Blan: Moraćemo da odigramo izvanredno ako želimo da izbacimo Siti

Beta 11.04.2016

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je danas da će njegova ekipa morati da odigra izvanredno u revanšu protiv Mančester sitija ako želi da se plasira u polufinale Lige šampiona.

Fudbaleri Pari Sen Žermena igraju sutra od 20.45 protiv Mančester sitija, revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. U prvoj utakmici u Parizu prošle srede bilo je nerešeno 2:2.

Blan je rekao da njegova ekipa mora dobro da igra u odbrani i da ne dozvoli protivničkim igračima mnogo prostora, kao u prvoj utakmici.

Francuski trener naveo je da je cilj kluba da "pre ili kasnije" osvoji Ligu šampiona. Pari Sen Žermen do sada nije igrao u polufinalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

"Da bismo to uradili moraćemo da odigramo izuzetno. Ako sutra pobedimo, počeće nova era francuskog fudbala, ali i prvi plasman u polufinale u klupskoj istoriji. Medjutim, to nije krajnji cilj. Očekivanja su velika i takva će ostati sve dok konačno ne postanemo evropski prvaci", dodao je Blan.

On je rekao da očekuje da će u sutrašnjoj utakmici biti golova, s obzirom na šanse koje su ekipe napravile u prvom duelu.

"Postigli smo dva gola i promašili penal, a to nije loše. Ali nerviraju me golovi koje smo primili, kao i defanzivce. Biće težak meč", rekao je Blan.

Trener francuskog šampiona nije želeo da kaže da li će Marko Verati biti spreman za sutrašnju utakmicu, Verati je pauzirao od kraja februara.

Blan je rekao i da će napadač njegove ekipe Zlatan Ibrahimović želeti da se dokaže, pošto je promašio penal u prvoj utakmici.

"Ljudi su uvek iznenadjeni kada on promaši šansu. To se dogadja u karijeri, u utakmici. Na njegovu žalost, to se dogodilo u prvoj utakmici. Ali, on je postigao naš prvi gol. Ibrahimović je vrlo vredan momak i želeće nešto da dokaže", rekao je Blan.

(Beta, 04.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »