Vučić: Kroz Srbiju za godinu dana prošlo 600.000 izbeglica

Beta 04.02.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Londonu da je 600.000 izbeglica prošlo kroz Srbiju na putu ka zemljama Evropske unije u poslednjih godinu dana.

On je, obraćajući se na Medjunarodnoj donatorskoj konferenciji za prikupljanje pomoći za Siriju i rešavanje migrantske krize, kazao da Srbija sa velikom zabrinutošću pomno prati dešavanja na Bliskom istoku i da kao svaka evropska zemlja direktno oseća posledice krize u Siriji.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Vučić je kazao da se Srbija trudi da konstruktivno učestvuje u rešavanju sirijskog pitanja i da je neki vid doprinosa i pristupanje Koaliciji protiv Islamske države.

"Kao zemlja kandidat, ispunjavamo svoje obaveze. Očekujemo rešenje EU i ponašaćemo se u skladu sa njim. Svi znamo da Srbija nije bogata zemlja, niti član EU, ali odlučili smo da damo 500.000 evra za Siriju. Svetu nije potrebna  druga kriza, pogotovu ne na Balkanu. Zato Srbija čini sve da očuva stabilnost, kako bi bili deo rešenja, a ne deo problema", kazao je Vučić.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom britanskog premijera Dejvida Kamerona, nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednice vlade Norveške Erne Sulberg.

(Beta, 02.04.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »