Medijima dodeljene zahvalnice Paraolimpijskog komiteta

Beta 02.11.2016

Paraolimpijski komitet Srbije uručio je danas zahvalnice i simbolične medalje predstavnicima medija koji su pratili aktivnosti i rezultate praraolimpijskog tima Srbije na Igrama u Rio de Žaneiru.

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda zahvalnice su dobili mediji koji su pratili projekat "Šampioni svaki dan".

Predsednik POKS Zoran Mićović rekao je da je broj napisa o srpskim paraolimpijcima tokom Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru bio šest puta veći nego za vreme Igara u Londonu četiri godine ranije. Srpski tim osvojio je devet medalja, što je njegov najbolji rezultat u istoriji.

"Vizionarska misija koju vodi Paraolimpijski pokret, treba da dobije pravi smer, da osobe sa invaliditetom u sportu dobiju tretman koji zaslužuju. Promociju uspeha treba iskoristiti da se proširi naša porodica, svakog dana nam se neko javi sa željom da nam se priključi i da se bavi sportom. Dugujemo veliku zahvalnost medijima, jer ako se nešto dogodi, a toga nema u medijima, znači da se nije ni dogodilo. Zahvalan sam svima koji su nas učinili vidljivim. Veliki projekat je pred nama: put za Igre u Tokiju, a pre toga tu su evropska i svetska prvenstva, svetski kupovi, nacionalna prvenstva", rekao je Mićović.

Zahvalnice predstavnicima medija uručili su paraolimpijska stonoteniserska šampionka Borislava Perić-Ranković, svetski rekorder i olimpijski šampion u bacanju čunja Željko Dimitrijević i drugi.

"Zahvalna sam medijima u ime paraolimpijaca za ono što ste radili pre, za vreme i posle Rija. Nadam se da postoji mogućnost i da proširimo saradnju. Zahvalna sam i našem sponzoru Apatinskoj pivari koji nas je prepoznao kao prave uspešne sportiste. Naši nastupi u Riju su ispraćeni tako da smo se osećali kao zvezde", rekla je Perić-Ranković.

(Beta, 11.02.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »