FMP odustao od Evrokupa

Beta 04.10.2016

Skupština košarkaškog kluba FMP odlučila je danas da taj klub odustane od učešča u Evrokupu.

Upravi odbor FMP-a juče je preporučio članovima Skupštine da bi trebalo da prihvatiti poziv EKA za učešće u Evrokupu, iako postoji mogućnost da klub bude suspendovan od Košarakškog saveza Srbije.

Skupština kluba je, međutim, danas to odbila uprkos svim "pozitivnim preporukama" koje je dobila od UO.

FMP navodi da su članovi Skupštine kluba informisani i koliko je klub, s druge strane, mogao da dobije igranjem Evrokupa.

"Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je FMP pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup", navodi se u saopštenju kluba iz železnika.

"Time ćemo učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine", dodaje se u saopštenju.

FMP je, na kraju naveo, da klub raduje to što EKA prepoznaje važnost kluba u evropskim okvirima "više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci".

(Beta, 10.04.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »