Dačić osudio napad na vaterpoliste Partizana u Zagrebu

Beta 10.09.2016

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je najoštrije osudio napad na mlade vaterpoliste beogradskog Partizan koji učestvuju na međunarodnom turniru u Zagrebu i zatražio hitno otkrivanje i kažnjavanje napadača.

Ministar je od hrvatskih vlasti zatražio da mladim vateroplistima Partizana osiguraju bezbedan nastavak takmičenja i boravak u Zagrebu, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zahteva hitno sprovođenje istrage, otkrivanje i kažnjavanje počinilaca ovog dela, kao i da se mladim vaterpolistima obezbedi nesmetan i bezbedan nastavak takmičenja i boravak u Zagrebu", piše u Dačićevom saopštenju.

On je naveo da je Ambasada Srbije u Zagrebu zatražila da joj se hitno dostave informacije o napadu na vateropliste, koji se desio juče u Zagrebu.

"Nažalost, ovakvi incidenti su odraz nastalog antisrpskog raspoloženja u Hrvatskoj. Srbija je čvrsto opredeljena da doprinese stvaranju pozitivne atmosfere u našim odnosima u interesu stabilnosti i mira u regionu", zaključio je minuistar.

(Beta, 09.10.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »