Real pobedio posle preokreta

Beta 23.04.2016

Fudbaleri Real Madrida pobedili su danas u gostima Rajo Valjekano u malom gradskom derbiju, iako su gubili 0:2.

Real je tako ostao u trci za titulom sa Barselonom i Atletiko Madridom. Kraljevski klub trenutno je prvi, sa dva boda više od ovih rivala. Rajo Valjekano je ostao u borbi za opstanak i trenutno ima dva boda više od Granade, tri od Hihona i četiri od Hetafea, koji imaju meč manje.

Rajo je sjajno počeo meč protiv Reala, koji je igrao bez povređenog Kristijana Ronalda. Domaći tim poveo je već u sedmom minutu, kada je Bebe sjajno prodro u šesnaesterac po levoj strani, a onda centrirao u sredinu. Kejlor Navas se bacio, ali nije zaustavio loptu, tako da je Adri Embarba samo prosledio u praznu mrežu.

Već u 14. minutu bilo je 2:0. Rajo je izveo korner, lopta se odbila o igrača u skoku, pala na zemlju i na nju je natrčao Miku, koji je zakucao u gol.

Real je preokret počeo u 35. minutu, kada je Garet Bejl posle kornera glavom smanjio na 2:1. Izjednačenje je usledilo u 52. minutu, kada je Lukas glavom postigao gol.

Real je napadao i imao inicijativu, koju je krunisao u 81. minutu, posle velike greške Raja. Jedan odbrambeni igrač hteo je da vrati loptu u nazad blizu sredine terena, ali je nju presekao Bejl, zatim se zaleteo ka golu, utrčao u šesnaesterac i savladao Martina Huana Karlosa.

Rajo Valjekano je u nadoknadi vremena mogao da izjednači, ali je šut Mikua iz daljine prošao blizu gola, jer je lopta zakačila odbranu i otišla u korner.

(Beta, 04.23.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »