Slobodna Evropa, najnovije vesti

Engel zabrinut taktikama Trampove administracije u odnosima sa Kosovom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Predsednik Komiteta za spoljne poslove američkog Predstavničkog doma, Eliot L. Engel izjavio je u subotu, 28. marta, da je "duboko zabrinut teškim taktikama Trampove administracije sa Prištinom", dodajući da su "SAD doprinele političkoj krizi na… »

Briselski blog: Zašto Švedska po pitanju korona virusa postupa drugačije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Autor: Rikard Jozwiak Prevele: Mila Đurđević i Ljudmila Cvetković I dok države širom Evropske unije usvajaju ozbiljne mere karantina u borbi protiv pandemije korona virusa, uključujući zatvaranje nacionalnih granica, obustavu rada u mnogim… »

Crna Gora produžava samoizolaciju za još 14 dana

Slobodna Evropa pre 1 dan
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je novu mjeru, u skladu sa kojom se samoizolacija produžava za 14 dana, saopšteno je danas (28.mart) iz Vlade Crne Gore. Naredbu je na preporuku Instituta za javno zdravlje donijelo… »

U Republici Srpskoj uvedeno vanredno stanje

Slobodna Evropa pre 1 dan
Narodna skupština Republike Srpske danas, 28. marta, na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila je Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa… »

Varheji zemljama Z. Balkana: Zajedničkim radom izaći ćemo iz krize jači

Slobodna Evropa pre 1 dan
Priredila: Maja Živanović Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji (Olivér Várhelyi) ocenio je da se Evropa suočava sa do sada neviđenom krizom po javno zdravlje i da su saradnja i solidarnost ključni. On je u pismima… »

Medojević odveden u karantin zbog kršenja samoizolacije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Zbog kršenjamjere samoizolacije, jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i njegova supruga Marina, koja vodi nevladinu organizaciju „Banka hrane“, odvedeni su u karantin u Sutomoru, nadomak Bara. “Njima je uručeno rješenje o… »

Crna Gora ponovo odbila pet respiratora iz Srbije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Crna Gora ponovo je odbila pet respiratora iz Srbije, tokom predstavljanja Nacionalnog plana za pripremljenost i odgovor na pandemiju korona virusa 28. marta ambasadorima na video konferenciji organizovanoj u zgradi Ujedinjenih nacija u Podgorici… »

Francuska naručila više od milijardu maski

Slobodna Evropa pre 1 dan
Francuska je naručila "više od jedne milijarde" zaštitnih maski od Kine, kako bi se još bolje suočila sa pandemijom korona virusa, izjavio je 28. marta francuski ministar zdravlja Olivije Veran. "Više od milijardu maski je naručeno iz Francuske i… »

Sančez: U Španiji obustava sekundarnih aktivnosti

Slobodna Evropa pre 1 dan
Španija, druga zemlja u svetu po broju smrtnih slučajeva od korona virusa, uvodi obustavu svih sekundarnih ekonomskih aktivnosti tokom dve nedelje u borbi protiv širenja virusa, izjavio je večeras španski premijer Pedro Sančes. "Svi zaposleni u… »

Prva žrtva korona virusa u RS

Slobodna Evropa pre 9 sati
Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić saopštio je da je danas, 28. marta, u Banjoj Luci preminula starija ženska osoba. "Imamo prvu žrtvu korona virusa u Republici Srpskoj. To je starija gospođa koja je jučer primljena na Kliniku za… »

Vesti dana »