Барселона претрпела трећи узастопни пораз

Бета 17.04.2016

Фудбалери Барселоне претрпели су и трећи узастопни пораз у Примери, пошто су данас код куће изгубили од Валенсије са 2:1, у 33. колу такмичења.

Трка за титулом у Шпанији постала је сада потпуно отворена, пошто Барселона држи прво место само због гол-разлике, јер има исти број бодова као Атлетико Мадрид - 76. Трећепласирани Реал Мадрид има 75 бодова, а до краја такмичења остало је још пет кола.

Барселона у следећем колу иде у госте Депортиву, Атлетико гостује код Атлетик Билбаа, док ће Реал Мадрид на свом терену играти против Виљареала.

Валенсији је ово била друга узастопна победа и сада је 12. на табели.

Барселона је доминирала данас, али није користила шансе.

Валенсија је повела у 26. минуту, када је Андро Гомеш проиграо Гиљерма Сикеиру, који је продро у шеснаестерац и скоро са гол-аут линије покушао да центрира у средину, а лопта је прешла преко ноге Ивану Ракитићу, а онда се одбила о руку голману Клаудију Браву и ушла у мрежу.

Тај погодак је званично убележен као аутогол Ракитића.

Барселона је нападала, али је Валенсија удвостручила предност сличном акцијом као код првог гола. Данијел Парехо је проиграо Сантија Мину у шеснаестерцу, али је он био неометан и сигурно је савладао Брава за 2:0.

Барселона је пред 88.000 људи на Ноу Кампу доминирала, али није успевала да пронадје мрежу гостију, све до 63. минута. Тада је дугачку акцију у шеснаестерцу завршио Лионел Меси, који је са око 11 метара закуцао лопту у мрежу.

То је Месију био 450. гол за Барселону, а постигао га је после четири утакмице без гола. Аргентинац је за своју репрезентацију постигао 50 голова, тако да му је ово био 500. гол у професионалној каријери.

(Бета, 04.17.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »