Sandžak press, najnovije vesti

Prijave za program “Moja prva plata” počinju 8. oktobra

Sandžak press pre 5 sati
Zbog velikog interesovanja poslodavaca za program i najvećeg broja pristiglih prijava u poslednja dva dana roka za prijavu kompanija, otvaranje prijava za mlade ljude koju su zainteresovani da otpočnu svoju radnu karijeru, pomereno je za 8. oktobar. U… »

Vojni ljekari obišli mještane sela kod Sjenice

Sandžak press pre 5 sati
Sjenica – Pripadnici Vojske Srbije su, u saradnji sa Crvenim krstom iz Sjenice, u selima Raždaginja i Buđevo na teritoriji ove opštine realizovali akciju „Vojni lekar na selu”, saopštila je VS. U okviru akcije, koja za cilj ima pružanje… »

U 21 vijeku građani Novog Pazara bez prevoza i autobuskih stajališta kisnu na otvorenom prostoru

Sandžak press pre 6 sati
Pitam se, šta će danas raditi 2/3 građana Novog Pazara kojima je centar grada udaljen najmanje 2 km? Gde će čekati prevoz sa neadekvatnim linijama iz ranih 80tih? Koliko dugo će ga čekati, sahat, sahat i po? Šta ako je otišao već? Kada će… »

Ovo je novi emir Kuvajta

Sandžak press pre 6 sati
Šeik Navaf al-Ahmad al-Sabah položio je zakletvu i postao novi emir Kuvajta, javlja agencija Anadolija. Šeik Navaf je položio zakletvu pred Nacionalnom skupštinom, predstavnicima zakonodavnih i izvršnih vlasti, te istaknutim ličnostima države… »

Moratorijum na kredite ističe danas, na dužnicima je izbor

Sandžak press pre 6 sati
Danas ističe drugi zastoj u otplati kredita koji je trajao u avgustu i septembru, a banke su obavezne da pismom ili elektronskim putem pošalju klijentima predlog plana otplate sa alternativama, dok će oni moći da bankama odgovore u roku od sedam dana… »

Uspješna primena krvne plazme, svaki donor znači

Sandžak press pre 5 sati
Oko 200 obolelih od kovida 19 do sada je primilo terapiju krvnom plazmom, a prikupljeno je oko 2.000 jedinica, kažu u Institutu za transfuziju krvi i navode da će, ako se nastavi takav trend davanja, krvne plazme biti dovoljno za eventualni “treći… »

Spahić: Stiglo 3.100 doza vakcina, od četvrtka vakcinacija

Sandžak press pre 5 sati
Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić izjavio je danas da su dobili 3.100 doza vakcina protiv sezonskog gripa i da su one distribuirane domovima zdravlja u ovom gradu i Tutinu. On je gostujući u Plusiranju na radiju Sto plus… »

Teška nesreća kod Bijelog Polja: Poginulo dvoje mladih

Sandžak press pre 12 sati
Ovo je drugi udes koji se za nekoliko sati desio na ovom magistralnom putu. Dvije osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Bijelo Polje – Berane u mjestu Pašića Polje. Prema nezvaničnim… »

Državljani Srbije i dalje ne mogu u EU! Granice za naše građane ostaju zatvorene i posle 1. oktobra

Sandžak press pre 12 sati
Građani Srbije ipak od sutra neće moći slobodno da putuju u zemlje Evropske unije, odlučeno je danas u Briselu. Iako Srbija prema zvaničnim podacima ima manje od 14 zaraženih osoba korona virusom na 100.000 stanovnika (u prethodnom periodu se kao… »

Abazović: Logično je da koalicija “Crno na bijelo” kadrira u službama bezbjednosti

Sandžak press pre 1 dan
Lider koalicije “Crno na bijelo”, Dritan Abazović kazao je da Građanski pokret URA jedini konstituent nove Vlade, koji je otvoreno zagovarao članstvo Crne Gore u NATO savezu i čija politika je nedvosmisleno bila okrenuta ka članstvu Crne Gore u… »

Vesti dana »