Nikolić danas počinje zvanični deo posete Rusiji

Beta 09.03.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas počinje posetu Rusiji, tokom koje će se sastati s predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom.

Tokom posete Rusiji, Nikolić će primiti nagradu Medjunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda za 2015. godinu.

Nikolić je sinoć doputovao u Moskvu gde ga je dočekala delegacija Ruske pravoslavne crkve koju je predvodio vikаrni episkop pаtrijаrhа Moskovskog i cele Rusije Poremon.

Nikolić će se danas, prvog dana zvanične posete, sastati s predsednicom Agencije za poslove Zajednice nezavisnih država i dijaspore Ljubovom Glebovom koju je Putin postavio da vodi izradu mozaika u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Posle toga će se sastati s patrijarhom Kirilom i primiti priznanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

To priznanje biće dodeljeno i bugarskom patrijarhu Neofitu, kao i predsedniku Državne dume Ruske Federacije Sergeju Nariškinu.

Nikolić će se u četvrtak, 10. marta, sastati s Putinom, a prema najavi iz Kremlja, tokom susreta dvojica zvaničnika razmotriće stanje i perspektive razvoja strateškog partnerstva. Kako je najavljeno, neće biti potpisana nikakva dokumenta, niti će biti zajedničkih izjava.

(Beta, 03.09.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »