Tomić: Koštali su nas promašaji u Beogradu

Beta 22.07.2016

Trener fudbalera Partizana Ivan Tomić rekao je da je njegova ekipa dvomeč sa Zaglebjem u kvalifikacijama za Ligu Evropa izgubila u Beogradu i dodao da svu odgovornost za eliminaciju preuzima na sebe.

"Bila je ovo jako teška i jako zahtevna utakmica, dosta drugačija od one u Beogradu. Očekivali smo da će Zaglebje, koje ima kvalitet, igrati drugačije. Igrali su dugim loptama i pravili nam dosta problema. Dosta dobro su odigrali prvih 20 minita, ali je nakon toga utakmica bila ravnopravna", rekao je Tomić novinarima u Lubinu.

Fudbaleri Partizana eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su sinoć u Lubinu posle penala poraženi od Zaglebja.

Posle dve utakmice i produžetaka nije bilo golova, a Zaglebje je na penale pobedilo sa 4:3.

"Ovo je jako težak trenutak za mene, jako težak trenutak za ekipu. Na kraju su odlučili penali. Koliko je to pravedno, o tome neću da pričam... Ispostavilo se da je trebalo da dobijemo utakmicu u Beogradu i da su nas promašaji iz tog meča koštali eliminacije", rekao je Tomić.

"Zaglebje ide dalje, a nama ostaje žal za šansama koje nismo iskoristili u Beogradu", dodao je trener Partizana.

Tomić je istakao da su njegovi igrači dali sve od sebe.

"Svu odgovornost što se tiče eliminacije prihvatam na sebe, momci su učinili sve što su mogli", naveo je Tomić.

Poljske novinare je zanimalo da li se Tomić posle eliminacije već na startu kvalifikacija za Ligu Evropa plaši otkaza.

"Od kad sam počeo da se bavim trenerskim poslom ništa me ne plaši. Potpuno mi je jasno šta nosi trenerski posao i potpuno mi je jasno šta znači raditi u Partizanu. U Partizanu sam proveo 11 godina što kao igrač, što kao direktor i dobro znam šta znači raditi u Partizanu", rekao je Tomić.

Protivnik Zaglebju u narednoj rundi kvalifikacija biće danska ekipa Sendejiske, a crno-beli se sada okreću početku Super lige Srbije i utakmici prvog kola domaćeg šampionata protiv Bačke.

(Beta, 07.22.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »