Šešelj dobio sudski poziv

Beta 03.03.2016

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je pokrenut postupak za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

On je na konferenciji za novinare rekao da je dobio sudski poziv da se kao okrivljeni pojavi pred Višim sudom u Beogradu 10. marta po nalogu žalbenog veća Haškog tribunala.

"Odazvaću se pozivu. Neću bežati i sakrivati se, ali neću ni dobrovoljno ići u Hag. Pozivaću se na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, na pravo na pravično sudjenje, pravo na sudjenje u razumnom roku i pravo da se sam branim", rekao je Šešelj.

Haški tribunal je najavio da će 31. marta doneti presudu Šešelju i naložio Vladi Srbije da obezbedi njegovo prisustvo na izricanju presude.

On je dodao da će u slučaju da Vlada odluči da ga izruči Hagu pružiti pasivni otpor.

"Verujem da je Aleksandar Vučić na teškim mukama jer je svestan šta bi za njega značilo ako me izruče Hagu. Bila bi to mrlja koja bi ga svrstala u red sa Tadićem, Koštunicom, Djindjićem, Živkovićem i ostalima koji su izručivali Srbe Hagu", rekao je Šešelj.

On je dodao da će bez obzira na sudski poziv, predizborna kampanja stranke teći svojim tokom, kao i da će SRS 24. marta održati miting na Trgu republike u Beogradu na pod nazivom "Bunt protiv Vučićevog režima".

(Beta, 03.03.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »