Partizan: Brutalna kradja sudija

Beta 27.02.2016

Fudbalski klub Partizan saopštio je da su sudije predvodjene Vladom Glodjovićem direktno uticale na ishod večerašnjeg "večitog derbija" s Crvenom zvezdom, ocenivši da su crno-beli brutalno pokradeni.

Partizan je večeras izgubio na svom stadionu od Crvene zvezde sa 1:2 u jubilarnom 150. "večitom derbiju", a utakmicu je obeležilo nekoliko spornih situacija.

Crno-beli su i tokom utakmice imali zamerki na sudije predvodjene Glodjevićem, a nakon meča su i trener Ivan Tomić i igrači Partizana imali šta da kažu na račun arbitara.

Nakon tih izjava oglasio se i Partizan zvaničnim saopštenjem.

"Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi 'večiti derbi'. Posle utakmice je jasno s kojim i kakvim zadatkom je poslat u Humsku 1. Večeras se u Humskoj 1 obreo čovek loših namera. Čovek poslat sa samo jednim zadatkom – uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora", navodi se u saopštenju.

Prva sporna situacija, po vidjenju crno-belih, dogodila se u 11. minutu kada je Nemanju Mihajlovića je u kaznenom prostoru Zvezde oborio Marko Petković.

"Prekšaj nad Nemanjom Mihajlovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primera u kojima se nedvosmisleno dosudjuje najstroža kazna. Ne i kod čoveka loših namera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate", naveli su crno-beli.

"Naknadno dosudjeni prekršaj u 25. minutu za igrače večitog rivala, dva nepostojeća ofsajda, od kojih je jedan bio krunisan poništenim golom Mihajlovića su potpis nad najbrutalnijom kradjom u istoriji večitih derbija", dodaje se u saopštenju Partizana.

Partizan je ocenio da je sudijska kradja teško delo.

"Ova se dogodila noću, sa umišljajem. Tim teškim delom mora se pod pod hitno pozabaviti Fudbalski savez Srbije, njegovi disciplinski i drugi organi i društvo u celini. Najoštrije zahtevamo adekvatnu kaznu za počinjeno delo, pa makar počinilac bio i policajac, osoba koja je, gle apsurda, zadužena za čuvanje javnog reda i mira, a ne za njegovo remećenje pred milionskim auditorijumom Srbije", zaključio je Partizan.

(Beta, 02.27.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »