Južne vesti, najnovije vesti

Dve smrti u niškom zatvoru ovog meseca, okolnosti pod istragom

Južne vesti pre 24 sata
Osuđenik G. R. i prekršajac Ć. M. preminuli su tokom novembra, prvi u zdravstvenoj ustanovi gde su ga stražari odvezli nakon što se žalio na bolove, a drugi nakon povreda koje je zadobio u samom niškom Kazneno-popravnom zavodu. Ovo su potvrđene… »

Počela prva faza radova na uređenju privredne zone u okolini Prokuplja

Južne vesti pre 24 sata
U okolini Prokuplja počeli su radovi na infrastrukturnom opremanju površine od oko 16 hektara gde je u budućnosti planirana privredna zona “Hisar”. To podrazumeva izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, elektroinstalacija, telekomunikacionih i… »

Prve novčane kazne Prekršajnog suda u Nišu za ugostitelje koji nisu poštovali radno vreme i distancu

Južne vesti pre 24 sata
Jedan ugostitelj u Nišu kažnjen je sa 50.000 dinara jer nije poštovao meru da za jednim stolom mogu da sede najviše dve osobe i meru obaveznog razmaka između stolova od 2 metra, a izrečeno je i 5 novčanih kazni uglavnom zbog nepoštovanja radnog… »

Vanredna situacija i u Babušnici, zatvara se pijaca

Južne vesti pre 3 sata
Zbog povećanja broja obolelih od kovida 19, ali i da bi se sprečilo dalje širenje virusa, Opština Babušnica proglasila je od danas vanrednu situaciju. Jedna od mera koje su uvedene je da pijaca u ovom mestu prestaje sa radom na dve nedelje. Na… »

Novo radno vreme “Cineplexx"-a – projekcije samo vikendom

Južne vesti pre 4 sata
Zbog novih mera Vlade koje počinju da se primenjuju od danas, Cineplexx će raditi do 18 sati do daljeg, poručuju iz ovog bioskopa. Ovonedeljni repertoar neće biti prikazan, jer će posetioci moći da pogledaju projekcije filmova samo subotom i… »

Radnik dočekuje Čukarički u osmini finala Kupa

Južne vesti pre 5 sati
Da bi obezbedili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, gde su igrali prošle sezone, fudbaleri Radnika iz Surdulice moraće u sredu, 25. novembra da na svom terenu savladaju beogradski Čukarički, četvrtoplasirani tim Superlige. Neće imati lak zadatak… »

Srbija, sahrana patrijarha i korona virus: Mogu li verski običaji da budu bezbedni

Južne vesti pre 5 sati
Vladimir Živojinović Ljubljenje krsta i pričešće usred pandemije izazvali su burne reakcije javnosti. U najjačem talasu epidemije korona virusa u Srbiji do sada, pitanje zdravstvene bezbednosti tokom crkvenih obreda i verskih običaja ponovo izazva… »

Raste broj novozaraženih – 6.842 u jednom danu, preminulo 37 ljudi u Srbiji, 10 na jugu

Južne vesti pre 7 sati
U protekla 24 sata, prema zvaničnim podacima, broj obolelih od kovida 19 porastao je, pa je zaraženo 1.775 osoba više nego prethodnog dana. Prema današnjem preseku Ministarstva zdravlja, broj testiranih na virus korona je 21.476. Od ukupno 37 ljudi… »

Otvorena laboratorijska lamela niškog NTP-a namenjena istraživačima i privrednicima

Južne vesti pre 8 sati
Novi deo Naučno-tehnološkog parka i Elektronskog fakulteta od sada je višenamenska laboratorija koja je danas svečano otvorena, a prema rečima dekana Dragana Mančića ona će povezati i povećati saradnju istraživača sa privredom, ali i doprineti… »

Stručni deo Kriznog štaba preporučuje onlajn nastavu za starije osnovce i srednjoškolce, Vlada sutra odlučuje

Južne vesti pre 7 sati
Da odluku koja bi decu u vrtićima, osnovce i srednjoškolce vratila na onlajn režim nastave zbog pogoršane epidemiološke situacije neće donositi pod pritiskom javnosti, već ako to savetuje stručni deo Kriznog štaba, kaže premijerka Srbije Ana… »

Vesti dana »