Vasin: Predočiću spisak imovine, SNS da učini isto

Beta 14.02.2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da će u naredna tri dana javnosti predočiti spisak svoje imovine, kao i način na koji ju je stekao i pozvao funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) iz Vojvodine da učine isto.

"Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine", naveo je Vasin u saopštenju za javnost i predložio da on i funkcioneri SNS-a javno, pred TV kamerama uporede imovinu i objasne način njenog sticanja.

Dodao je da bi taj zakon dao odgovor na pitanje kako se u mnogim slučajevima dramatično povećala imovina bračnih drugova, braće, sestara, kumova i rođaka političkih funkcionera.

On je podsetio da je predsednik SNS-a i Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao usvajanje tog zakona i ocenio da je činjenica da Vučić obećanje nije ispunio dokaz koliko se SNS plaši mogućnosti načina provere imovinskog stanja svih funkcionera u Srbiji.

"Takav zakon bi omogućio da se dođe do odgovora na pitanje kako su mnogi političari, koji nemaju ni dana radnog staža van skupštinskih klupa i van javnih funkcija, stekli imovinu koju poseduju", rekao je Vasin.

(Beta, 02.14.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »