Arsenal izvukao remi protiv PSŽ-a, a Bazel protiv Ludogoreca

Beta 13.09.2016

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Arsenala odigrali su večeras nerešeno 1:1, a istim rezultatom završen je i duel između Bazela i Ludogoreca u Švajcarskoj u utakmicama prvog kola Grupe A Lige šampiona.

PSŽ je poveo golom Edinsona Kavanija u prvom minutu, a bod Arsenalu na početku nove sezone Lige šampiona doneo je Aleksis Sančes u pogotkom u 78. minutu.

Parižani su do prednosti stigli iz prve prilike na utakmici posle samo 42 sekunde. Serž Orije probio je po desnoj strani, centrirao i na prvoj stativi pronašao usamljenog Edinsona Kavanija koji je glavom zakačio loptu i prosledio je u mrežu Davida Ospine.

PSŽ je gotovo tokom celog meča imao incijativu i nekoliko dobrih prilika, ali je golman Arsenala, Ospina, u nekoliko navrata spasao "tobdžije" poraza.

Kazna za veliki broj promašaja stigla je u 78. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Parižana, Sančes je pokupio jednu odbijenu loptu i snažnim udarcem s oko 13 metara savladao Alfonsa Areolu.

Oba tima su meč završili s desetoricom igrača, pošto su Olivije Žiru i Marko Verati u sudijskoj nadoknadi vremena dobili crvene kartone.

Na utakmici u Švajcarskoj Bazel je bio bolji rival, ali je Ludogorec ipak prvi došao do prednosti. Bugarski tim poveo je golom Džonatana Kafua u 45. minutu, da bi bod Bazelu doneo Renato Stefen u 80.

Ludogorec je uglavnom bio koncentrisan na odbranu, a svoje prilike tražio je iz kontranapada. Upravo su posle jednog kontranapada u završnici prvog dela igre stigli do prednosti. Marselinjo je s desne strane proigrao Džonatana Kafua koji prošao dvojicu defanzivaca Bazela i udarcem s oko 10 metara desno iskosa savladao Tomaša Vačlika.

Bazel je u drugom poluvremenu krenuo u potpunu ofanzivu, a do gola su stigli tek u 80. minutu. Golmana Ludogoreca Vladislav Stojanov loše je procenio let lopte posle centaršuta s desne strane, pa je ona stigla do Stefena koji je dobro reagova i glavom doneo izjednačenje svom timu.

Naredno kolu u Grupi A igraće se 28. septembra, a tada će Arsenal dočekati Bazel, a PSŽ će gostovati Ludogorecu.

(Beta, 09.13.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »