Сви дају максимум за репрезентацију

Бета 29.03.2016

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је вечерас да је остварена важна победа против Естоније у пријатељској утакмици и поновио да сви у националној селекцији "дају све за боје Србије".

"Мислим да смо апсолутно заслужено победили, нарочито смо то заслужили игром у другом полувремену. Не бих сада превише величао, али за нас је ова победа од великог значаја у овом тренутку, јер знате у каквом се амбијенту радило 10 дана", рекао је Ћурчић после утакмице, а преноси Фудбалски савез Србије (ФСС).

Репрезентација Србије победила је данас Естонију са 1:0 у пријатељској утакмици у Талину и тако забележила први тријумф у 2016. години.

"Најавили смо да ћемо играти на резултат, да ћемо покушати да остваримо победу која нам је неопходна у овом тренутку. Доста тешка утакмица, доста тежак терен на који се нисмо најбоље прилагодили у првом полувремену. У првом делу игре, без обзира на неке прилике које смо имали, нисмо трчали, мењали ритам онако како је требало, а све то је деловало много, много боље у наставку", оценио је Ћурчић.

Јавност је у претходном периоду много критиковала фудбалску репрезентацију, јер већ у три циклуса није изборила пласман на неко такмичење.

"Доста тежак амбијент... Видели да се играчи труде сваког тренутка да дају све за боје Србије. Стручни штаб искрено ради, ја радим колико знам, а реметили су нас многи који су изгледа осетили тренутак да нас униште до краја. Изборили смо се са свим тим, не могу ни као биљка да слушам и гледам многе ствари, мислим да сам максимално поштен и искрен, никога нисам вредјао, али оно што сам видео у последњих десет дана то је нешто што сигурно оставља траг и на мене и на екипу", казао је Ћурчић.

"Радили смо у тим условима, а о ауторитетима, лажним ауторитетима, пријатељима, лажним пријатељима, ја бих само замолио да не пљују у бунар из којег су воду пили и да не пљују у бунар из којег мисле да ће воду пити. Ово није Ћурчићева селекција, ни Томислава Караџића, ни Саве Милошевића, ми дајемо све од себе", додао је он.

Ћурчић је рекао да је нормално да има грешака у раду и додао да се све критике прихватају.

"Много је удара са стране, добро знате одакле све долазе, али се не бих бавио тиме. Видећемо у неком наредном периоду шта и како, дани су пред нама, морамо да направимо добру анализу и видимо амбијент у коме функционишемо", казао је Ћурчић.

Новинаре је занима шта му је конкретно засметало од критика у претходном периоду.

"Одиграли смо једну утакмицу против Пољске, изгубили смо (0:1), али смо одиграли доста квалитетно. Као да се чекало нешто, уосталом као и вечерас... Не кажем да смо ми одиграли сада нешто посебно, али смо добили утакмицу. Смета ми, ово је наша репрезентација, треба сви да је помажемо, и много људи по Србији воли ову репрезентацију и није слика баш таква каква се пласира у неким коменатрима и кафићима", рекао је он.

"Смета ми, треба већ сада али и убудуће екипи обезбедитми један мир, јер само тако можемо до резултата доћи. Уколико се настави са оваквим амбијентом, мислим да ће бити доста тешко", додао је он.

Репрезентација Србије ће 5. јуна играти пријатељску утакмицу против Русије, а у септембру националну селекцију очекује почетак квалификација за Светско првенство 2018. године.

(Бета, 03.29.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »