranjene protivpešadijske mine. "Ukrajina u potpunosti sprovodi svoje… »

Potpredsednica SAD na sahrani ubijenog crnca Tajrija Nikolsa

Glas Amerike pre 35 minuta
MEMFIS - Potpredsednica SAD Kamala Haris i poznati borac za građanska prava Al Šarpton prisustvovaće u sredu sahrani Tajrija Nikolsa, koji je preminuo od posledica policijskog prebijanja i čija je smrt ponovo bacila svetlo na policijsku brutalnost… »

Pronađena izgubljena radioaktivna kapsula Rio Tinta

Glas Amerike pre 2 sata
SIDNEJ - Australijske vlasti pronašle su radioaktivnu kapsulu koja je izgubljena na teritoriji regiona Autbek, pošto su pretraživale autoput dugačak 1.400 kilometara, rekao je zvaničnik hitne službe. Kapsula pripada rudarskoj kompanijiji Rio Tinto… »

Bajden rekao "ne" u vezi sa slanjem lovaca F-16 Ukrajini

Glas Amerike pre 1 dan
Američki predsednik Džo Bajden rekao je da Sjedinjene Države neće obezbediti borbene avione F-16 Ukrajini, pošto je Kijev zatražio sofisticiranije oružje za borbu protiv ruske invazije. Na pitanje Glasa Amerike, po povratku Bajdena u Belu kuću… »

Bajden za 11. maj najavio kraj vanredne situacije uvedene zbog kovida

Glas Amerike pre 1 dan
Vašington — Predsednik Džo Bajden obavestio je Kongres u ponedeljak da će 11. maja okončati dvostruku nacionalnu vanrednu situaciju uvedenu zbog rešavanja krize izazvane kovidom 19, pošto se većina sveta vratila bliže normalnosti skoro tri… »

Borba protiv korupcije više nije prioritet u Srbiji

Glas Amerike pre 1 dan
Beograd — Padom od dva indeksna poena, Srbija se ove godine našla na 101 mestu svetske liste pecpecije korupcije koju svake godine objavljuje međunarodna organizacija Transparentnost. To je, kako je rečeno na predstavljanju godišnjeg globalnog… »

Sudari, otkazani letovi i jedna žrtva opasne ledene oluje na jugu SAD

Glas Amerike pre 1 dan
U Teksasu i obližnjim državama padaju sneg i ledena kiša a zbog poledice su se dogodili brojni sudari, u kojima je stradala najmanje jedna osoba u Ostinu. U okrugu Trevis u Teksasu, koji obuhvata i Ostin, od osam ujutru policija u proseku na svaka tri… »

MMF objavio optimističniju prognozu svetskog rasta za 2023.

Glas Amerike pre 1 dan
VAŠINGTON — Međunarodni monetarni fond (MMF) podigao je očekivanja od globalne ekonomije u svom najnovijem izveštaju pre svega zahvaljujući tome što Kina ublažava svoju politiku prema kovidu 19, ali i zbog toga što svet pokazuje iznenađujuću… »

Alek Boldvin optužen za ubistvo iz nehata

Glas Amerike pre 11 sati
Glumac Alek Boldvin i oružarka na snimanju filma Hana Gutierez-Rid optuženi su za ubistvo bez predumišljaja zbog incidenta na snimanju filma "Rđa" 2021. kada je nastradala snimateljka Helina Hačins. Tužiteljka Meri Karmek-Oltviz podigla je… »

Donald Tramp zbog autorskih prava tužio novinara Boba Vudvorda

Glas Amerike pre 12 sati
Bivši predsjednik SAD Donald Trump podnio je u ponedjeljak tužbu protiv Boba Vudvorda, tvrdeći da ovaj novinar nikada nije imao dozvolu da javno objavi snimke intervjua koji su napravljeni dok je radio na knjizi "Bijes". Tužba je podnesena federalnom… »

Vesti dana »