Šarapova suspendovana na dve godine

Beta 08.06.2016

Ruska teniserka Marija Šarapova suspendovana je danas na dve godine pošto su njeni doping testovi na Australijan openu u januaru bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum.

 

Bivša prva teniserka sveta rekla je da će se žaliti na suspenziju Međunarodne teniske federacije (ITF).

Odluku o suspenziji donela je tročlana komisija ITF, koja je navela da Šarapova nije imala nameru da vara, ali da "snosi isključivu odgovornost" za pozitivan doping test i da je "načinila veliku grešku".

"Iako je komisija pravilno zaključila da nisam namerno prekršila antidoping pravila, ne mogu prihvatiti nepravedno oštru dvogodišnju suspenziju. Komisija, koju je osnovao ITF, složila se da ništa nisam namerno pogrešila, ali me ipak sprečava da igram tenis dve godine. Odmah ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu u Lozani", navela je Šarapova u saopštenju.

Petostruka grend slem šampionka je početkom marta priznala da su njeni doping rezultati pozitivni na meldonijum, supstancu koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih. Ona je tada rekla da nije znala da je meldonijum na listi zabranjenih, a da je tu supstancu uzimala zbog problema sa srcem.

Njen advokat Džon Hegerti rekao je da je Šarapova uzimala meldonijum posle 1. januara.

"Komisija ITF je utvrdila da nisam od svog lekara tražila doping supstance. ITF je potrošio mnogo resursa i vremena pokušavajući da dokaže da sam namerno prekršila antidoping pravila, a Komisija je utvrdila da nisam", navela je Šarapova.

Šarapova je jedna od najpopularnijih teniserki sveta, jedna je od 10 teniserki u istoriji koja je osvojila sva četiri grend slema. Nije igrala od poraza od Serene Vilijams na Australijan openu ovog januara, a trenutno je 26. na WTA listi.

(Beta, 06.08.2016)

Povezane vesti »

Šarapova suspendirana dvije godine

Šarapova suspendirana dvije godine

Al Jazeera 08.06.2016
Šarapova suspendovana na dve godine!

Šarapova suspendovana na dve godine!

Mozzart sport 08.06.2016
Šarapova suspendovana na dve godine

Šarapova suspendovana na dve godine

Večernje novosti 08.06.2016
Marija Šarapova suspendovana na dve godine

Marija Šarapova suspendovana na dve godine

Sportski žurnal 08.06.2016
Žestoka kazna za Šarapovu

Žestoka kazna za Šarapovu

Vesti online 08.06.2016
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »