Vulin o seksualnom opredeljenju muškaraca

Beta 29.09.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne vidi kakve veze sa zapošljavanjem ima seksualna orijentacija muškaraca, odnosno da li je neko homoseksualac ili heteroseksualac.

"Ako neko misli da mu je najveća vrlina u životu seksualno opredeljenje, onda se bojim da sam propustio da uspostavim vezu između radnog mesta i seksualne opredeljenosti", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Upitan o spekulacijama da se sve više muškaraca izjašnjava da su homoseksulaci da bi se lakše zaposlilo, ministar je rekao da ne vidi kakve veze ima seksualna opredeljenost s radnim mestom.

"Ne vidim kakve to veze ima sa radnim mestom, to što ste homoseksualno ili heteroseksualno opredeljeni to je zaista vaša stvar", rekao je Vulin u pauzi skupa o socijalno dijalogu.

Vulin smatra i da lične stvari u vezi sa seksualnošću treba da budu, kako je rekao, "generalno u društvu ostavljene po strani, i da to ne opredeljuje baš nikoga i da ne govori baš ništa o bilo kome".

Upitan o stavu ministarke bez portfelja u Vladi Srbije Slavice Dukić Dejanović da bi i muškarci trebalo da imaju zakonom regulisano porodiljsko odsustvo, Vulin je odgovori da je to shvatio kao mišljenje stručnjaka o kojem se može razgovarati.

"O tome se da razmišljati, ali to nije zakonski regulisano", rekao je Vulin.

Đukić Dejanović je nedavno izjavila da bi i očevi trebalo da budu zakonski obavezni da posle rođenja deteta, zajedno s majkom, provedu određeni period uz dete što bi im bilo plaćeno, kao što je plaćeno i majkama.

(Beta, 09.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »