Rasprava o izboru vlade biće duga

Beta 09.08.2016

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ocenila je danas da će rasprava u parlamentu o izboru nove vlade biti duga, ali je dodala da je ubeđena da će se do kraja nedelje glasati o njenom izboru.

Gojkovićeva je za RTS rekla da mandatar Aleksandar Vučić još radi na ekspozeu i da neće samo čitati tekst već i da će i komentarisati svoj ekspoze.

"Ima minimum deset tačaka. Mandatar još uvek radi na tom ekspozeu. On ga neće samo čitati, već će i komentarisati tačke ekspozea. Ja nisam videla šta piše u tom ekspozeu. U Poslovniku stoji da nema nikakvog ograničenja kod predlagača u vremenu u kom će se obratiti", kazala je ona.

Na pitanje da li će opozicija moći da postavlja pitanja jer je utorak dan za poslanička pitanja, Maja Gojković rekla da svi poslanici, kao i čitava Srbija znaju da Srbija nema vladu i da nemaju kome da postavljaju pitanja.

Ona je rekla da su posebne sednice isključivo po dnevnom redu koji predlaže ili predsednik parlamenta ili "poseban broj poslanika".

"Pretpostavljam da će rasprava biti duga. Ubeđena sam da ćemo do kraja nedelje imati priliku da glasamo za vladu mandatara Aleksandra Vučića, da prisustvujemo svečanom polaganju zahteve i da se posvetimo zakonodavnim aktivnostima i parlamenta, i vlade, naravno", navela je Maja Gojković.

Ona je rekla da se u avgustu planira kraća sednica skupštine posvećena kadrovskim pitanjima.

"A zatim ćemo imati kraću pauzu jer sve vlade u svetu kada su izabrane povuku neke zakonske predloge koji postoje od starih vlada razmatraju ih i ubeđena sam da ćemo u septembru početi ponovo da radimo. Mandatar je najavio da će uskoro izaći s rebalansom budžeta i s predlogom zakona koji će na drugačiji način definisati nadležnosti ministarstava", navela je Maja Gojković.

(Beta, 08.09.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »