'Društvo ko vozi kući' obezbeđuje besplatan prevoz za vreme EXIT festivala

Beta 29.06.2016

Posetiocima EGZIT festivala biće na raspolaganju besplatan prevoz prilikom polaska i odlaska sa tog festivala, autobusima i taksi prevozom. Naglašeno je da će biti obezbeđen i besplatan prevoz na relacijama Beograd-Novi Sad i Novi Sad-Beograd a neophodno je da se zainteresovani posetioci registruju za svaki smer ponaosob rečeno je na konferenciji na kojoj je predstavljena akcija „Društvo ko vozi kući“.

Izvršni direktor EGZITA fondacije Milan Petrović rekao je danas u Skupštini grada da se kroz akciju „Drustvo ko vozi kuci“  posetiocima EGZIT festivala biće na raspolaganju besplatan prevoz prilikom polaska i odlaska sa tog festivala, autobusima i taksi prevozom.

„Ovo daje alternativa festivala da preveze hiljade posetilaca. Ne postoji nijedan izgovor za neprimereno ponašanje u saobraćaju“, dodaje Petrović.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević je rekla o akciji „Drustvo ko vozi kuci“,  da je naziv ove akcije „pitanje koje svi koji su u provodu postavljaju“.

„Akcijom se obraćamo svim učesnicima u saobraćaju i pružamo alternativu posetiocima EGZITA u pogledu besplatnih autobusa i taksi prevoza", rekla je Milošević

Ona je istakla da je sve više organizacija koje prepoznaju značaj bezbednosti u saobraćaju i istakla da je Agencija otvorena i spremna za saradnju sa svima njima.

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Jana Ljubičić istakla je da to ministarstvo podržava akcije koje za cilj imaju povećanje bezbednosti u saobraćaju, ističući da će policija preduzeti sve mere da se svi posetioci osećaju bezbednost prilikom posete EGZIT festivalu.

„Mi se trudimo da policiju približimo svim građanima Srbije. Posebno nam je drago što smo uključeni u ovakve akcije“, dodala je Ljubičić. Ona je kazala da je prioritet da se gosti iz inostranstva, koji tradicionalno u velikom broju posećuju EGZIT, osećaju komforno u Srbiji.

Akciju sprovode Agencija za bezbednost saobraćaja, EGZIT fondacija i kompanija Hajneken (Heineken).

EGZIT festival se održava u Novom Sadu od 7. do 10. jula.

(Beta, 06.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Zabava, najnovije vesti »