Partizan bolji od Mladosti, Vojvodina od Metalca

Beta 02.10.2016

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Mladost sa 3:1 u utakmici 11. kola Super lige Srbije, dok je Vojvodina sa 1:0 pobedila Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Golove za trijumf Partizan postigli su Leonardo u 45, Uroš Đurđević u 60. i Valeri Božinov u 67. minutu, dok je jedini pogodak za Mladost postigao Milan Bojović u 57. minutu iz jedanaesterca.

Crno-beli su treći na tabeli sa 22 boda. Mladost je peta s četiri boda manje.

Od prvog minuta utakmice igralo se uglavnom na polovini Mladosti, crno-beli su držali loptu u svom posedu, ali nisu uspeli da zatresu mrežu gostujuće ekipe sve do poslednjeg minuta prvog poluvremena.

Terensku inicijativu Partizan je materijalizovao u 45. minutu kada je Leonardo iz slobodnog udarca sa 17 metara pogodio za 1:0 i slavlje nekoliko hiljada navijača u Humskoj.

U drugom poluvremenu Mladost je krenula ofanzivnije ka golu Partizana, pa je i prva stigla do gola. Nikola Đurđić je u 56. minutu u kaznenom prostoru oborio Sašu Jovanovića, a sudija je pokazao na belu tačku. Minut kasnije siguran izvođač jedanaesterca bio je Bojović.

Tri minuta kasnije Partizan je ponovo imao prednost, a strelac je bio Đurđević. Đurđić je glavom asistirao Đurđeviću, a on je 17-18 metara lobovao Krznarića.

U 67. minutu mrežu Mladosti pogodio je Božinov koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru. Leonardo je oduzeo loptu gostima i poslao je ka Božinovu koji je pogodio sa ivice šesnaesterca i tako postigao svoj peti gol od početka sezone.

Do kraja utakmice bilo je još nekolo prilika ali rezultat se nije menjao.

Partizan u narednom kolu gostuje Voždovcu, dok Mladost dočekuje Vojvodinu.

Vojvodina je večerašnjom pobedom na stadionu "Karađorđe" zadržala priključak za liderom šampionata Crvenom zvezdom koja je ranije danas sa 4:2 trijumfovala protiv Javora u Ivanjici.

Jedini gol za vojvodinu postigao je Dejan Meleg u 13. minutu.

Novosađani posle kompletnog 11. kola zauzima drugo mesto sa 26 bodova, dva manje od Zvezde.

U derbiju 11. kola Čukarički je na svom stadionu odigrao nerešeno 1:1 s čačanskim Borcem.

Čukarički je do prednosti stigao u 36. minutu golom Marka Docića, da bi izjednačenje i bod Borcu pogotkom u 57. doneo Lazar Jovanović.

Novi Pazar je sa 1:0 pobedio Radnički iz Kragujevca, a strelac jedinog gola bio je Nikola Dimitrijević u 32. minutu, dok je Napredak na gostovanju u Surdulici istim rezultatom pobedio Radnik.

Kruševljani su golom Bratislava Punosevca u 87. minutu došli do pobede protiv Radnika.

(Beta, 10.02.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »