Tužilaštvo će verovatno uložiti žalbu na presudu Šešelju

Beta 31.03.2016

Predstavnik Srbije koji je danas u Hagu pratio izricanje presude Vojislavu Šešelju, Saša Obradović, izjavio je da je oslobadjajuća presuda lideru Srpske radikalne stranke prvostepena presuda i da nema sumnje da će Tužilaštvo tribunala uložiti žalbu.

Obradović je za TV N1 rekao da postupak sa te strane nije gotov.

"Ja lično sam zadovoljan kao šef nekadašnjeg pravnog tima Srbije pred Medjunarodnim sudom pravde u sporu sa Hrvatskom da su naše teze da političke ideje nisu kriminalne i danas ponovljene od strane sudije Medjunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju koji dolazi iz Francuske. Takvo mišljenje imao je i sudija iz Senegala. Sa te strane možemo biti zadovoljni", kazao je Obradović.

On je kazao da je iznenadjenje bilo da neko u Tribunalu razmišlja na ovaj način.

Obradović je ocenio da nedolazak Šešelja na izricanje presude nije bio iznenadjenje kada se čuje kakva je danas bila odluka.

Na pitanje da li se može očekivati da Šešelj dobije nadoknadu ako pravosnažna presuda bude oslobadjajuća, Obradović je rekao da je to pitanje za nekog ko je zaposlen u UN jer je Tribunal sud UN.

"Ne sumnjam da će Šešelj podnositi odgovarajuće zahteve na sve moguće adrese jer je u pritvoru Tribunala proveo više od 11 godina", naveo je Obradović.

(Beta, 03.31.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »