Tomić: Ostvarili ciljeve, više od toga nije moglo; Lalatović zadovoljan

Beta 21.05.2016

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa ostvarila sve postavljene ciljeve, ali da ove sezone nije mogla da ostvari više od osvajanja drugog mesta u prvenstvu i Kupa Srbije.

"Čestitam igračima na svemu što su postigli. Ostvarili su ciljeve koji su pred njih bili postavljeni, a to je osvajanje Kupa i drugo mesto, što naravno nije zadovoljavajuće za Partizan. Ali, s obzirom na bodovnu razliku koja je bila na kraju jesenjeg dela, više od ovoga se nije moglo. Naravno u nekim utakmicama smo mogli bolje, mogli smo da osvojimo koji bod više, ali s obzirom da je promenjen skoro ceo igrački kadar i da ima mnogo mladih igrača, moj utisak je da se od ovoga nije moglo više", rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Vojvodinu sa 3:2 u poslednjem kolu Super lige Srbije i završili sezonu na drugom mestu na tabeli. Vojvodina je takmičenje završila na četvrtom mestu i igraće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"U ovoj utakmici nismo imali nikakvo moranje, jer nije moglo da nam donese nešto što već nismo imali, ali dres i grb koji nosimo nas stalno obavezuju da pružimo maksimum i da idemo na pobedu. U prvom poluvremenu smo odigrali jako dobro, mogla je da bude i ubedljivija razlika za nas, dok je Vojvodina u drugom delu bila bolja i opasnija. Mi smo izgubili ritam, što ne bi smelo da nam se dešava, ali sve je to posledica kraja sezone i velikog broja utakmica. Sve u svemu, zaslužena pobeda Partizana", rekao je Tomić.

On je dodao da će igrači otići na pauzu a da je okupljanje zakazano za 8. jun.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je najvažnije to što je njegova ekipa izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. Uoči poslednjeg kola nije se znalo ko će osim Partizana u kvalifkacije za Ligu Evropa, pošto su u igri bili i Čukarički i Radnički iz Niša. Čukarički je pobedio Radnik sa 2:1 i obezbedio kvalifikacije, a Radnički je izgubio od Crvene zvezde u Beogradu sa 0:2 i ostao je bez Evrope.

"Meni je bila bitna ova utakmica kao i ona preko puta da bismo izašli u Evropu. To mi je bilo važno jer kada sam došao u klub Vojvodina je bila 10. i obećao sam upravi da ćemo uspeti. Međutim, nikada ne bih uspeo da nisam imao ovako sjajne igrače i sve zasluge idu njima", rekao je on.

Lalatović je čestitao Partizanu na osvojenom Kupu i drugom mestu i ocenio da su crno-beli tim rezultatima spasili sezonu.

Govoreći o današnjoj utakmici on je rekao da su obe ekipe igrale otvoreno i čestitao igračima na prikazanom.

"Ušli smo jako otvoreno, hteli smo da se nadigravamo, takav sam i sastav izveo. Želeli smo da pokušamo da pobedimo ali nismo u tome uspeli i mislim da smo sami krivi za to. Primili smo golove iz naših grešaka, ali bože moj, nama je danas najbitnije bilo da se plasiramo u Evropu", rekao je on.

Trener Vojvodine ocenio je da je nejgova ekipa odigrala sjajno u plej-ofu i dodao da je nedostajalo malo sreće da se Vojvodina danas sa Partizanom bori za drugo mesto.

(Beta, 05.21.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »