Smit se nada prolasku u polufinale Dejvis kupa

Beta 16.07.2016

Selektor teniske reprezentacije Velike Britanije Leon Smit ocenio je juče da su šanse njegove i srpske ekipe za prolaz u polufinale Dejvis kupa pođednake, ali da se nada pobedi u Beogradu.

Aktuelni šampion Dejvis kupa Velika Britanija vodi u Beogradu protiv Srbije sa 2:1 u četvrtfinalu Svetske grupe. Britanci su u petak poveli sa 1:0, pošto je Kajl Edmund sa 3:0 pobedio Janka Tipsarevića, a izjednačenje Srbiji juče je doneo Dušan Lajović pobedom od 3:0 nad Džejmsom Vordom. Drugi poen Britancima doneo je dubl Džejmi Marej-Domink Inglot, koji su pobedili Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića sa 3:1.

"Lep je osećaj voditi sa 2:1. Bio je ovo težak dan. Lajović je u potpunosti nadigrao Vorda. Vidi se da mu šljaka leži i da je u jako dobroj kondiciji. U dublu smo bili dobri. Drago mi je što vidim moje igrače ovako raspoložene", rekao je Smit po završetku meča dubliva.

Danas su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Lajović će od 15 časova na stadionu Tašmajdan igrati protiv Edmunda, a po završetku tog meča na teren će izaći Tipsarević i Vord.

"Šanse 50:50. Janko je nekada bio među 10 najboljih igrača sveta i znamo da može da odigra na visokom nivou. Nadam se pobedi i prolasku u polufinale", rekao je selektor Velike Britanije.

Teniser Džejmi Marej zadovoljan je pobedom.

"Igrali smo jako dobro, drago nam je što vodimo sa 2:1. Verujemo da ćemo  u nedelju pobediti", rekao je Marej.

Njegov brat Endi Marej, drugi teniser sveta ne igra u Beogradu, ali je došao da bodri reprezentaciju. Ni u timu Srbije nema njenog najboljeg igrača, prvog igrača sveta Novaka Đokovića.

(Beta, 07.16.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »