Partizan lako i ubedljivo pobedio Cedevitu u svom starom domu

Beta 29.02.2016

Košarkaši Partizana zabeležili su 12. pobedu u Jadranskoj ligi, pošto su večeras u Beogradu lako pobedili Cedevitu sa 82:61 (29:24, 19:10, 16:12, 18:15).

Cedevita je posle ovog poraza pala na treće mesto, iza Crvene zvezde. Zvezda u poslednjem kolu dočekuje Krku, a Cedevita MZT Skoplje.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Džons sa 21 poenom, a sledili su ga Džamar Vilson sa 16 poena i pet asistencija, Edo Murić sa 15 poena i Darel Vilijams sa 12 poena i šest skokova.

Cedevitu je predvodio Miro Bilan sa 13 poena i šest skokova. Džejkob Puln postigao je 10 poena, a njih dvojica su jedini imali dvocifreni učinak u gostujućem timu.

Crno-belima meč rezultatski ništa nije značio, a Cedeviti je pobeda bila neophodna da bi obezbedila prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa, ali je večeras bila potpuno nemoćna protiv vrlo raspoloženog Partizana, koji je igrao odličnu odbranu. 

 

Crno-beli su od početka kontrolisali igru. Cedevita je u prvoj četvrtini držala priključak, ali je Partizan jako dobro šutirao i pogadjao. Gosti iz Zagreba su često gubili loptu i nisu pogadjali otvorene šuteve, što je domaćinu donelo dodatnu sigurnost.

Partizan je na poluvremenu vodio 14 razlike, 48:34, a u trećoj četvrtini došli i do 20 poena prednosti, prvi put na 54:34.

Cedevita nije uspevala da parira raspoloženom domaćinu, koji je utakmicu u stilu priveo kraju.

Crno-beli su pre utakmice gledaocima i novinarima podelili odštampani program utakmice, sa zanimljivim detaljima iz istorije susreta ova dva tima, ali i igranja crno-belih u hali "Ranko Žeravica", nekadašnjem domu kluba, što je donelo dodatnu draž meču.

Meč su gledale brojne legende kluba, nekadašnji igrači, kao i najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović, koji je utakmicu posmatrao noseći retro dres Partizana.

(Beta, 02.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »