Вучић сутра предлаже владу

Бета 08.08.2016

Мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић поднео је данас председници Народне скупштине Србије Маји Гојковић предлог за избор чланова Владе Србије наводећи да ће нови састав владе бити "комбинација свежине и искуства" и у њој ће бити места за шест или седам нових министара.

Обраћајући се новинарима у Народној скупштини, након што је председници парламента Маји Гојковић поднео предлог за избор чланова владе, Вучић је казао да је сачувана окосница претходне владе али и да ће нестраначке личности преузети одређене ресоре у новој Влади Србије.

"У складу са Уставом, поднели смо предлог председници Народне скупштине и она је већ сазвала седницу на којој ће грађанима званично бити представљена нова Влада Србије. На сутрашњој седници, посланици и грађани ће моћи да чују одговоран и свеобухватан програм и план владе за бољи стандард грађана Србије", казао је Вучић у Народној скупштини.

Према његовим речима, претходна влада била је влада стабилизације док нова Влада Србије треба да буде влада "напретка и просперитета".

"Сачували смо окосницу старе владе која је спречила банкротство земље, подигла троструко раст БДП-а, уредила јавне финансије, стабилизовала фискални систем, започела и завршила неке инфраструктурне пројекте. Нова влада треба да буде влада напретка и просперитета, и у складу са тим смо доносили одлуке", додао је мандатар.

Александар Вучић рекао је да не може да каже колико ће сутра говорити о експозеу, али да ће то трајати више сати.

Он је рекао да ће део говорити из главе.

"Покушаћу да стојим шест или седам сати и да читам...Бићу спреман да одговорим на свако питање...", рекао је Вучић и додао да ако буде неко од опозиције желео да напусти салу он то не може то да спречи. Посебно смо обратили пажњу на правосуђе.

Вучић је рекао да није реално да се сутра ни прекосутра гласа за нову владу, јер очекује опструкције опозиције.

Председница парламента заказала је за сутра у 14 сати седницу на којој ће Вучић поднети експозе, а затим ће се расправљати о саставу Владе.

(Бета, 08.08.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »