Vučić: Vlada posvećena borbi protiv korupcije

Beta 27.10.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije pokazala nesumljivu posvećnost borbi protiv korupcije i nultu toleranciju prema njoj.

"Želim da pružim podršku svim uzbunjivačima i da zamolim sve druge da taj posao obavljaju u budućnosti, jer obavljaju važan posao za  državu", rekao je Vučić u Beogradu na međunarodnoj konferenciji o zaštiti uzbunjivača i novinarskih izvora.

Vučić je pozvao građane da prijave svaki slučaj korupcije, čak i kada se suočajaju sa malom korupcijom u školstvu, zdravstvu i pri dobijanju različitih dozvola.

Naglasio je i da država ima zakonsku obavezu da zaštiti svakog građanina koji prijavi korupciju, a da one koji su počinili delo korupcije kazni.

Prema njegovim rečima, Srbiji predstoji dalja reforma sudstva i u toj oblasti Srbija ima ogromne probleme.

Podsetio je da je Zakon o zaštiti uzbunjivača stupio na snagu u decembru 2014. i ocenio da mali broj zemalja može da se pohvali takvim zakonom.

"Godinu dana od počeka primene zakona pokrenuto je od 299 sporova, 213 predmeta je rešeno, što je 71 odsto. To je nedovoljno, ali je mnogo imajuću u vodu situaciju u kakvoj smo se našli i situaciju u drugim zemljama", rekao je Vučić.

Međunarodnu konferenciju "Svaka istina ima izvor: Zaštita uzbunjivača i novinarskih izvora" danas u Klubu poslanika u Beogradu organizovao je internet portal "Pištaljka".

(Beta, 10.27.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »