Polemika Obradovića i Gojkovićeve, pa pauza u skupštini

Beta 12.08.2016

Skupština Srbije počela je danas razmatranje predloga odluka o sastavima stalnih delegacija skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama i drugih parlamentarnih odbora, a raspravu je obeležila polemika predsednice parlamenta Maje Gojković i predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je dobra stvar što je predstavnik republičke organizacije nadležne za poslove statistike Miladin Kovačević razrešen članstva u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) ali je loše što je iznova predložen za člana te institucije.

"On je direktno odgovoran za pokušaj izborne krađe. On je u prvih nekoliko sati nakon izbora prebrojao više od 98 odsto glasova, a onda četiri dana štelovao izborne rezultate", rekao je Obradović.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odgovorila mu je da ako je štelovao rezultate, "štelovao je da Dveri uđu u parlament".

Nakon toga između Obradovića i Gojkovićeve započela je polemika zbog čega je ona Obradoviću isključila mikrofon, a potom i prekinula sednicu na pet minuta.

Pre početka zasedanja održana je sednica Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije na kojoj je a predsednika izabran Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije, a za zamenika predsednika Aleksandra Đurović iz Srpske napredne stranke koja je u prethodnom sazivu parlamenta bila predsednica.

Na sednici je došlo i do manjeg incidenta, kada je članica SNS Marija Obradović burnije reagovala na izlaganje predstavnice Srpske radikalne stranke Nataše Jovanović, koja se žalila da su konsultacije za predsednika i zamenike predsenika Odbora donošene "iza kulisa".

"Vi da vodite spoljnu politiku? Ovde ste pozvani da glumite majmune i zabavljate narod. Samo pravite gluposti", rekla je Obradović.

Nataša Jovanović je tada pozvala Obradovićevu da se upristoji.

"Ponašajte se tako u Kraljevu, predsedavajući smirite ovu spikerku sa kraljevačke televizije", rekla je Jovanović.

Nakon toga, predsedavajući sednicom Milorad Mijatović iz Socijaldemokratske partije Srbije, smirio je situaciju i nastavio sednicu.

I ostali predstavnici opozicionih stranaka - Pokreta Dosta je bilo i Demokratske stranke Srbije rekli su da neće glasati jer nisu na vreme obavešteni o kandidatima za predsednika i zamenika predsednika, a nisu obavljene ni konsultacije.

Novoizabrani predsednik Žarko Obradović potom je zakazao novu sednicu za 12.00 sati.

(Beta, 08.12.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »