Novi ministar iz sistema odbrane

Beta 20.02.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi ministar odbrane biti iz sistema odbrane i da će do kraja dana predložiti kandidata.

TV N1 prenela je nezvaničnu informaciju da će novi ministar odbrane biće dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Djordjević.

Prema Zakonu o Vladi, premijer treba da predloži novog ministra odbrane u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra.

Bratislav Gašić sa mesta ministra smenjen je 5. februara.

Vučić je takodje potvrdio da su službenici ambasade Srbije u Libiji, Sladjana Stanković i Jovica Stepić, koji su u novembru 2015. godine oteti u Sabrati, stradali u američkom bombardovanju tog libijskog grada.

"Ono što je naša služba mogla da utvrdi sa stoprocentnom sigurnošću jeste da su oni stradali u vazdušnom udaru, od eksplozija. Očigledno je reč o američkim bombama, gadjali su položaje Islamske države i islamista bliskih njima", kazao je Vučića na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je ocenio da je ovo "veoma tužan i težak dan" za Srbiju kao i da će tela stradalih biti dopremljena u Srbiju u ponedeljak u kasnim popodnevnim satima.

(Beta, 02.20.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »