Slobodna Evropa, najnovije vesti

Papa Franjo prvi put progovorio o Ujgurima nazivajući ih 'progonjenim' narodom

Slobodna Evropa pre 39 minuta
U novoj knjizi papa Franjo prvi put je Ujgure, muslimansku etničku skupinu u Kini, nazvao "progonjenim" narodom, nakon što su ga aktivisti za ljudska prava godinama pozivali da to učini, piše britanski The Guardian. U knjizi "Sanjajmo: put ka boljoj… »

Poljska će sačekati na razvoj situacije u SAD prije priznavanja Bidena

Slobodna Evropa pre 1 sat
Poljska će pričekati da vidi kako će se razvijati politička i pravna situacija u Sjedinjenim Državama prije nego što prizna Joea Bidena za novog predsjednika, rekao je u utorak 24. novembra poljski ministar vanjskih poslova Zbignjev Rau, javila je… »

Trampova administracija počinje prenos vlasti

Slobodna Evropa pre 2 sata
Agencija za opšte poslove (GSA) obavestila je novoizabranog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena 24. novembra da je administracija Donalda Trumpa spremna da započne formalni proces tranzicije, navodi se u pismu šefice Agencije Emily… »

Muzej prekinutog detinjstva

Slobodna Evropa pre 3 sata
Okružen visokim zgradama komunističke arhitekture, u podrumu jedne bibiloteke u Prištini, nalazi se izložba o ubijenoj ili nestaloj deci tokom rata na Kosovu. Sveske, knjige, igračke, garderoba i fotografije dece čije je detinjstvo prekinuo rat… »

Istorijsko suđenje bivšem francuskom predsedniku Sarkoziju

Slobodna Evropa pre 3 sata
Suđenje bivšem predsedniku Francuske Nikolasu Sarkoziju (Nicolas Sarkozy), kojim je prvi put bivši šef te države izveden na sud zbog korupcije, prvo je u nizu koje će odrediti političko nasleđe umrljano pravnim problemima, ali i test francuskih… »

Ukaljani dragulj? Gradnja na ukrajinskoj obali Crnog mora

Slobodna Evropa pre 3 sata
Piše: Dan Peleschuk S okolnim vikendicama u mediteranskom stilu i skromnim niskim kućama, vijugavi spust prema javnoj plaži Zlatna obala mogao bi biti šarmantan - da nije ogromne betonske gromade koja izbija odozdo. Ovdje, na južnoj periferiji… »

Novi zakonski predlozi prete ruskoj opoziciji

Slobodna Evropa pre 1 dan
Piše: Matthew Luxmoore Ruska opozicija već dugo se s državom igra mačke i miša, koristeći kako izgleda sva legalna sredstva kojim raspolaže da zaobiđe sve restriktivnije zakone o javnom okupljanju i protestima, piše redakcija Radija Slobodna… »

Džonson pozdravio rezultate vakcine kompanije 'Astra zeneka'

Slobodna Evropa pre 1 dan
Britanski premijer Boris Džonson pozdravio je u ponedeljak, 23. novembra, "fantastične" rezultate testiranja vakcine kompanije "Astra zeneka", koju razvija Univerzitet Oxsford. "Izuzetno uzbudljive vesti da je vakcina Oxforda dokazano tako efikasna… »

Hapšenja u Mostaru zbog prevare otmice i trgovine drogom

Slobodna Evropa pre 1 dan
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su 23. novembra u Mostaru osam osoba koje se terete za organizovani kriminal u vezi sa iznudom, prevarom i otmicom, izjavila je Marina Zović, glasnogovornica Federalne Uprave policije za Radio Slobodna… »

Odloženo suđenje Sarkoziju zbog korupcije

Slobodna Evropa pre 1 dan
Suđenje bivšem francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju (Nicolas Sarkozy) u takozvanom slučaju prisluškivanja zajedno sa prijateljem advokatom i bivšim visokim sudijom odloženo je za 26. novembar radi procene zdravlja jednog od optuženih. Suđenje… »

Vesti dana »

U Evropi hara koronavirus

RTV pre 1 satjoš 22 povezane

Šta se sve u Srbiji menja večeras od 18 sati

Sputnik pre 2 satajoš 15 povezanih

Da li je ovo Trampov kraj?

Vesti online pre 1 satjoš 12 povezanih