Дачић са амбасадором Португалије

Бета 04.10.2016

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић и амбасадор Португалије у Београду Аугусто Жозе Пестана Сараива Пеишота оценили су данас да су билатерални политички односи одлични и да постоје могућности за унапређење свих облика сарадње, а посебно економске, саопштило је данас Министарство спољних послова Србије.

Амбасадор Португалије је уручио Дачићу писмо португалског министра спољнх послова Аугушта Сантуш Силве у којем му честита на поновном избору за министра спољних послова и упућује позив да у најскорије време посети Португалију.

У саопштењу је наведено да је Дачић захвалио на снажној подршци коју Португалија пружа Србији на путу европских интеграција.

Дачић се, осим са амбасадором Португалије, састао и са амбасадором Србије у Лисабону Оливером Антићем и директором Архива Србије Мирославом Перишићем коме је предао скенирану архиву преписке између две земље коју је Антић пронашао у архиву Министарства спољних послова Португалије, наведено је у саопштењу.

Међу списима, налази се и писмо краља Милана Обреновића на француском језику које је упутио тадашњем краљу Португалије и Алгарвеа 10. марта 1882. године, што означава, како наводи МСП, и почетак билатералних односа.

(Бета, 10.04.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »