Policijske snage oko zgrade Skupštine Kosova

Beta 19.02.2016

Veliki broj kosovskih policajaca obezbedjuje zgradu Skupštine Kosova pred početak sednice parlamenta na kojoj će biti razmatrane 22 tačke dnevnog reda, uglavnom povezane sa ispunjavanjem kriterijuma za liberalizaciju viza.

Predstavnici opozicije, pre svega pokreta Samoopredeljenje, najavili su okupljanje i proteste ukoliko vladajuća većina pokuša da na dnevni red stavi izbor za predsednika Kosova.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je iz Brisela, gde je bio do juče, naveo da izbor predsednika Kosova neće biti na dnevnom redu današnje sednice.

Opozicione stranke su najavile da će onemogućiti održavanje današnje sednice i nisu isključile mogućnost upotrebe suzavca i drugih sredstava kako bi sprečili raspravu.

Opozicija je u više navrata bacala suzavac u zgradi palamenta kako bi sprečila zasedanja zbog protivljenja sporazumima sa Srbijom i o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Predsednik Kosova bira se u parlamentu. Kao jedini kandidat pominje se predsednik Demokratske partije Kosova i ministar spoljnih poslova Hašim Tači.

(Beta, 02.19.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »