Bolt: Očekivao sam da ću biti brži

Beta 15.08.2016

Jamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je da je zadovoljan osvajanjem zlatne olimpijske medalje u trci na 100 metara u Rio de Žaneiru, ali da je očekivao bolji rezultat.

Bolt je jutros odbranio zlatnu medalju u trci na 100 metara rezultatom 9,81 sekundi i postao prvi atletičar koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje u toj disciplini.

Srebrnu medalju osvojio je Džastin Getlin iz SAD sa 9,89 sekundi, dok je bronza pripala Kanađaninu Andreu de Grasu sa 9,91.

"Bilo je briljantno. Očekivao sam da ći biti brži, ali srećan sam što sam pobedio. Uradio sam ono što sam morao", rekao je Bolt za Bi-Bi-Si (BBC).

Bolt je osvojio svoju sedmu zlatnu olimpijsku medalju, a u Riju će imati prilike da uveća taj broj, pošto će učestvovatii u trci na 200 metara i u štafeti 4x100 metara, disciplinama u kojima takođe brani titule.

"Neko je rekao da mogu da postanem besmrtan. Još dve medalje su ostale. Besmrtan", dodao je dvadesetdevetogodišnji Bolt.

Bolt je dobio ovacije tokom predstavljanja pre trke, a zatim i posle pobede, dok je pubila zviždala Getlinu, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga.

"Svi moramo da se poštujemo. Voleo bih da vidim i da publika svakoga poštuje", rekao je Getlin.

"Mnogo poštujem Juseina. Van staze je sjajan momak, kul momak i među nama nema rivalstva. Ja sam takmičar, on je takmičar i terao me je da budem sportista kakav sam danas. Nadam se da i on može isto da kaže za mene", dodao je tridesetčetvorogodišnji Getlin.

Bolt i Getlin su veliki rivali, a taj rivalitet pojačao se prošle godine na Svetskom prvenstvu u Pekingu, kada su njihov duel navijači i deo medija nazvali "borbom dobra i zla".

Govoreći o zvižducima Getlinu, Bolt je rekao da se iznenadio.

"To je bilo iznenađujuće. Nikada nisam čuo, nikada nisam video da se to pre dogodilo. Ali, pretpostavljam da su neki ljudi glasniji od drugih. Mislim da je on sjajan sportista. Pojavi se i tera vas da trčite brzo i da u svakoj trci budete najbolji", rekao je Bolt.

(Beta, 08.15.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »